perjantai 27. lokakuuta 2017

Happy Halloween!

Blogiyhteistyö: Huiskula

Halloweenin aikataulu Suomessa on itselleni vähän ongelmallinen. Amerikanvuosilta opittua on, että Halloweenia vietetään 31.10, oli viikonpäivä mikä tahansa. Piste. Eihän meillä vappuaattoakaan viikonpäivän mukaan juhlita, kyllä se on aina huhtikuun viimeinen päivä. 
Halloweenin juhlinta osuu Suomessa oikeastaan mihin tahansa lokakuun ja pyhäinmiestenpäivän väliin. Itselläni on ollut siinä vähän nieleskelemistä, mutta toisaalta juhlia rakastavana ihmisenä otan kaikki syyt karkeloida ilolla vastaan!
Tänä vuonna syyslomareissu sekoitti juhlakuvioita ja Halloweeniin on varauduttu aikaisempia vuosia hillitymmin. Oranssit kurpitsat vaihtuivat valkoisiin ja raikkaan raidallisiin, näillä koristeltiin kotia jo hyvissä ajoin. Kauniit koristekurpitsat käyvät loistavasti myös kukkakimpusta. Kortti kiinni kantaan ja pieni syyslahja tai helppo pöytäkoriste on valmis!
Kaunokaiset löytyivät Huiskulasta, kerrassaan ihania vai mitä! Vähän erikoisempia koristekurpitsoja kannattaa kysellä hyvinvarustetuista kukkakaupoista. 
Itsekin yritin kasvattaa koristekurpitsoja, mutta valtava määrä nuppuja ei ehtinyt tänä kesänä kehittyä kurpitsaksi asti. Ensi vuonna siis uudestaan. Koristekurpitsat ovat näyttäviä sellaisenaan, mutta sopivat myös monenlaisiin syysasetelmiin. Hyvällä tuurilla (eli huolellisesti kuivattuina) koristekurpitsat voivat säilyä kauniina pitkään, jopa pari vuotta. Tosin itse tykkään hankkia niitä joka syksy kulloisenkin teeman ja sen hetkisten värimieltymysten mukaan.

Kaunista kurpitsasyksyä, hyvää lokakuun loppua ja hauskaa Halloweenia!

* Blogiyhteistyö,
koristekurpitsat Huiskula
SHARE:

13 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä melkoisia söpöläisiä! Mukavaa viikonloppua sinnekin:)

   Poista
 2. Kauniita kurpitsoja! Voi, koristekurpitsojen kasvatus olisi ihanaa :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kurpitsoita ja ovat tosiaan mainioita kylätuliaisia. -Katja

  VastaaPoista
 4. Juuri tässä pohdin, että milloin sitä Halloweenia juhlitaan täällä Suomessa. Todella kauniit kurpitsat ja sopii todellakin tuliaisiksi kukkasten sijaan. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, tässä koitetaan pikku hiljaa palautua lämpimistä lomakeleistä Suomen säähän. Mukavaa lokakuun loppua sinulle!

   Poista
 5. Kyllä on kauniit kurpitsat! Oranssit ei ole mun mieleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Valkoinen on kurpitsassa vallan mainio väri ja tuollaiset raidalliset veikeitä nekin:)

   Poista
 6. Ihanat värit! Näitä jaksaa katsella paljon kauemmin kuin perinteisen värisiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän sama juttu kuin joulukukissa. Valkoinen amaryllis menee vielä pitkälle tammikuuhun, mutta punainen tuntuu heti joulun jälkeen jo jotenkin menneen talven lumilta:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig