Erityisesti vierailu/lomasesonkina (joka meillä jatkuu vielä tämän viikon) on kaapissa hyvä pitää nopeita vierasvaraherkkuja. Yksi tällainen on suklaamousse. Otetaan pussi mousseaineksia, lisätään maitoa ja vatkataan. Voilà!
Moussea voi käyttää kakkujen tai kääretorttujen väliin, sillä voi täyttää vaikkapa valmiita marenkikakkupohjia tai nauttia ihan sellaisenaan. Tässä suklaamousse on höystetty mustikoilla ja kierrevohveleilla.
Olen myös tehnyt moussesta kerrosmaljoja (moussea, keksimuruja ja marjoja), höystänyt sitä aikuiseen makuun Baileys kermaliköörillä / minttuliköörillä + rouhitulla suklaalla. Hädän hetkellä (vieraita tuli mökillä enemmän) jatkoin suklaamoussea vaahdotetulla vaniljakastikkeella. Suklaamoussepaketti on meillä vähän kuin parmesan, sitä on kaapissa aina!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti