sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tunteita ja tuoksuja

Tunteita ja tuoksuja, niitähän pikkulapsiperheessä riittää. Tunteita on välillä hieman vaikeaa hillitä, mutta onneksi "tuoksuille" pystyy tekemään jotain. Pääsin testaamaan Gladen uusia tuoksusisustamisen tuotteita Indiedays Inspiration -bloggaajana Indiedaysin ja Gladen yhteistyökampanjassa.

Suhtauduin hieman ennakkoluuloisesti tulevaan testaukseen, sillä toivoisin kotini tuoksuvan hyvältä ihan "aidoilla" elementeillä: puhtaudella, kukkasilla, uunituoreilla leivonnaisilla.  Lisäksi olen jonkin sortin hajuherkkis ja vanhat mielikuvani huoneentuoksuista olivat melko äklömakeita ja -voimakkaita. 


Postissa saapui monipuolinen paketti Glade-tuotteita, joita lähdin testaamaan avoimin mielin, mutta kriittisesti.
Ihan äkkiseltään kuvittelin suosikkituotteekseni tuoksukynttilät. Spiced Apple & Cinnamon menikin alussa listan kärkeen ihan heittämällä, jo pelkän nimensä perusteella. Mausteinen omena-kaneli ja lähestyvä joulu. Ihan selvästi meikäläisen tuote!

Päätin suorittaa tuotteiden testauksen ääriolosuhteissa, kodinhoitohuoneessamme. 
On koteja, joissa lähes kaikki toiminnot keskittyvät keittiöön. Nyt vauvavuoden aikana meidän perheen hermokeskus on ollut kodinhoitohuone. Normaalin kodinhoidollisen toiminnan lisäksi siellä hoidetaan vauvaa: puetaan, pestään, rasvataan, vaihdetaan vaipat. Leikitään, keinutaan, askarrellaan. 
Temppuillaan renkailla ja pidetään sirkusesityksiä. Säilytetään tavaroita, lehtiä, astioita. Juodaan kahvia (minä, ei vieraat. Ainakaan yleensä.) Kodinhoitohuoneesta pääsee pesuhuoneeseen, makuuhuoneeseen, vessaan ja "treenihuoneeseen", joka on oikeasti urheiluvaatteiden ja -tavaroiden säilytyspaikka. Kaikenlaisia hajuja, tuoksuja ja toimintoja siis. 
Näppärät aerosolit istuivat hyvin käteen ja raikastivat tilan nopeasti. Crisp White Cotton -tuoksu oli mukavan mieto, vastapestyn pyykin tuoksuinen. Itselleni oli uutta, että tuotetta voi käyttää myös tekstiileihin. Vaikkapa treenitossujen tai -kassin raikastamiseen. Mahtaa isäntä ja pelikaverit ihmetellä, kun mies seuraavan kerran avaa tenniskassinsa. Rouva on näet käynyt vähän suihkimassa (ykköstuote!).

Kynttilätestauksessa niukan voiton vei Blackberry Frost, talvisen marjainen tuoksu. Ihanaa mustaherukkaa, tunnistettava, muttei millään tapaa liian voimakas. Ja vaikka kynttilää ei koko ajan polta, siitä tulee kuitenkin miellyttävän vieno tuoksu. 
En olisi ikinä arvannut, että suosikkituotteekseni nousee tekninen Sense & Spray -automaattinen ilmanraikastin. Se tunnistaa liikkeen ja suihkauttaa tuoksua, kun joku liikkuu tilassa, maksimissaan kuitenkin 20 minuutin välein. 
Saatoin jopa hieman naureskellen ihmetellä miehelleni tuotteen tekniikkaa, kunnes älysin sijoittaa sen oikeaan paikkaan ja valita astetta vahvemman tuoksun; Relaxing Zen. Heipä hei, vaipparoskiskaappi, paluuta entiseen ei ole! (Kuvassa alhaalla oikealla)
En voi uskoa, että olen aamukahvitellut 10kk vaipparoskiksen vieressä "kaikkiin hajuihin tottuu" -asenteella, kun tällainen helmi on ollut olemassa. Siis kerrassaan nerokas tuote! Oven avaus ja automaattinen suihkaus. Vaippa roskiin ja automaattinen suihkaus. Hajut (isolla H:lla) peittyvät, mutta ainakaan tuolta allaskaapin ovien takaa raikastimen tuoksu ei tunkeudu muuhun tilaan liian voimakkaana. Ja tuote tosiaan lukittuu ensimmäisen suihkauksen jälkeen 20 minuutiksi, tosin halutessaan tuoksua voi manuaalisesti suihkauttaa lisää.

Minut yllätti Glade testipaketin tuotteiden monipuolisuus ja yksinkertainen muotoilu. Tuotteet on helppo sijoittaa hyvinkin huomaamattomasti osaksi kodin sisustusta. Lisää tietoa tuotteista ja tuoksusisustamisesta löydät Gladen sivuilta.

Olen vieläkin aivan äimän käkenä Sense & Spray tuotteesta. Aivan ehdottomasti vien tästä lähin tällaisen lahjaksi jokaiseen uuteen vauvaperheeseen. Tuoksumaailmankuvani on muuttunut, totaalisesti! Voit mullistaa omaa tuoksumaailmankuvaasi osallistumalla kilpailuun täällä. Palkintoina jaetaan näet 7 kappaletta Gladen tuotepaketteja. Mikä on sinun suosikkituoksusi?
SHARE:

2 kommenttia

 1. Ihana valossa kylpevä kodinhoitohuone!! Mullakin on huonetuoksuista sellainen kuva, että ovat ällömakeita tai muuten ärsyttäviä, sitruunaa, mäntyä tms. Pitäs joskus varmaan kokeilla uudemman kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinhoitohuone on tosiaankin hirmu valoisa, siksi kai sinne keskittyy niin paljon toimintojakin:)

   Itse en esim. käytä hajustettuja pyykinpesuaineita, siksi suhtauduin näihinkin melko varauksellisesti. Tuo Crisp White Cotton oli mukavan mieto ja tällainen hajuherkkis voi suihkutella tuotteita vähän harvemmin. Makkariin ei tuoksutuotteita kaipaa, mutta tuolla kodinhoitohuoneessa ne olivat kyllä paikallaan! Ja siellä miehen treenikassissa:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig