keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Yllätyskokeilu


Yllätys yllätys, kokeilussa raparperipiirakka! Ohjeen löysin täältä (alkuperäistä ohjetta on hieman muokattu). Oli helppo ja nopea valmistaa ja ainekset löytyvät kaapista aina. Mukava kesäinen pikapiirakka. 

RAPARPERIPIIRAKKA
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl öljyä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta

Pinnalle
noin 5 dl raparperinpaloja
3 rkl sokeria

Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoka.
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin (sekoitin käsipelillä kierrevatkaimella). Lisää maito ja öljy ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raparperinpalat ja sokeri.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.
SHARE:

9 kommenttia

  1. hyvältä vaikuttaa tämä ohje, kyllä tässä pitää pistää jauhopeukalot töihin kunhan arki koittaa :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on nopea ja helppo valmistaa, mukava piirakka vaikkapa yllätysvieraille tai mökkileivonnaisena:)

    VastaaPoista
  3. Ja tämän osaan tehdä jopa minä, joka olen tuolla ruokapuolella vahvempi kuin leipomuksissa;-

    VastaaPoista
  4. Olipa kuiva pohja, ja vähän raparperia. Ei jää omaan leipomisvalikoimaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi. Olen kirjannut tänne itselleni muistiin myös tällaisia helposti ja nopeasti mökkioloissa toteutettavia ohjeita. Sellaisia, mitkä eivät vaadi kauppareissua.

      Raparperin määrää voi totta kai lisätä roimasti, ihan oman makunsa mukaan. Ja pohjan kuivuuteen saattaa vaikuttaa myös kypsennysaika. Ainakin mökkiuunissamme paistoaika on huomattavasti pidempi kuin kotona. Toki vuoan koollakin on merkitystä. Ei tämä todellakaan mikään juhlapiirakka ole, mutta kahvihampaan kolottaessa on kelvannut mökkioloissa mainiosti:D

      Poista
  5. Paljon kiitoksia helposta ja nopeasta ohjeesta! Hyvää tuli! :))

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä ohje! Nopea ja yksinkertainen! Kiitos! Ite laitoin raparperia aika paljon enemmän mutta hyvää oli

    VastaaPoista
  7. Tätä voisi tänään kokeilla sadepäivän ratoksi. :) Sain työkaverilta ison kasan raparperiä niin voisi tähän "hukata" niitä. :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig