keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Apua tulppaanitunnistukseen?

Kukkapenkissä kukkii tänä vuonna tällainen ihanuus. Arkistointi"järjestelmässäni" on musta aukko, osaisiko joku varmistaa lajikkeen?
Jonkin sortin villitulppaanihan tuo on ja kuvahaulla päädyin kääpiötulppaaniin. Tämä hento kaunotar aloitti kukintansa heti pääsiäisen jälkeen ja kukkii vieläkin. Vähän tuo näytti närkästyneen kaksipäiväisestä räntä/raekuuroista, mutta kovin on sinnikästä tekoa.
Erityisen ihanaksi (aikaisen kukinnan lisäksi) tämän tulppaanin tekee se, että samaan varteen tulee monta kaunista kukkaa. Kunhan lajike selviää, lisään tämän ehdottomasti syksyn ostoslistalle. Näitä joka penkkiin, kiitos!
SHARE:

14 kommenttia

 1. Vau miten upea! Kunhan saat vastauksen, mikä tämä on, lisätään kyllä nimi omaankin listaani. Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään siis korvat ja silmät auki. Ihana on ja mahdottoman sitkeä, ihan täydellinen siis meikäläisen puutarhaan:D

   Poista
 2. Ihania! Olisiko joku parvitulppaani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopun kyläpaikassa pääsin ihastelemaan parvitulppaania (tulipa tarda), joka sekin oli uusi tuttavuus minulle. Mutta kasvutapa oli hieman erilainen, vaikka melko samannäköisiä nämä kaksi kaunotarta ovatkin. Parvitulppaani muuten menee syksyn ostoslistalle myös:)

   Poista
 3. Kuvan perusteella mä sanoisin Tulipa turkestanica. Kasvutapansa puolesta tuo näyttää kasvitieelliseltä tulppaanilta (eli villitulppaanilta). Kyllä sä mielestäni olet ihan oikeassa tuon kääpiötulppaanin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati tästä! Ja syksyn ostoslista senkun kasvaa ja kasvaa:)

   Poista
 4. Jopa onkin sievä!

  Mun piti muuten jo aiemmin raportoida mun "vilejylyksistä". Messujen jälkeen kylvetyt isolehtiset basilikat ovat kasvattaneet kokonaisen yhden lehtiparin. Note to myself: jolllei ole ikkunalautoja ja keittiön työtasokin on pohjoiseen -älä esikasvata. =)

  Miia Pörriäinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun isolehtiset on vielä pussissa. Ajattelin iskeä ne suoraan ruukkuun, kunhan tästä kelit lämpenisi. Thaibasilikan esikasvatus onnistui yli odotusten enkä millään jaksaisi ryhtyä koulimaan tuota isoa hajakylvönä laitettua pehkoa. Huh huh! Note to myself: olen laiska, ensi kerralla yritän muistaa sen:D

   Poista
 5. Meilläkin penkissä noita kasvaa ja nimenkin olen kuullut, mutta ei sitten tule millään mieleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se selvisi, tulipa turkestanica!:) Ovatko olleet penkissänne jo kauan, entä onko levinnyt?

   Poista
 6. Minäkin sanoisin että Tulipa turkestanica, ainakin mulla ne näyttävät aika tavalla samanlaisilta kuin nuot sinun ihanuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on se oltava, kiitos! Lähdenkin tästä tutkailemaan sinun kukkapenkkiäsi, joskos olisi juttua enemmänkin:)

   Poista
 7. Upeita kukkasia (lajikkeesta ei tosin olen tietoa)! Kiitokset ihanasta ja aidosta blogista, olen löytänyt täältä vaikka kuinka monta ihanaa leivontaohjetta ja kauniita kuvia :) Iloista kesän odotusta koko perheelle, tulen taas vierailulle :) Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle ihanasta viestistäsi! Kiva kuulla, että olet viihtynyt täällä. Ihanaa kesän odotusta myös sinulle:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig