Oman pihan omenasato ei ole ollut järin suuri (kiitos muumiotaudin), mutta herkkuja on toki saatu tehtyä. Äidiltä peritty klassikko-ohje on helppo, nopea ja supermaukas. Parhaiten paistokseen sopivat hapokkaat omenat.
OMENA-KAURAPAISTOS
5 hapokasta omenaa (noin 600g)
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
Päälle:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Levitä lohkot voideltuun vuokaan (esim. piirakkavuokaan) ja ripottele päälle fariinisokeri sekä kaneli.
Sekoita pehmeä margariini, sokeri, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Tarjoa paistos haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti