maanantai 30. toukokuuta 2011

Syksyllä nähdään!

Toukokuun loppu on yhtä jatkuvaa jäähyväistä. Viimeinen baletti, viimeiset kerhot, hoidon lopettelua, kevätesityksiä, valmistujaisia, päättäjäisiä, muuttoja. Jännitystä, helpotusta, haikeutta, mutta samalla jo malttamattomana kesälaitumelle kirmaamista. "Syksyllä nähdään!" huikataan siellä sun täällä.

Tänään oli kerhon kevätnyyttärit, luonnollisesti muistin sen sunnuntaina kauppojen sulkeuduttua (että kiitos taas naapurille kananmunista...). Leivoin karpalo-valkosuklaa-kaurakeksejä, helppoja ja nopeita, maistuvat sekä aikuisille että lapsille. Pienellä vaivalla saa tehtyä isonkin satsin.



KARPALO-VALKOSUKLAA-KAURAKEKSIT
noin 18 kpl

1/2 dl kuivattuja karpaloita
1/2 dl juoksevaa margariinia (tai 50 g margariinia sulatettuna)
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Koristeluun
valkosuklaata

Hienonna karpalot pienemmiksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita kuivat aineet, karpalot, rasva ja kananmuna yhteen.
Nostele pellille pieniä taikinanokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin värisiä. Jäähdytä hyvin ennen pelliltä siirtoa.
Koristele jäähtyneet keksit valkosuklaalla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Pienen määrän suklaata voi myös paloitella suoraan minigrip pussiin, sulje pussi tiiviisti. Kuumenna vesi vedenkeittimessä kiehuvaksi ja kaada kuumaa vettä astiaan suklaapussin päälle. Kun suklaa on sulanut, tee pussin kärkeen pieni reikä saksilla ja pursota raidat keksien päälle. Suklaan joukkoon ei saa joutua vettä.

Olen tehnyt keksejä samalla ohjeella sekä kuivatuista mustikoista että suklaarusinoista, molemmat toimivat!

(Ja toivon mukaan nyt kuitenkin "nähdään" ennen syksyä!)
SHARE:

3 kommenttia

  1. Ja jos ei nähdä, niin ainakin kuullaan, eikös? ;DD Vaan nähdäänhän me. :)

    Tuo minigrip-pussipursotus on tosi kiva vinkki.

    T: (taas se) Sari

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyviltä, ohje menee pian kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Sari, kuulutaan puolin ja toisin:)

    Ja tosiaan, keksit menivät nopsaan parempiin suihin, neiti haluaisi tehdä niitä hoitotädeille kesälomalle lähtiessään. Pitänee harkita, samalla välttyisi aina yhtä hankalilta lahjapähkäilyiltä...

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig