keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Periksi ei anneta!

Täällä satoi viime yönä lunta. Aamulla makuuhuoneen verhoja avatessani takapihan kasvilaatikoista pilkisti terhakka mangoldi. Opin kesällä, että mangoldi sietää hyvin kylmää. Vetoankin pitkäjänteiseen tutkimustyöhän, että kasvilaatikossani ylipäätään on mangoldia tähän aikaan vuodesta. Laiskuudella ei ole mitään osuutta asiaan.
Mielestäni kasvi osoittaa ihailtavaa sinnikkyyttä. Olkoot tämä opiksi ja lohdutukseksi kaikille kevättä odottaville. Pää pystyyn ja lumen keskelle siis, vielä ollaan pari päivää plussan puolella!

Jk. Oikeasti aamulla verhoja avatessani takapihan kasvilaatikosta ei pilkistänyt yhtään mitään. Viideltä on näet vielä aika pimeää. Mutta heti neljä tuntia myöhemmin kyllä tärppäsi!
SHARE:

13 kommenttia

 1. Meilläkin satoi yöllä lunta tai räntää se taisi olla, maa oli kuitenkin valkoinen. Aamuun mennessä lumi oli kadonnut. Minullakin nousee mangoldia kasvimaalla, mutta jätän aina hyvin kylmyyttä kestävät kevääseen, persiljaakin voi vielä poimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, persiljaa on minullakin penkissä ympäri vuoden. Ja sitruunatimjamia yms. Tänäkin vuonna tuli jouluaattona käytyä kasvimaa kautta. Mutta tuollaisia lehteviä en ole tähän aikaan vuodesta tottunut näkemään, siksi se kai hämmensi:)

   Poista
 2. Sitkeä sissi on kyllä. Meilläkin satoi illalla ja yöllä jotain märkää lumentapaista, mutta eipä ole enää. Toivo loppuisi jos ei sääennustus nyt loppuviikolle näyttäisi kylmenevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en niin kauheasti ole talvi-ihmisiä, joten minua nämä kelit eivät ole rassanneet. Lähinnä on harmittanut, kun en ole kiireiltä päässyt jatkamaan syksyllä kesken jääneitä pihahommia. Ja nyt tosiaan on jo liian kylmä siihen, hrrrr!

   Poista
 3. Sitkeä kasvi todella! Ja sinulle sitkeyttä noihin kauhean aikaisiin aamuihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustaa kahvia ja mustaa huumoria, sillä niistä selvitään!:D

   Poista
 4. Ihanan positiivinen ja rohkaiseva postaus! :) Täällä lounais-rannikolla ei ole lunta näkynyt sitten joulukuun alun jolloin sitä tuli hetkeksi pieni kerros. Saa nähdä tuleeko nyt loppuviikosta niinkuin luvattu mahdollisesti tulevan. Ihan pienikin kerros olisi kiva, mutta toivoisin ainakin vesisateen lakkaavan hetkeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veden lotina on tosiaan ollut viime aikoina kovin tuttu ääni. Penkistä ehti jo puskea krookuksen alkuja, saas nähdä miten sitten keväällä käy. Tänne on nyt saatu hento ja kaunis lumikerros, toivottavasti teillekin!

   Poista
 5. On se sitkeä kaveri tuo tutkimuskohteesi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sitä! Eikä voi poiskaan ottaa, ettei mee tutkimukset pilalle;)

   Poista
 6. Eikös tämä nyt ole aivan "eteenpäin sanoi mummo lumessa!" kamaa:D

  VastaaPoista
 7. Minä taas innolla istutin valkosipulit maahan jo lokakuussa, kun ne käskettiin laittaa lokakuun aikana ennen kuin maa jäätyy. No, ihan varmasti olivat maassa ennen sen jäätymistä, kunhan eivät vaan olisi ehtineet jo maatuakin... Täytynee pitää peukkuja, että ovat yhtä sitkeitä kuin tuo mangoldisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut pystyyn! Näillä pakkasilla tuo innokainkin mangoldi kyllä antoi periksi, mutta kohtahan se jo kevät alkaa:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig