lauantai 28. toukokuuta 2011

If you can't beat it...

If you can't beat it...
...then eat it!

Voikukka on vallannut pihamme ja taistelu tässä mittakaavassa on enää hyödytöntä. Joten nyt nautitaan kukista, tehdään seppeleitä ja napsitaan lehtiä leivän päälle ja salaattiin. Maku on pippurisen kirpeä, mutta sopi ainakin vuohenjuusto-tomaattileipiin.  Arktiset Aromit valitsi voikukan vuoden luonnonyrtiksi muutamia vuosia sitten. Voikukasta on satoja alalajeja ja voikukan ehytlaitaiset lehdet ovat sahalaitaisia miedompia. Voi vain arvata millaista lehteä meidän pihasta pukkaa... Mutta tuo Arktisten Aromien sivuilta löytyvä voikukkapesto kyllä vähän kutkuttaisi kokeilemaan. Pitänee käydä naapurissa katsastamassa mitä plaatua sieltä löytyy!
SHARE:

3 kommenttia

 1. Ihana postaus! Tässä kohtaa on aukko sivistyksessä, en ole maistanut voikukkaa. Piha on niitä kyllä pullollaan, sillä nehän ovat erinomaisia mesikasveja =) Ja lisäksi vielä palkittuja luonnonyrttejä. Voin siis lopettaa kokonaan kitkemisyritykset ;)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa, meiltä löytyy varmaan kaikki mahdolliset lehtimuodot. Mausta en mene takuuseen, mutta jos laadussa on vikaa, niin määrä korvannee puutteen maussa.;-)

  t. rouva ruskeasta talosta

  VastaaPoista
 3. Maailmalla voikukkaa jopa viljellään, joten kitkemiset voi tosiaan lopettaa. Pisnestä pystyyn vaan!:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig