perjantai 18. tammikuuta 2013

Äiti on vähän väsynyt

Synttärihuuman laannuttua esikoinen on sairastellut ja valvonut yöt. Pikkumies puolestaan on tehotankannut, erityisesti yöt. Ja kun mies on sopivasti työmatkalla, voi vain todeta, että äiti on nyt vähän väsynyt. Sen huomaa esimerkiksi siitä, että menee lasten kanssa ruokakauppaan ostamaan kolme tuotetta. Maksaa ostokset ja poistuu paikalta. Ja unohtaa ne ostokset kassalle. Voi hyvää päivää!
Joten kun tytär oli taas eskarikunnossa ja pikkumies suostui nukkumaan vähän pidemmän pätkän, äiti keitti kannullisen kahvia ja heittäytyi sohvalle. 
Ikkunasta pilkisti ihana aurinko, ja vaikka se kuinka paljasti kaikki töhnäiset lasit ja massiiviset villakoirat, ummistin silmäni siltä kaikelta. 
Ihan selvästi tuo aurinko jo lupailee kevättä, eikös vaan? 
Se on täällä ihan kohta!
SHARE:

33 kommenttia

  1. Suloinen ja houkutteleva sohvanurkkaus.
    Ihanaa kun kevät tekee tuloaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka pakkanen paukkuu, selvästi pidentynyt päivä on jo niin kevään lupauksia täynnä:)

      Poista
  2. Jaksamista <3 Kevät on ihan just täällä ja viimeistään piristää äitiäkin, eikö vaan?! Toivottavasti pääset jo pian keräilemään voimia.

    Ja jos yhtään lohduttaa, niin neidin ollessa muutaman kuukauden, lähdin vaunujen kanssa lähikauppaan hakemaan leipää. Maksun jälkeen kassaneiti huikkasi perääni "entäs se leipä sitten?" Olin jo matkalla ovesta ulos ilman ostoksia :D

    VastaaPoista
  3. Ihana sohvanurkkaus ja helmililjojako sieltä jo pilkistää? Voi kevät! <3

    Kovasti jaksuja, onneksi väsymyskin helpottaa, kun valon määrä vähitellen lisääntyy. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä pilkistää lumikelloja:) Olivat kukkakaupan alepöydässä euron kappale. En ihan ymmärtänyt hintalogiikkaa tällaisista kevään sipulikukista, mutta nappasin ilomielin mukaan!

      Poista
  4. Ihana lekottelupaikka sulla! Aurinko lupaa kevättä, mutta -25 asteen pakkaset eivät ihan kuitenkaan.
    Hanni/Polkadot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän tässä pitää vielä odotella ennenkuin voi kääräistä hihat ja ryhtyä kevätkylvöihin:D Mutta ah aurinkoa, siitä saa jo niin paljon energiaa!

      Poista
  5. Kyllä, kevään lupausta on jo paljon! Mitä siitä, että pakkanen paukkuu ulkona :)

    Väsynyt äiti on täälläkin, pieni onneksi nukkui vaihteeksi kokonaisen yön, joten vireystila on suorastaan pirteä verrattuna muutamiin aamuihin neljän heräämisen jälkeen.

    Ihana muuten tuo vihreä alku ruukussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä ruukussa on lumikello. Kevättä lupailee sekin:)

      Toivotan sinulle rauhallisia öitä ja pirteitä päiviä myös jatkossa!

      Poista
  6. Toivotan sinulle monia ihastuttavia lepohetkiä. Kevättä kohti mennään, auringonpaiste on niin ihanaa, vaikkei vielä lämmitäkään. Muutama kuukausi pitää vielä malttaa odotella. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama kuukausi nyt hurahtaa ihan vauhdilla, kohta on taas kauhea kiire kylvöhommien kanssa:)

      Poista
  7. Oikein: ei muuta kun lepo vaan heti kun siihen on tilaisuus!! Ehdit takuulla siivota jne sit tuonnempana.

    Jotenkin on kyllä aika kullannut muistot tuosta lasten vauva-ajasta... joskus oon kyllä miettinyt, että miten ihmeessä sen ajan jaksoikin (kun suurin täytti 6v6kk syntyi meille neljäs lapsi...). Hämärä muistikuva on just siitä, miten zombi sitä saattoi olla kun oli joutunut moneen kertaan yöllä heräämään. Jaksamista sulle!!

    (Kaupan tätinä tuli muuten heti mieleen, että toivottavasti se kassa huikkas perään että ostokset jäi - ite monesti juoksen pihalle asti ettimään asiakasta, keneltä jää jotain siihen laariin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! Tosin vähän nolottaa tämä väsymyksestä valittaminen, kun esikoinen kuitenkin on jo eskari-ikäinen ja lapsia meillä on vain kaksi. Mutta toisaalta, kun itse ei enää ole ihan mikään teiniäiti, niin minkäs teet kun väsyttää. Ei sitä vaan jaksa. Oli sitten kyse juhlimisesta tai vauvan kanssa valvomisesta. Näitä silmänalusia ei enää pelkillä valovoiteilla peitetä:D

      Poista
  8. Voi tuo väsymys kuulostaa niin tutulta. Itse lapseni vauva aikoina muistan tehneeni vaikka mitä hölmöä väsyneenä. Kuuma kahvi löytyi jääkaapista ja maitopurkki astiakaapista yms.
    Voimia sinulle ja kevät tulee pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, just toissapäivänä laitoin voirasian leipälaatikkoon:D Onneksi huomasin sen kutakuinkin saman tien...

      Poista
  9. Pakko uskoa, että kyllä se kevät sieltä tulee. Ainakin aikanaan... Nyt mittari näyttää -31 astetta täällä Lempäälässä, joten usko on koetuksella :)

    Iloista viikonloppua ja energiaa äidille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu! Sain miehen kotiin viikonloppuna, joten päästiin jakamaan valvomisia. Ja vaikka itse olin flunssan kourissa, yritin nauttia aurinkoenergiaa lasin läpi:)

      Poista
  10. Ihanasti on kyllä tuntunut keväälle parina viime päivänä, aurinko sen varmasti tekee! Ihana tuo oranssi tyyny. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oranssit tyynyt on H&M:sta, just sopivat väripilkut tähän tammikuun keskelle:)

      Poista
  11. Tosi kauniit kuvat ja todellakin, ihanat tyynyt! Aurinkoiset pari päivää on kieltämättä jo vähän piristäneet, mutta kyllä täälläkin edelleen melkoinen talviväsymys on päällä - vaikka meidän pienokaiset nukkuu yönsä jo hyvin... :)) Voimia ja tsemppiä viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta on tämä aika marras-tammikuun välillä vilahtanut lähes huomaamatta. Talviväsymys/raskausväsymys/vauvaväsymys, samaa höttöä kaikki:) Siksipä odottelenkin aurinkoisia vaunulenkkejä lämpenevässä kevätsäässä erityisen innokkaasti. Ja haluan uskoa että poju nukkuu sitten oikein piiiiitkiä päiväunia, että ehdin iskeä perunat multiin yms. Tuon voimalla mennään:D

      Poista
  12. Juuri näin pitääkin toimia, ottaa aikaa itselleen heti kun mahdollista. Olet sen taatusti ansainnut. Rentouttavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritu! Jätin villakoirat odottamaan miehen paluuta, kiltisti pysyivät nurkissa siihen asti.

      Poista
  13. Voi, muistan tuosta ajasta niin paljon, vaikka haluaisin jo unohtaa: Lapsi, vaikeasti allerginen ja myös astma ja mies aina viikon työmatkalla, jossain kaukana...Olen jälkeenpäin miettinyt, miten selvisin siitä kaikesta, mutta tässä sitä vain ollaan. Takuulla selviät sinäkin sillä väliin mahtuu myös niitä ihan toisenlaisia päiviä, jolloin kaikki on kevyttä kuin lumen tomu.

    Toivon sinulle lepoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena lohdullisesta viestistäsi! Kovasti nostan hattua kaikille monilapsisille perheille tai yksinhuoltajille. On tullut pariinkin kertaan mietittyä, miten ihmiset oikein jaksavat täysijärkisinä...

      Meillä esikoinen oli koliikkilapsi, mutta huutonsa kanssa tarkka kuin neiti aika. Se auttoi jaksamaan, kun iltaohjelman pystyi rytmittämään sen ympärille. Nyt pienokainen kärsii muunlaisesta vaivasta ja itsellä on välillä kovin kurja olo, kun ei pysty toisen oloa helpottamaan. Mutta sitten pari hurmaavaa hymyä ja ihanaa kujerrusta, ja taas jaksetaan monta yötä!<3

      Poista
  14. Väsynyt äiti ottaa joka tapauksessa ihania kuvia :). Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  15. Väsymys teettää kummia hommia. Mäkin heijasin tyhjää ostorkärryä kuin vaunua, annoin tassuhoitoa miehelleni kun heräsi keskellä yötä. Useamman kerran tarjosin myös nokkamukia miehelle... Aika ei ole kyllä kullannut muistoja. Niin rankkaa se valvominen oli. Kiva kuulla, että osaat olla armollinen itsellesi. Sitä ehtii siivota myöhemminkin. Vaikka talo olisi enemmän ja vähemmän pommin jäljiltä pidemmän aikaa niin mitä sitten. Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, villakoirat kyllä odottavat kiltisti nurkissa. Ja sekin on totta, että aika ei ole kullannut muistoja. Itse olin kyllä autuaasti unohtanut osan, mutta nopeasti ne ovat nyt palautuneet mieleen:D

      Poista
  16. Oi, noi oranssit tyynyt on upeat valkoisella sohvalla! Tsemppiä väsymyksen selätykseen! :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig