maanantai 2. toukokuuta 2011

Dagen efter

Juhlien jälkeen jääkaappi pursuaa vajaita kermapurkkeja, juuston loppuja, hassuja määriä jämäruokia. Piirakat ovat siitä oivallisia, että niihin voi salaatin tavoin käyttää mitä vaan. Ja salaatin kanssa piirakasta saa mukavan aterian.




ARKIPIIRAKKA
Pohja:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä
Täyte:
mitä kaapista sattuu löytymään, tässä oli tomaattia, purjoa, parsakaalia, parmesaania ja kermajuustoa 
2 dl maitoa/ranskankermaa tms. (tässä ruokajogurttipohjaista yrtti-valkosipulilevitettä)
2 munaa
ripaus mustapippuria, timjamia yms.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, sekoita. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Laita taikina hetkeksi kylmään.
Pilko täyteainekset ja raasta kovat juustot. Pehmeät juustot (aura/feta yms.) murennettaan. Sekoita maito tms. + munat ja mausteet kulhossa.
Painele pohjataikina voidellun vuoan pohjalla ja reunoille tai käytä vuoassa leivinpaperia ja painele taikina sen päälle. Levitä pohjan päälle täyteainekset ja kaada lopuksi päälle munaseos.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti