sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Britakakku mansikoilla ja lemon curdilla

Perheessämme vietettiin tuplanimppareita ja merkkipäivää juhlistettiin iki-ihanalla klassikolla, Brita-kakulla. Väliin sujautettiin lemon curdia ja oman maan mansikoita, sekä tietenkin kermavaahtoa. Kirpeää ja makeaa, pehmeää ja rapeaa, ai että tuli hyvää!
BRITA-KAKKU

100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Päälle:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelirouhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
lemon curdia
mansikoita

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja levitä voidelulle leivinpaperille ohueksi levyksi. 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit koko ajan vatkaten. Levitä jäykkä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla / lusikalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja.

Vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma. Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia ja irrota kakkulevy lastalla leivinpaperista. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille, levitä päälle varovasti lemon curdia (itsetehty pehmeä lemon curd helpompaa levittää), kermavaahtoa sekä runsaasti mansikoita. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja täytä samoin tai koristele pelkillä mansikoilla / syötävillä kukilla tms.

Täytä ja koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Hei me ollaan oltu taas samojen leipomusten kimpussa! Brita-kakun voittanutta ei kyllä helpolla löydy =)

    VastaaPoista
  2. Näyttää aivan ihanalta! Täällä on meneillään munaton ja maidoton ruokavalio, joten syön vain silmilläni brita-kakkua...

    VastaaPoista
  3. Tosiaan, tästä ei enää kauheasti kakku parane:)

    Ja voi ei, munaton ja maidoton on mälsää, toivottavasti ei tarvitse kauaa kärvistellä. T:nimim. kokemusta on

    VastaaPoista
  4. Myöhästyneet nimpparionnittelut!

    Tein juhannuksena mansikkaisen Britakakun Kotivinkin ohjeella; mutta maidottomana omin sävellyksin. Ei paha sekään, vaikka kerman kanssa onkin varmasti aivan ihanaa... :)

    Munattomana on tosiaan hieman vaikea toteuttaa. Harmi.

    Sari

    VastaaPoista
  5. Valmistujaiset ja syntymäpäivät vietetty onnistuneesti, kiitos tämä IKI-IHANAN blogin. Brita-kakkua ja chocolate chips keksejä ja tekivät kauppansa paremmin kuin hyvin!!
    Kiitos ihanasta blogista!
    Heini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiva kuulla jos ohjeista oli apua juhlajärjestelyissä! Ja kiitos kivasta viestistäsi:)

      Poista