sunnuntai 17. elokuuta 2014

Pelkkää juhlaa!

Nimittäin sadonkorjuunjuhlaa. Ihan päivittäin. Tämä on niiiin parasta aikaa. No, onhan se kevätkin aivan huippua, tulppaaneineen kaikkineen. Ja syksyn ruska. Ja joulu, se vasta parasta onkin! Aina on siis aihetta juhlaan, mikäs sen parempaa.
Mutta nyt on siis nautittu sadosta, ja sitä on riittänyt naapureillekin. Aamuisin haetaan mustikat takapihalta, avomaankurkut napataan vierestä laatikosta ja muhkeat pihvitomaatit kasvarista. Päivä lähtee jotenkin paljon energisemmin liikenteeseen, kun saa makustella ihan aitoja makuja. Tässä kuvaan pääsivät suklaakirsikkatomaatit, miniluumutomaatit (pink plum baby) sekä uusin suosikkini, "testien mukaan maailman makein tomaattilajike", Sungold-kirsikkatomaatit.
Makoisaa sadonkorjuuta kaikille, oli se sitten omasta maasta tai torin kautta!


SHARE:

13 kommenttia

 1. Kiitos samoin sinulle! Sitä samaa vietetään tälläkin suunnalla. Monet herkut valmistuvat ja syksyn vahvat aromit tuoksuvat keittiössä. Parasta aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on tuoksuiltaan ja mauiltaan sellaista ihanan täyteläistä aikaa. Ja siitä onkin sitten hyvä jatkaa kohti joulua:D

   Poista
 2. Iloista elonkorjuuta teille:) Parvekkeeni kirsikkatomaattisatoa on saatu jo kuuden kirsikkatomaatin verran - hih, toivottavasti vielä muuta saataisiin lisää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Ja hyvää kannattaa odottaa, ne kuusi ovat taatusti maistuneet makoisilta!:)

   Poista
 3. Kylläpä näyttää herkulliselta! Meillä tomaatit ovat takapihan terassilla ja säätiedotusta katsoessa kyllä jännittää, mahtavatko ensimmäisetkään tomaatit ehtiä punaisiksi pihalla. Viime kesänä saatiin ihan hyvä sato kasvihuoneen puutteesta huolimatta, mutta tänä vuonna taisi kylmä kesäkuu viivästyttää sadonkorjuuta vähän liikaakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tomaatteja myös tuolla varaston seinustalla ja aika lailla jälkijunassa ne kyllä tulevat. Sen verran minäkin hallapelotteluja pelästyin, että tarkoitus oli saada ne mahtumaan kasvihuoneeseen ennen hallaöitä. Miten, se onkin sitten jo toinen juttu:D

   Poista
 4. Oman pihan sato on ihanaa, meillä eivät mustaherukat meinaa ehtiä pakkaseen asti, kun ne tulee syötyä jo pensaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen vähän laiska säilömään, joten suurin osa sadosta meneekin suoraan suuhun ja ruokapöytään. Sen verran kasvatetaan mitä jaksetaan kesän aikana syödä (ja naapureille jakaa):)

   Poista
 5. On todellakin ihanaa käydä kasvarista hakemassa omat tomaatit, kurkut yms. Harmi vaan kun ei voi ympärivuoden nauttia omista sadoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun iskee aina syksyn tullen kauhea nuukuus, kun en millään viitsisi kaupassa maksaa kurkuista, salaateista yms., kun on koko kesän popsinut niitä mielin määrin.

   Poista
 6. Ai että, on tämä syksy kyllä ihanaa aikaa! <3 Heinäkuusta asti on syöty mielinmäärin salaattia ja kurkkua, parin viikon ajan nyt niiden lisäksi mielettömän ihania kirsikkatomaatteja ja kohta isompaakin tomaattia. Nolottaa myöntää, mutta salaatti ja kurkku leivän päällä ei maistu enää aivan niin mahtavalta, kuin alussa maistui..Ehkä sitä sitten on syöty ihan liikaa. :)
  On se vaan mahtavaa, että on lääniä sen verran, että mahtuu kasvattamaan muutamanlaista herkkua omalla pihalla!<3

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig