torstai 18. elokuuta 2011

Suklaakakku

Hesarissa näytti tänään olevan helpon suklaakakun ohje. Alla oleva kakku on tehty aikaisemmin Kotivinkissä olleen ohjeen mukaan. Lehteä lainatakseni: "Mutakakkua muistuttava kostea ja ihanan sitkeä kakku on varma menestys." Ei nyt ihan suklaisen mutakakun veroinen, mutta hyvää kuitenkin. Olen kesän aikana tarjonnut kakkua mm. mustikoiden ja kermavaahdon kera sekä mansikkakastikkeella.
HELPPO SUKLAAKAKKU
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
50-100 g tummaa suklaata

Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon lämmin voisula.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita hellästi tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).
Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan. Kypsennä kakkua 150 asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
SHARE:

1 kommentti

Blog Design Created by pipdig