sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Mansikka-raparperipaistos

Mansikoita ja raparpereja piisaa yhä, joten oli pakko kokeilla Ruokapirkassa (heinäkuu 2011) ollutta ohjetta. Oli aikas herkkua pehmeän vaniljajäätelön kera! Alla ohje pienin muutoksin.
MANSIKKA-RAPARPERIPAISTOS
noin 1 l mansikoita
1/2 - 1 l raparperinpaloja
1 dl sokeri
1 rkl perunajauhoja
MURUSEOS
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
2 rkl sokeria
3/4 dl juoksevaa rasvaseosta

Paloittele mansikat ja raparperit ja levitä ne voideltuun vuokaan. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos mansikoiden ja raparperipalojen päälle ja sekoita varovasti.
Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi. Levitä muruseos vuokaan. 
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja muruseos on saanut väriä. Anna jäähtyä haaleaksi.
Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti