torstai 17. lokakuuta 2013

Uh huh, ehdinpäs!

Kuivin jaloin selvittiin, vaikka kovin viime tippaan tämä taas jäi. Sipulit on nyt maan uumenissa. Joitakin viime kevään narsissiruukkuja varastosta vielä löytyy, mutta luotan ettei maa nyt ihan saman tien jäädy, vaikka lunta jo tulisikin. Ei olisi ensimmäinen kerta kun istutellaan lumen sekaan.

Silti usko on koetuksella. 
Että ihanko oikeasti tämä rytöläjä... 
(juuh, puutarhan syyshuolto on vielä vähän kesken)
...näyttää taas jossakin vaiheessa tältä?
25.5.2013
 Tai tämä näkymä...
 ...tältä? 
 25.5.2013


Toivotaan, että myyrät eivät kokoonnu kovin sankoin joukoin juhlimaan.

SHARE:

13 kommenttia

 1. Samat ovat toiveet täälläkin. Satoja sipuleja istutettu. Olen istuttanut tulppaanien ympärille narsisseja, koska niitten pitäisi hämätä myyriä. Myyrät eivät pidä narsisseista. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän myyrillä taitaa olla hajuaisti vaurioitunut, sillä narsissit eivät niitä ole pidätelleet. Mutta onneksi joka vuosi tulppaaneja on kuitenkin noussut enemmän kuin hävinnyt, joten syksyisin kaupassa iskee hulluus ja tekee mieli täyttää koko piha tulppaaneilla! Kevättä odotellessa, peukut pystyssä:)

   Poista
 2. Ai olipa kivaa kuulla että vieläki niitä sipuleita voi laittaa maahan.. Unohtui ihan täysin kaikessa muussa tohinassa. Jeee. Erilaistahan se on työntää sormet lumeen eikä multaan. ;D Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna istutin marraskuussa, muutamia tunteja ennen lumen tuloa. Ja upeasti kukkivat tänä keväänä. Muistan päivämäärän ja kellonajan hyvinkin tarkkaan, sillä kohta kukkapenkissä kykkimisen jälkeen käynnistyikin sitten synnytys:D

   Poista
 3. Oiij, miten ihanan näköistä!! Kyllä tuon näkymän eteen jaksaa hiukan kykkiäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vaan niin kovin innokas "apuri" mukana, että meinasi sipulit mennä jo tässä vaiheessa parempiin suihin:D Eipä ole ikinä ennen tarvinnut miettinyt, mikä on tulpaanisipulien myrkyllisyysaste...

   Poista
 4. so pretty :) we never take tulips out. over the years the bulbs have gone so deep that i would probably have to dig half way to china to get them out.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We never do that either. Unfortunately voles do get their fair share. So I plant more bulbs every year:)

   Poista
 5. Tiedätkö, olin itsekin viime tipassa liikkeellä. Helmililjat, osa tulppaaneista ja krookukset olen laittanut pari viikkoa sitten etupihalle, mutta takapihan liljapenkki jäi vähemmälle huomiolle. Eilen upotin muutaman kymmentä tulppaaninsipulia sinne ja hyvä kun ryhdyin puuhaan eilen illalla vesisateessa. Nyt on muutama sentti lunta jo maassa =) ajattelin, että tulppaanit ehtivät kukkia kokonaan sitten alkukesästä ennen kuin lijojen kukoistuskausi alkaa. On koko ajan pientä kukkaloistoa ihailtavana =)

  Upea tuo tulppaanirivistö sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että en ole ainoa mattimyöhäinen:) Minä sain tulppaanien kylkiäisenä pari liljapussia, ne on vielä laittamatta. En ollut kauhean innostunut juuri liljoista, sillä tänä kesänä kävin aikamoista taistoa liljakukkoja vastaan ja vannoin, että yhtään uutta liljaa ei enää pihaan tule! Mutta eiköhän nuokin vielä jonnekin kohtaa upoteta, onhan ne tosi kauniita jos jaksaa ensin sen sodankäynnin...

   Poista
 6. Komea kukkaloisto ollut, toivotaan onnea uusillekin sipuleille!

  VastaaPoista
 7. Ompas kiva kuulla, että löytyy muitakin matti myöhäisiä. Minä nimittäin istuttelin kiireellä sipuleita sinne tänne, kun lunta tuli taivaalta. Toivon tosiaan ettei maa jäädy vielä ja jotain kivaa ensi keväänä nousee :) Onneksi ensi viikolle on luvattu plussaa vielä. Jostain luin kans vinkin, että havuja laitettaessa sipulipenkin päälle niin on aikaa juurtua ehkä hieman kauemmin. Tätä ajattelin testailla myös.

  VastaaPoista
 8. Muutos on uskomaton, kevättä odotellessa...

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig