keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Unelmoiden kohti kesää

Pääsin mukaan Indiedaysin ja K-raudan Kodin unelmia -kampanjaan, jossa meitä haastettiin kertomaan kotiin liittyvä unelma. Näin kevään kynnyksellä oma kotiunelmani liittyy, yllätys yllätys, puutarhaan!

Unelmoin pienestä piharakennuksesta, minihuvilasta, omasta kesämajasta pihan perällä. Jonne voisi kesäaamuisin suunnata aamukasteisen nurmen läpi kahvikuppi kädessä ja päivän lehti kainalossa. 
Jossa nauttia aterioita yhdessä perheen kanssa kesäsateen ropistessa kattoon. Pikkuruisesta kesäparatiisista, jossa puuhastella lasten kanssa tai kattaa pöytä ystäville. Paikasta, jonne paeta paahdetta tai yllättäen alkanutta kesäsadetta. 
Piharakennukseen kuljettaisiin kapeaa, mutkittelevaa polkua pitkin, jota reunustaisivat runsaat, koko kesän kukkivat perennat, ihanasti varjoja luovat hedelmäpuut sekä huumaavasti tuoksuvat syreenit. Sisään kesämajaan käytäisiin pariovien kautta, kevyesti tuulessa heiluvia valkoisia puuvillaverhoja unohtamatta. Lautalattiaa verhoisivat räsymatot. Pitkän pöydän ääressä istuttaisiin eri paria olevilla tuoleilla ja kahvit juotaisiin kukkakupeista. Mummolafiilistä. Omenapiirakkaa ja kardemummakahvia. Mansikka-marenkikakkua. Juustoja ja punaviiniä. Lettukestejä. Yhdessäoloa, rentoutumista, kiireettömyyttä.
Sellaiset pikkuseikat kuin unelmakesämajani perustukset, laastit, sementit, runko, rännit, listat, katto tahi muut rakenteelliset seikat menevät suoraan osastoon "miesten juttuja". Uskon, että K-raudan kätevillä suunnitteluohjelmilla saattaisin saada miehenikin innostumaan unelmaprojektistani. Minä puolestani keskittyisin valitsemaan kuvastosta puutarhakalusteita kesämajan yhteyteen tulevalle terassille, johon ilta-aurinko tietenkin siivilöityisi juuri oikeassa kulmassa. Kahden istuttava keinutuoli olisi aika ihana, muisto "syvässä etelässä" vietetystä ajasta.
Yksi pitkäaikainen haaveeni täyttyi kasvihuoneemme myötä. Mutta kesäaikaan sinne ei mahdu kuin puutarhuri itse. Loppukesästä sekin tekee jo tiukkaa. Koska "rakennuskokemuksemme" rajoittuu kasvihuoneen pystytykseen, saattaa olla, että haaveiden huvimaja jää juurikin haaveeksi. Mutta tällaisten unelmien keskelle on ihanaa uppoutua kesää odotellessa. 


Jakamalla oman kotiunelmasi voit voittaa 100 euron lahjakortin K-rautaan! Tykkää K-raudan Facebook-sivuista ja osallistu "Mistä unelmoit kotonasi" -lukijakilpailuun, jossa jaossa viisi kappaletta sadan euron lahjakortteja K-rautaan. Kilpailu päättyy 16.4.2014. 


Mennään unelmoiden kohti kesää!

SHARE:

20 kommenttia

  1. Oi mitä kuvia!! Kyllä taas kevättää ja kesättää, ulkoa kuuluu lintujen viserrystä ja aurinko paistaa kirkkaasti :) Ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Mitenkäs sie pari päivää sitten sanoitkaan... "Ei ei, älä nyt vielä luovuta! A) miehet lämpenee niin hitaasti, B) tämä pitää saada käännettyä niin, että tää on MIEHEN oma idea, C) kodin unelman rahoittajana voi olla Veikkaus". Tähän pätee ihan sama kun edelliseen, himpan suurempaan haaveeseen. :-D Tuota B vaihtoehtoa vieläkin ihmettelen, että miten tuo saadaan aikaseksi.

    Mutta kyllä on taas niin ihania kuvia, lämpösiä ja aurinkoisia haaveita. Näillä mennään eteenpäin. :-)

    terkuin,
    ruskean talon rouva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha, pääsitpäs heittämään takaisin:D Tuo B on ehdottomasti tehokkain, mutta myös vaikein. Tai no, ei tuo lottovoittokaan niin kamalan helppoa ole. Pitänee istua kahvikupposen / viinilasillisen ääressä pitkään ja mietiskellä, miten toteuttaa vaihtoehto B. Ja samalla unohdetaan kaikki maaherrat ja kunnan rakennusluvat!

      Haaveillen siis kohti kesää!:)

      Poista
  3. Oi, tuollaisesta piharakennuksesta minäkin haaveilen. Tuo teidän kasvihuonekin on niiiiin ihana. Ja mitä kesäkuvia, pianpian se kesä on täällä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pian! <3 Ja piharakennuksesta haaveilu on oikein mainiota lääkettä kesäkaipuuseen. Haaveissa kun kaikki on mahdollista!:)

      Poista
  4. merkkinen kamera ja objektiivilla on upeita värikkäitä kukkasia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Näissä kamerana on ollut ihan perus Nikon D3100, objektiivi AF-S DX 18-55mm VR.

      Poista
  5. Voi mitä ihania kuvia! Saispa joskus noin kauniin ja kukkarikkaan puutarhan!

    VastaaPoista
  6. Oijoi kun ihania kuvia; iski kyllä NIIN kova kesän kaipuu :-) Ja sellainen ulkorakennus olisi haaveissa täälläkin päässä... Ehkäpä joku päivä :-)

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kyllä oli kidutusta kahlata läpi parin vuoden kesäkuvat, eivät ne tätä kesätuskaa ainakaan helpottaneet!:) Te onneksi olette siellä jo lähempänä, täältä tullaan perässä! Aurinkoa on meilläkin taas riittänyt ja kaikkea ihanaa pientä alkaa puskea lämpenevästä maasta. Tästä on hyvä jatkaa!:)

      Poista
  7. Voi mikä ihanuuuksien kesäkuvakimara !! Jos ei tuossa ole kauniita kesähaaveita niin ei sitten missään. Kuvasi on kyllä niin hyviä ja selkeitä että ne ovat suuuri ilo silmälle. Pitää laittaa tuo kameramerkki korvantaakse. Kesähuone olisi kyllä mahtava. Kävin myös osallistumassa kisaan :) En vain saanut jaettua sitä, kun yhteydet tökkii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija!

      Tuo ko. Nikon on mielestäni sellainen hyvin käyttäjäystävällinen perusjärkkäri. Ja kaikki nuo ylläolevat kuvat on otettu automaattiasetuksilla (ilman salamaa). Olen oppinut sen ainoan osaamani säätönappulan vasta noiden kuvien jälkeen:D :D Eli voit kuvitella, että räpsin ihan muutaman (sata) kuvaa aina kerrallaan, että saan sen onnistuneen joukkoon!

      Tuo kamera on ollut minulla 3-4 vuotta ja sain nyt fiinimmän lahjaksi. Mutta olen vielä kovin arka käyttämään sitä, kun ei tosiaan ole nuo säädöt vielä ihan hanskassa... Mutta pikku hiljaa...

      Onnea kisaan, toivottavasti osuu unelmointiraha kohdalle!:)

      Poista
  8. Kuulostaa ihanalta!
    Ja haaveet voivat toteutua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitähän sitä pitää aina lähteä, että kaikki käy toteen!:)

      Poista
  9. Voi kiitos näistä ihanista kuvista ja tunnelmoinnistasi! Perheemme joutui kaksi vuotta sitten olosuhteiden pakosta luopumaan ihanasta vanhasta talostamme maalla. Olin laittanut kuntoon sen laiminlyötyä puutarhaa kuuden vuoden ajan, talo ja puutarha vaan veivät mukanaan. Minun on ollut vaikeaa hyväksyä, että täytyy taas aloittaa alusta, eikä talokaan ole se ihana satavuotias vaan seitkytlukulainen, jota olemme varovaisin tuntein laittaneet kuntoon. Puutarha on pikkuinen, 760 neliötä ja vaatii paljon huolenpitoa. Tänä keväänä olen ajatellut, että jaksan sittenkin aloittaa tämän puutarhan kanssa. Sait minut iloiseksi ja kiitolliseksi kuvillasi ja tekstilläsi, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle ihanasta viestistäsi!

      Voin kuvitella sitä luopumisen tuskaa, kun olit rakkaudella kunnostanut talovanhusta ja paljon nähnyttä puutarhaa. Välillä elämä heittää eteen yllätyksiä ja kääntää suunnan ihan muualle. Kiitos, että kävit täällä ja jätit viestiä! Ja ihana kuulla, että sain sinut iloiseksi!:)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin:) Näitä on ihania miettiä, kun illalla vaipuu uneen.

      Poista

Blog Design Created by pipdig