tiistai 3. lokakuuta 2017

Loistoa vielä lokakuussakin

Kesähuoneen päädyssä kasvava kosmoskukka huitelee korkeuksissa. Suorakylvetty kosmos ehti onneksi kukkaan ennen hallan tuloa. Ja tuossa se jatkaa niin kauan kuin kelit sallivat. Pitkänhuiskea kosmoskukka kestää tuulet ja sateet, myötäilee mukana muttei katkea. Tästä ehtii vielä napsia monet kukat maljakkoon, jos vain yöpakkaset pysyvät poissa.
Kosmoskukka on levittäytynyt myös kesähuoneen ruukutuspöydän ylle. On hauskaa miten se kääntelee "kasvojaan" eri puolille puutarhaa.
Joka vuosi mietin, ehtivätkö suorakylvetyt kosmokset kukkia. Ja joka syksy pääsen ihastelemaan niitä. 
Myös jättiverbenat jatkavat loistoaan. Pitkästä varresta huolimatta jättiverbenat ovat niittymäisen herkkiä. Ne sopivat monen kukan kaveriksi tuoden istutuksiin ilmavuutta ja keveyttä.
Jatkukoon lokakuu siis loisteliaana ja halla pysyköön poissa vielä pitkään! 

SHARE:

15 kommenttia

 1. Mun lemppareita kummatkin! 💕
  Siellä näyttää vielä ihanan kesäseltä. Ai niin, melkein unohdin keitä siellä asuu...😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha! :D Mutta ihan totta turiset, meillä on vielä jotenkin hämmentävän kesäistä ja vihreää. Mökillä oli jo täysi syksy, meillä vasta ruska aloittelee. Kaunista syysviikon jatkoa! <3

   Poista
 2. Ei uskoisi, että on lokakuu kun katselee sin kuvia. Juuri ulos vilkaistessa kauhistelin tuota tuulen ja lehtien lennon määrää! Ihanan kesäinen fiilis tulee, kun katselee noita kosmoskukkia ja jättiverbanaa. Suorakylvöt on kivoja just tosta, kun kukintaa riittää pakkasiin saakka. Ja yhdyn toiveeseen, ettei hallaa tulisi vielä pitkään aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt alkoi tuo myrskypuhuri puhaltaa täälläkin, aamu ehti alkaa niin mukavan kuivana ja lupaavana. Katselin eilen viimevuotisia kuvia syyskuulta ja siihen verrattuna ulkona on kyllä hämmentävän vihreää. Vain pilvikirsikassa on upea syysväri.

   Poista
 3. Oi, ihanaa kukkaloistoa. Täällä kaikki jo enemmän tai vähemmän nuukahtaneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kukkii vielä yllättävän paljon, osa jo toista kierrosta. Mutta onhan tuolla melkoisen märkää ja maisema on kaikkea muuta kuin kesäisen kukkainen. Mutta eihän sen enää lokakuussa tarvitsekaan:)

   Poista
 4. Vaaleanpunaiset kosmoskukat ovat aivan ihastuttavia väripilkkuja. Meillä valkoiset kosmokset alkoivat kukkimaan vasta syyskuun puolella. Olen tuonut niiden kukkia mökiltä kaupunkiin aina kun olen siellä piipahtanut, ne ovat niin ihanan raikkaan näköisiä myös vaasissa. Lämmintä syksyä. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmoskukat ovat kyllä ihania leikkoja! Nämä kaikki suorakylvetyt kosmokset aloittivat kukinnan vasta syyskuussa, toivottavasti väripilkuista saa nauttia vielä pitkään:)

   Poista
 5. Kauniit kukat ja kuvat! Ihanaa, että kasvit jaksavat vieläkin kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä olleet ihanan sitkeitä, kylmästä kesästä huolimatta! Pitänee ottaa itsekin oppia...:)

   Poista
 6. Molemmat ihan mun lemppareita. Kosmokset sekä jättiverbenat! Meilläkin samat tyypit yhä kukassa. Minua on todella alkanut inhottaa tuo sade. Kunpa olisi saanut nauttia kuivista ja kukikkaista päivistä vielä hetken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskuun loppupuolelle osuneen lämmön ja kuivuuden jälkeen tämä luihin ja ytimiin menevä kosteus on kyllä tuntunut erityisen ikävältä. Kuvittelin jotenkin, että huonoa kesää seuraisi edes kaunis syksy. Mutta ehkä saamme ainakin valkoisen joulun..?

   Poista
 7. Mahtavia kosmoskukkia. Meillä näyttää ihan erilaisilta tänä vuonna, eli hyvin pieniä ovat, mutta kauniita nekin vähät :) Ensi kesänä uudet kylvöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ensi kesänä kaikki on taas mahdollista! Ei muuta kuin kohti uusia kylvöjä, pienen lepotauon jälkeen:)

   Poista
 8. Mahtavat kosmokset ja jättiverbenat. Tavalliset ruukkuverbenatkin kukkivat yhä vain :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig