maanantai 5. toukokuuta 2014

Talonvaltaajat

Tai ainakin sängynvaltaajat. Nimittäin nämä tomaatintaimet. 
Pink Baby Plum miniluumutomaateilla alkaa olla jo melkoisesti vartta ja niiden kiikuttaminen ees taas talon ja kasvarin väliä on joka päivä työläämpää. Pihvitomaatti Marmandino One puolestaan kasvaa hillitymmin.
 Vielä en ole uskaltanut jättää taimia yöksi kasvariin tai istuttaa tomaatteja sinne pysyvästi.
Mitenkäs muilla?
 Kun sai sunnuntaiaamuna puuhailla ihanassa auringonpaisteessa ja kasvihuoneen lämmössä,
 oli vaikeaa uskoa, että keli tästä radikaalisti muuttuisi.
Vaan kahdeksan tuntia myöhemmin näytti tältä.
Kyllä nyt on vähän huijattu olo!
SHARE:

22 kommenttia

  1. Eilen tosiaan ilma vaihtui monta kertaa. Mutta ehkä räntäsade toi toivottua kosteutta maahan.

    Tuli lämmin lapsuuden muisto kuvistasi, tomaattien alla oleva keltakukkainen peitto on tosi tuttu kuosi. Meillä oli lapsuudessani juuri samanlainen. Jännä miten mukava olo tulee, kun näkee jotain lapsuudesta tuttua, minkä on jo unohtanut.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kosteutta minäkin kovasti toivon ja sen varjolla se räntäsateenkin jotenkin sieti:)

      Peitto on anoppini kätköistä ja tosiaankin jo aika vanha. Mutta niin ihana! Keltaisen vanhan tyynyliinan löysin kirppikseltä peiton kaveriksi. Jonnekin alitajuntaan nämä vetoavat, ja tuovat juuri niiitä mainitsemiasi lämpimiä muistoja lapsuudesta, välähdyksiä sieltä täältä.

      Aurinkoista viikon jatkoa!

      Poista
  2. olo tuntuu kyllä hieman huijatulle, kun koko talvena ei juuri ole tullut lunta ja nyt toukokuussa sitten sitä pitää sataa :( Toivottavasti kesä ottaa pian enemmän otetta tuosta säästä. Ihanat on tunnelmat sulla kasvarissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luotan siihen, että nyt saadaan maa kunnolla märäksi ja sitten kun alkaa kunnon hellejakso (tietenkin!), luonto suorastaan ryöpsähtää kukkaan. Sitä odotellessa siis:D

      Poista
  3. Tässähän iskee ihan kateus noiden tomaatintaimien suhteen, meillä kaikki kolme eri sorttia kasvavat näemmä huomattavasti hillitymmin kuin nuo sinun tomaattisi! Meillä ne tosin ovat ihan vaan sisätiloissa, kun ei sitä kasvihuonetta vielä ole, joten ne eivät tietenkään saa valoa läheskään yhtä hyvin.

    Meilläkin satoi eilen päivällä rakeita pariin otteeseen ja yöllä oli tullut lunta niin että maa oli herätessä valkoisena. Nyt sentään alkaa jo suurin osa olla sulanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä rakeita ja räntää pyrytti pari päivää, mutta toivottavasti se oli nyt tässä!

      Mulla on vähän sellainen kutina, että nautin ensikertalaisen tuurista noiden tomaatintaimien kanssa. Kaikki lähtivät ja ovat kasvaneet hienosti. Minulle on näet ennenkin käynyt näin: jotakin siementä ensi kertaa kokeillessani se onnistuu loistavasti ja kun olen sitten innosta puhkuen yrittänyt seuraavana vuonna, mikään ei ole lähtenyt kasvuun. Liikaa yrittämistä ehkä?

      Poista
  4. Ihanalle näyttää kasvarissa ja oi miten hyvän näköisiä tomaatintaimia sinulla on!
    Täällä Keski-Suomessa oli eilen maa valkoinen, mutta tänään siellä paistaa aurinko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt olemme mekin taas saaneet aurinkoa ja tomaattirumba pääsee jatkumaan:)

      Aurinkoista viikon jatkoa!

      Poista
  5. No on tosiaan huijattu! Ja sama jatkui tänään aamulla kun starttasin Vespan! Räntää päin näköä ;(
    Meillä on kaikki muuttaneet jo Lippakioskiin, lämppäri puhaltaa yön ajan ajastimella 15min/tunti ja se riittää pitämään pakkasen loitolla. Tätä kannattaa kokeilla vaikka auton lämppärillä, toimii! ...mutta sen seurauksena mun tomaatit on ½ pienempiä kun sulla! Ei ne oikein kylmästä tykkää mutta kun emäntänsä on niin laiska kantelemaan... Oli muuten ihana juttu se KotiPuutarhan huhtikuinen, samoin Sonjan kirjassa oli ihanat kuvat teiltä! Herkuttelin molemmilla eilen räntäsateessa Lippakioskin suojissa :) Ja kiitti vaan, tuli matkittua kaaret kasvatuslaatikoihin...oot idoli! Lämpöä toivotellen, Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeiii, loistavaa kuulla, että kaari-idea tarttui matkaan!

      Ja arvaappa mitä, ei olisi omaan mieleeni tullut tuo auton lämppäri + ajastin. Tätä on ehdottomasti kokeiltava, kiitos!! Ehkä ensin yhdellä taimella, ettei mene koko sato kerralla...Kyllä tuo kantelu alkaa suoraan sanoen jo vähän kypsyttää, kun eivät nämä illat pikkulapsiperheessä muutenkin niin kauhean rauhallisia ja täynnä "omaa aikaa" ole:D Mutta iteppä olen taimeni valinnut.

      Mahdottoman mukavaa toukokuun jatkoa Lippakioskiin ja kioskin emännälle! <3

      Poista
  6. Joka keväinen rumba tuo kasien kantelu edes takas..:)
    Täälläkin aamulla maa valkoinen...onneksi suli pian pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on kaikki kai jo sulanut, oli tuo aika surkeaa katsoa nupullaan olevia tulppaaneja yms. lumen keskellä:( Mutta nyt paistaa aurinko ja loppuviikoksi luvattu jo lämpimämpää. Tästä se lähtee ja kohta loppuu kanniskelu!:)

      Poista
  7. Mun kotipaikkakunnalla 60kilsan päästä täältä meiltä tuli 10cm lunta!! Oli siis ihan aurattavaksi asti :( Meillä selvittiin pienellä räntä-/raekuurolla ja kaikki suli samantien pois. Eihän sitä ensin meinannut uskoa niitä kuvia, mitä vanhemmat ja tutut laittoi fb:iin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh! Meillä ei sentään joutunut lumihommiin, mutta auton lumiharja ja skrapa piti kyllä kaivaa taas esiin. Ja just kun sain kaikki talvitamineetkin pestyä! Eli mitä opimme tästä: ei saa olla liian tehokas, parempi kun vitkuttelee:D

      Poista
  8. Aamulla oli ihan täysi joulumeininki päällä ja nyt paistelee aurinko pilvien lomasta. Kaikki lumi on sulanut pois. Hiukan hämmentynyt olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa anopille nauroinkin, että nyt vois ottaa vähän erilaisia joulukorttikuvia: lunta, valkovuokkoja ja sen sellaista. Mutta jäi ottamatta, nyt melkeinpä harmittaa:D

      Poista
  9. Onneksi nyt paistaa taas!
    Ja eilen ehti tehdä sisätöitä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, sisätöitä, ihanaa;) Niitä pitäis ehkä tehdä pikkuisen varastoon, sillä kohta koti repsottaa melkoisen pahasti!:D

      Poista
  10. Kaunista! Ihana tuo puulaatikko tuolla sängyn alla :)
    Täälläkin on koko päivä puuhattu terassilla ja muutenkin ulkona, ja kyllä meinas mieli lannistua muutamaan otteeseen kun yhtäkkiä alkoin lunta tulemaan taivaan täydeltä! En kuitenkaan antanut periksi, onneksi taas paistoi sateen jälkeen, vaan ei mikään hirmu lämmin päivä ollut. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Puulaatikko on kirppikseltä, yllättäen;)

      Ooh, sinä olet ollut aikamoinen sissi! Itse jättäydyin sisätiloihin ja vetäisin villasukat jalkaan, olen näet melkoisen kova vilukissa. Ei tuolla lämmintä vieläkään ole, mutta auringosta saa niin paljon energiaa, ettei pikku hytinät haittaa:)

      Poista
  11. Täällä Espoossakin saa kuskata kasveja edestakaisin. Olen sen verran vihreä kasvihuoneviljelijä, etten uskaltanut laittaa taimia eilen kasvihuoneeseen ollenkaan, niin kylmä oli. Nyt mies laittoi pienen lämpöpatterin, testataan kuinka lämpöisenä kasvari pysyy ensi yönä.
    Ja mitä ihmettä, salaatit ja retiisit ovat itäneet kasvihuoneessa. Sitä on kuin pieni lapsi iloitessaan onnistumisesta. Itivät ainakin :).
    Mukavaa viikkoa kaikille kylmyydestä huolimatta:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mullan tarkkailu on ihan mahdottoman mielenkiintoista puuhaa!:D

      En minäkään taimia kasvihuoneeseen kuskannut pahimpaan räntään. Täytin tv-huoneemme, suljin ovet (Ohjelmointipäällikkö on viime aikoina harrastanut harventamista hieman turhan paljon) ja totesin lapsille, että tänään puuhaillaankin sitten jotakin ihan muuta kuin telkkarin katselua!:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig