maanantai 2. kesäkuuta 2014

Vapaana

Kasvihuone oli useamman päivän hallaharsoon vuorattuna. Että osasikin olla kylmää! Vaan mikä ihana vapauden tunne koitti, kun harsoista pääsi eroon. Ihan kuin olisi heittänyt talviturkin harteiltaan.
Mutta oli kylmästä hyötyäkin. Edellinen helleaalto sai kaiken kukkimaan vähän turhankin nopeasti. Tulppaanit saivat nyt lisäaikaa sateiden ja viileyden myötä. Kasvihuoneen viereisessä viljelylaatikossa vasta aloitellaan kukintaa.
Perennapenkeissä monet tulppaaneista ehtivät jo tiputtaa terälehtensä. Vaan onneksi loistoakin löytyy vielä.
Puutarhamme on kovin kevätpainotteinen ja upein kukkaloisto ajoittuu tulppaanikauteen. Pitäisi ryhdistäytyä ja opetella, miten toteuttaa näyttävä kukinta ihan koko kesäksi.
Löytyisiköhän aiheesta kesäkursseja..?
SHARE:

13 kommenttia

 1. Mä lähen kanssa semmoselle kurssille jos bongaat! Just eilen puutarhaa kuopsutellessa (=peratessa, on päässy vähä räjähtämään kukkapenkit..) mietin noita perennajuttuja...
  Meillä ei voi tulppaaneja puutarhaan laittaa ollenkaan kun myyrät syö kaikki! Ihanan näköisiä nuo sinun! :)

  (huomasin että kännykällä kommentointi onnistuu, ipadillä ei vieläkään..)

  VastaaPoista
 2. Kaunista. Tulppaanit kukki täällä aika nopeasti, onneksi seuraavat kukkijat odottaa nupullaan. Niin ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä tulppaanit alkavat olla jo ohi. Kuumat helteet ja kolme päivää lähes tauotonta kaatosadetta tekivät tehtävänsä... Kauniita tulppuja sulla. Minä olen kyllä henkeen ja vereen kukkaihminen ja niitä pitää olla toukokuusta syyskuuhun kukassa ;O). Hyötykasvit eivät niinkään ole mun juttu, vaikka niitä mieheni mieliksi kasvattelen.

  VastaaPoista
 4. Tulppaanit ovat kyllä kauniita! Mitä muita kasveja sulla muuten on tulppaanipenkissä, jotta tulppaanien töröttävät varret vähän peittyisivät kukinnan loputtua? Vasta haaveilen täällä kunnon tulppaanipenkin perustamisesta..

  VastaaPoista
 5. Meillä on koko kesän kukkiva penkki...kiitos kuuluu kotimme entiselle edesmenneelle emännälle.....nyt olisi vaan saatava kasvit pysymään hengissä..:)

  VastaaPoista
 6. Kukinnan puolesta viilennystauko osui hyvään aikaan, eikö? Aika tuomen kukinnasta syreenin kukkien kuihtumiseen on kyllä luonnossa parasta aikaa: puut ja pensaat ovat koreana, sipulikukat loistavat ja vihreissä on kymmeniä eri sävyjä. Onneksi koko kesän kestävä kukkaloisto ei ole vaikea saada aikaiseksi: reilut määrät muutamaa pitkään kukkivaa peruskasvia ja näiden seuraksi vuosien varrella nappaa mukaan aina jonkun silmään pistävän kaunokaisen sinne sekaan. Ja Alan Tichmarshin oiva vinkki on, että käy puutarhalla aina kolmen viikon välein ja osta jotain, joka on sillä hetkellä kukassa :) Seuraavana vuonna tuo loisto kasvaakin jo omassa pihassasi.

  Kasvihuoneesi ympäristö on kyllä niin kaunis, että sen karkkeja on kiva katsella kesät talvet!

  Perho/ Kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 7. Luen kiinnostuneena, jos selvittelet sitä, kuinka piha näyttäisi ihanalta vaikka elokuussa...Itsekin olen tulppaanifani ja huokailen omenankukkien ja särkyneidensydänten keskellä, mutta mitä kevään loistosta onkaan jäljellä elokuussa...

  VastaaPoista
 8. Siis saanko mä muuttaa kesäksi tuonne teidän paratiisiin! ^_^ Lupaan olla nätisti, voin ottaa oman makuupussinkin mukaan. :D

  VastaaPoista
 9. Minäkin kaipaisin vinkkejä perennapenkkiin, millä peittää törröttävät tulppaaninlehdet kukinnan jälkeen. Liian nopeasti tuo tulppaaniaika aina hurahtaa. Sinulla on vielä ne upeassa kukassa.
  Minä vastailen kyllä ipadilla, laura tuumasi, ettei onnistuisi. Toki välillä tökkää, mutta kun esikatselee ja sitten muokkaa niin pääsee jatkamaan/ korjaamaan tekstiä.
  Mukavaa lämmintä viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 10. Miksiköhän mulla ei kasva tulppaaneja kasvilavoissa, asia täytyy korjata syksyllä;)
  Kyllä tulppaanikauden jälkeen taitaa puutarhassa tulla sellainen seesteisempi vaihe ennenkuin pionit aloittavat...

  VastaaPoista
 11. Tulppaanit on upeita, kukkivat onneksi edes vähän eri aikaan joten loisto on pidempi.

  VastaaPoista
 12. The real shocker? It may actually hermes outlet be safer to manage your personal finances electronically. In fact, researchers louis vuitton replica find it's more likely a thief will lift financial information -- like a bill or a bank http://www.cityofwestwego.com/home.asp statement -- from your mailbox than from your computer [source: Huddleston].

  VastaaPoista
 13. Voi mitä tulppaaniloistoa!! <3

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig