perjantai 6. lokakuuta 2017

Väriä viikonloppuun!

Keräsin talteen puutarhan viimeiset kultapallot kesähuoneen ikkunalle. Jospa nämä toimisivat pikkuaurinkoina ja toisivat vähän valoa ja väriä harmaaseen syyssäähän.
Tosin ei tässä oikeastaan ehdi (eikä varsinkaan kannata) murehtia sadekeliä. Edessä on kaivattu perheviikonloppu ja viimevuotisen joululahjan lunastus. Ensin osa perheestä suuntaa Helsinkiin Cirque Du Soleil'n pyörteisiin, sitten vuorossa on synttäreitä, syyssiivousta, remonttisuunnitelmia. 
Se on kumma miten aina syksyisin iskee kamala sisustusvimma. Nuhruiset nurkat hyppäävät silmille ja koti kaipaa uudistusta. Kesä on huideltu ulkona, mökillä ja reissun päällä, ei ole ollut aikaa tutkailla repsottavaa tapettia tai väärän väristä seinää. Vaan auta armias kun elämä kääntyy sisätiloihin! Lehdet pursuavat toinen toistaan kutsuvampia sohvia, pehmeitä mattoja, syviä sävyjä. Ja toisaalta taas selkeitä muotoja, raikkaita värejä, klassisia kalusteita. Joten luultavasti tässä käy kuten joka vuosi: aikani haaveiltuani skandinaavisesta linjakkuudesta ja marokkolaisesta mausteisuudesta en osaa tehdä päätöstä ja päädyn pysymään vanhassa, tutussa ja turvallisessa. 

Millaisia sisustajia te olette? Onko homma kerralla selvä ja tapetit lähtevät vaihtoon samana iltana? Vai pitääkö päätöksiä kääntää ja vääntää joka suunnalta?

Ihanaa viikonloppua kaikille, oli se sitten remonttia, haaveilua, töitä tai laiskottelua. Minä kun en osaa päättää tätäkään, niin teen vähän kaikkia!

SHARE:

14 kommenttia

 1. En hallitse tätä sisustamis-touhua ollenkaan. Ihailen kyllä aina muiden taitoa sisustaa, mutta itse en jotenkin vain osaa...
  Siulle löytyis haaste min blogista... Jos vaikka kerkiäisit osallistumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä olen tavattoman taitava haaveilemaan, mutta toteutus jää aina alkumetreille. Yksi ystäväni vaihtaa vaikka keittiön kaakelit illassa, kun sille päälle sattuu. Olisi ihana osata edes ripaus tuollaista tarmoa ja taitoa!

   Ja kiitos vinkistä, tulen vierailulle pikimmiten!:)

   Poista
 2. Ihanaa viikonloppua sinulle ja mikäli kiinnostaa niin tervetuloa vierailulle toiseen blogiini :) RONJA

  https://ronjanelamaajaelamykset.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo kultapallot, niin kauniita! Täälläkin aina syksyisin iskee tuo sisustusvimma..tosin hyvin extempore meinigillä:) taidan olla vähän sellainen hetkessä eläjä ja suunnittelut jää pikkuisen taka-alalle..tosin usein huomattu ettei se suunnittelu/harkintakaan aina huonoa tekisi:) Minusta tuo viikonlopun vietto "vähän kaikkea" kuulosti oikein hyvältä:)♥ Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä taas kaipaisin lisää tuota extompere meininkiä ikuisen pohtimisen sijaan:) Toisaalta kun jotakin vihdoin saa aikaiseksi, sitä on kyllä supertyytyväinen. Vaikka suunnitelma onkin saattanut vaihtua jo monta kertaa matkan varrella:D

   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Kaipa se lisääntynyt sisällä oleminen saa ihmisen katseen suuntautumaan seiniin ja sohvatyynyihin. Tarkoitus on tämän talven aikana maalata sekä eteinen että varasto katosta lattiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun listassani on ensimmäisenä työhuone ja eteinenkin on siellä joukon jatkona. Nyt kun eteisessä säilytettävien vaatteiden määrä lisääntyy taas huimasti, sitä yrittää keksiä toimivia ratkaisuja kaikille syys/välikausi/talvi/harrastus -kamppeille ja -kengille. Neljän vuodenajan iloja..:)

   Poista
 5. Ensinnäkin, kiitos blogistasi, jonka ansiosta intouduin kokeilemaan myös bloginpitämistä. Tänään uskaltauduin viimein painamaan julkaise-nappiakin :)
  Sisustamisen suhteen olen enemmän sellainen tuumivainen, pyörittelen eri ideoita ja vaihtoehtoja. Joskus jopa liiankin pitkään. Toisaalta taas tehdessämme vessaremonttia sai lopullinen sisustus muotonsa vasta kaupassa jossa päätettiin niin allastason materiaali kuin värikin. Siitä kerron oman tarinan sitten joskus myöhemmin...
  Mutta syksy tosiaan saa meilläkin aikaan sen, että nurkkia katsellaan sillälailla uusin silmin kesän jäljiltä. Mielellään kynttilän valossa koska kesällä on vietetty kaikki liikenevä aika pihalla ja nurkat ovatkin sen näköisiä :)
  Rentouttavaa viikonloppua vähän kaiken parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanasta viestistäsi! Kävinkin jo vastavierailulla, oli mahtavaa lukea miten puutarhanhoito on teille molemmille rakas harrastus.

   Tuo kynttilänvalossa nurkkien katselu on mukavan lempeää puuhaa, mutta itselläni totuus iskee vasten kasvoja kahta kauheammin kevätauringon myötä. Siksi olisi mukava saada nurkkia ojennukseen jo näin syksyllä. Vaan tuumimiseksihän tämä taas tahtoo mennä, että katsotaan minä vuonna toteutus seuraa perässä:D

   Poista
 6. Minulla on ihan sama ongelma, etten osaa päättää, mitä tyyliä haluaisin. Se koskee myös puutarhaa.. Niinpä meillä taitaakin olla vähän sekalainen tyyli joka paikassa. Selkeä suunnitelma olisi ihan kiva! Mutta toisaalta on kiva vain haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, haaveilu on aivan parasta! Ja tyylien sekamelskan tunnistan minäkin, sekä sisällä että puutarhassa. Mutta toisaalta se tuo mukavaa mielenkiintoa ja kontrastia, itse en viihtyisi vain yhden tyylisessä sisustuksessa. Joku juju pitää aina olla:D

   Poista
 7. On ihanaa katsella kauniita sisustuskuvia, ja oman kodin sisustus välillä tympäisee, mutta kun pienellä budjetilla mennään, niin paljoa ei muutoksia hetkessä synny. Mutta onneksi on haaveilu ja joskus inspiraatio iskee suuremmallakin vimmalla! Juhlat on hyvä syy tehdä jonkinlaista muutosta, joka sitten saa ilahduttaa pitemmänkin aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kauniiden sisustuskuvien katseleminen on ihanan rentouttavaa. Välillä toki tekisi mieli saada muutosta aikaan ihan-heti-nyt, mutta useimmiten se kyllä jää vain suunnittelun tasolle. Rippi- ja ylioppilasjuhlia siis odotellessa:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig