sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Raparperi-toscakakku

Satoa pukkaa aika tavalla, eli jos joku sattuu tulemaan kylään, kannattaa etukäteen ilmoittaa raparperiallergiasta... Nyt kokeilussa oli Yhteishyvästä löytynyt ohje, jota muokkailin pikkuisen.
RAPARPERI-TOSCAKAKKU
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia tai 1oog margariinia sulatettuna
4-5 dl raparperinpaloja


Kuorrutus
75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1/2 dl maitoa
1 rkl venjäjauhoja


Peitä irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele + korppujauhota vuoan reunat.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 25 min.
Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon mantelilastut, sokeri, vehnäjauhot ja maito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä toscaseos piirakan pinnalle. Paista vielä 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Anna jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Nyt täytyy lähteä raparperivarkaisiin työkaverin takapihalle... kerrostalon pihassa kun raparperia ei kasva...
    JJ

    VastaaPoista
  2. Ei kai sillä väliä mistä puskasta raparperit hakee, pääasia että jostakin saa! Mukavia leivontahetkiä:)

    VastaaPoista