Maultaan mukavan pehmeät mutta samalla raikkaat muffinssit.
VALKOHERUKKA-VANILJAMUFFINSIT
12 KPL
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vaniljakastiketta (esim. Valion vanhan ajan vaniljakastike)
1 dl juoksevaa margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl valkoherukoita
Sekoita munat ja sokeri kulhossa, niitä ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon vaniljakastike ja juokseva margariini, sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset sekaisin. Lisää valkoherukat varovasti nostellen.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Muffinssit voi kuorruttaa esim. valkosuklaalla, tomusokerilla tai tuorejuusto-rahkakuorrutteella. Näitä nautittiin naapuruston pikkuväen kanssa välipalaksi, joten tarjosin ne ihan au naturel.
Kivan oloinen resepti, valkoherukkaa eli oululaisittain valkoviinimarjaa ei usein näekään ohjeissa. Tämä menee testaukseen!
VastaaPoistaMeillä on yksi pensas pihassa ja ohjeita tosiaan on yllättävän vähän. Onhan se kieltämättä pikkuisen ankean näköinen marja esim. piirakassa:) Muksuna pidin herukoista eniten juuri valkomarjaisesta ja siksi sen tännekin hankin. Suurin osa päätyi kyllä mehuun. Lisää tuotekehittelyä ensi vuonna!
VastaaPoista