sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Terassielämää 2018

Tein muutama päivä sitten postauksen puutarhan vuodesta Minttua ja mustikoita -blogiin. Kävin silloin läpi kasapäin valokuvia ja tajusin, että takana on ensimmäinen kokonainen vuosi lasitetun terasimme parissa. Joten tässä kooste myös terassin vuodesta.
Tammikuussa terassi eli hiljaiseloa. Kylmät ja harmaat päivät eivät varsinaisesti kutsuneet terassielämän pariin. Helmikuun kirkas talviaurinko toi kuitenkin jo toivoa keväästä. Valojen ja varjojen leikki oli ihanaa vaihtelua talven keskelle.
Maaliskuussa terassi sai keväisen asun sipulikukkien myötä. Aloimme viettää terassilla yhä enemmän aikaa, sillä pienehkö tila lämpeni aurinkoisina päivinä nopeasti.
Huhtikuussa terassille tulvi valoa heti aamusta alkaen. Auringonsäteiden leikki kasvoilla oli paras tapa aloittaa uusi päivä. Keltaiset hyasintit viihtyivät terassilla loistavasti ja toivat suljettuun tilaan viehkeää tuoksua.
Toukokuussa oli jo täysi kesä. Lasiovet saivat olla auki aamusta iltaan. 
Kesäkuussa viikuna ja kalamondiini kypsyttelivät satoa terassin suojissa. Myös banaani ja viherkasvit nauttivat olostaan siellä.
Heinäkuussa terassille pedattiin siskonpeti ja odoteltiin kuunpimennystä lasikaton alla. Kuunpimennys jäi näkemättä, mutta uni maittoi kyllä makeasti!
Elokuussa helteet sen kuin jatkuivat ja lasitettu terassi oli pääsääntoisesti liian kuuma paikka oleiluun. Illat puolestaan olivat miellyttäviä ja terassin valonauha toi lisätunnelmaa pimeneviin iltoihin.
Syyskuu oli kaunis ja aurinkoinen, mutta ilmassa oli jo selvät syksyn merkit. Valojen ja varjojen leikki oli palannut auringon paistaessa taas eri kulmasta.
Lokakuussa terassin syysilme luotiin muutamalla oranssilla yksityiskohdalla. Nyt oli jo käyttöä viltille ja kuumille juomille.
Marraskuun harmaudessa terassin käyttö taas unohtui. Tosin siellä oli vielä hyvä puuhastella sipuli- ja joulukukkaistutusten parissa.
Joulukuussa terassille kannettiin joulupuuksi mänty. Lisää jouluilmettä sai helposti kynttilöillä, paperikoristeilla ja taljoilla. Lumikerros toi tullessaan kaivattua valoa.
Jaksan edelleen hämmästellä, miksi emme hankkineet lasitettua terassia jo paljon aikaisemmin. Terassista on ollut aivan valtavasti iloa. Terassi saa yleensä sesongin asun muuta kotia aikaisemmin. Siellä pääsee nauttimaan "ulkoruokinnasta" varhaisesta keväästä lähtien. Terassilla on nukuttu monet päiväunet ja myös joitakin öitä. Näin talvella se on loistava paikka jäähdyttää ruokia ja tuulettaa petivaatteita, ilman että tarvitsee pelätä lintujen tai ylikesyn oravan vierailua.

Väkisin tässä taas lähti ajatukset laukkaamaan keväiseen terassielämään ja pirteän keltaisiin narsisseihin. Tähän on hyvä lopetella vanha vuosi ja toivottaa uusi tervetulleeksi. Hyvää vuodenvaihdetta siis!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Teidän terassi on kyllä niin kutsuvan näköinen jokaisena vuoden kuukautena! Mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja onnellista uutta vuotta! ❤

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia.kyllä ois kiva jos itsellekin saisi tuollaisen,mutta eihän se ole mahdollista vuokra-asunnossa.
  Hyvää uutta vuotta !

  VastaaPoista
 3. Terassinne on valtavan kaunis ja tuonut varmasti pelkkää iloa! Kyllä tuolla viihtyy vuoden ympäri:) Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania kuvia! Lasitettu terassi ja parveke ovat kyllä superihania ja jatkavat puutarhakautta niin keväällä kuin syksylläkin :)
  Ihanaa vuodenvaihdetta sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Juuri nyt aloin itsekin haaveilla, että olisi joskus lasitettu terassi, varsinkin noin iso, että sitä voisi sisustaa oikeasti. Aivan ihanat vuodenkierron kuvat!

  VastaaPoista
 6. Todella kutsuvan näköinen terassi, suorastaan kutsuu lötköttelemään.

  VastaaPoista
 7. Tuollainen lasitettu terassi on kyllä ihan mielettömän ihana :) Kyllä tuolla kelpaa nautiskella.

  VastaaPoista
 8. Oikein ihanaa alkavaa uutta vuotta ja kasvukautta! Kiitos voimia tuovista ja piristävistä postauksista! Kaikkea hyvää perheellenne - oikein ihanaa alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig