torstai 12. lokakuuta 2017

Hommat seisoo

Vettä on tullut sellaisella volyymillä, ettei ole sekaan mahtunut! Itselläni puutarhan syystyöt ovat pahasti kesken, kasvihuoneen loppusiivous suorittamatta ja yhtä sun toista ruukkuhässäkkää tiedossa. Pihalla kun pyörii vähän aikaa, menee loppupäivä luita lämmittäessä. Niin syvälle ytimeen tuo kylmä kosteus hiipii.
Kaatosadekelin kuvia tulee harvemmin postattua blogiin. Laitetaan siis sellainen ihan vaihtelun vuoksi. Upea ruska tahtoo jäädä totaalisen märkyyden jalkoihin. Onneksi syksyn värit vyöryvät melkein sisälle asti, tämä kuva on otettu mukavasti terassin suojissa istuskellen. Eli terveisiä kahvikupposen äärestä, minä siirrän pihahommia taas vähän eteenpäin...

SHARE:

17 kommenttia

 1. Ihanalta näyttää, vaikka tosiaan ruska kärsii tuosta sateesta. Meillä ei yleensä vesi seiso, kun mäellä ollaan. Vieläkään ei lätäköitä ole, mutta nyt tuntee märkyyden nurtsille astuessaan. Eli vettä on tullut ihan ylenmäärin. Kyllähän tämä sää vähän verottaa tuota ulkona työskentelyä. Monta hommaa täälläkin seisoo odottamassa parempia säitä. Ja pelakuutkin ovat vielä viemättä varastoon, sade pitää hallan kyllä onneksi poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, sadekelit pitävät hallan pois, mikä on näin mattimyöhäiselle oikein hyvä:) Meillä kun on savipohja ja tasainen tontti, niin tuon märkyyden todellakin huomaa! Ei paljon tee mieli nurmelle astua. Ja ruukut, joissa on salaojitus muttei reikää pohjassa tulvivat yli. Melkoinen sadevuosi ollut!

   Poista
 2. Kaunista on, vaikkakin kovin syksyistä. Poutakelejä todella olisi tilauksessa. toisaalta, meillä pieni neiti sairastaa, joten ulos ei pääsisikään. Täällä myös hommat kesken ja vähän jo alkaa hirvittämään, että kerkiääkö edes kaikkea tehdä, mitä pitäisi. Perennapenkkien siivoukset jätän viimeiseksi (kitkemisen tosin teen samalla kun istutan sipulit), koska ne kerkiää kyllä keväälläkin jos niikseen tulee.
  Riina olikin laittanut kommenttia tuosta halla-asiasta. Meillä oli yöllä +2 (ja nyt +2.9), joten kyllä se kylmyyskin sieltä näköjään hiipii :( Voi luopumisen tuska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, monta hommaa voi surutta siirtää kevääseen. Itselläni moni homma myös tuntuu keväällä huomattavasti mielekkäämmältä... :D

   Pikaista paranemisesta teidän pikkuneidille, toivottavasti pääsette pian ulkoilemaan!

   Poista
 3. Kauniin syksyiseltä näyttää. Vettä on täälläkin tullut yllin kyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaisi jo riittää, melkoinen litinä käy joka paikassa. Toivotaan kuivempaa viikonloppua!:)

   Poista
 4. Täällä on kanssa kaikki syyshommelit puutarhassa ja kasvihuoneessa tekemättä. Voisi pitää pari päivää taukoa tuolta sateelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin samaa mieltä! Inhottavaa siirtää mitään varastoonkaan säilytykseen, kun kaikki on aivan märkää sisuksia myöten. Mutta jospa tämä tästä...

   Poista
 5. Täällä myös pihatyöt odottavat vesisateen loppumista. Eilen haravoin reilun tunnin ja sain suurimmat pois. Mutta, kyllä sitä työtä vielä jäikin.
  Ihana piha teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa!:) Ja jotenkin lohdullista kuulla, että muillakin on hommat vielä kesken.

   Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista
 6. Minä olen aivan kyllästynyt sateeseen. Enemmän houkuttelee juuri tuo lasin takaa kuikuilu ja lämmittely villasukat jalassa.

  VastaaPoista
 7. Samat sanat. Kerran pari sateessakin jotain tekisi, mutta sitten kaikki on läpimärkää ja niin kuraista. Jo kaksi viikkoa sadetta joka päivä. Riittäisi jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen! Tosiaan, kaikki on aivan kuraista ja niin märkää, ettei pihajuttuja oikein saa talvisäilytykseenkään vielä laitettua. On kyllä ollut kerrassan kummallinen "kesä". Ja syksy vielä siihen päälle.

   Mukavaa viikonloppua joka tapauksessa!

   Poista
 8. Ihan samoissa tunnelmissa, perennapenkit siivoamatta ja nurmikko kasvaa kohisten... pitäisi vielä saada ainakin kertaalleen leikattua.
  Projektina tällä hetkellä onkin kesäolohuoneen eli lasitetun terassin siirtäminen syys/talviaikaan. Pysyy ainakin kuivana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari viikkoa sitten teimme "viimeisen" nurmenleikkuun, mutta katsotaan kuinka tässä käy... Parempi vaan keskittyä mukavaan syyssisustamiseen ja ummistaa silmät sateelta:D

   Poista
 9. Miten talvetat tuon pihlajan joka on ruukussa? T. Leena

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig