sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Ihan oma hetki

Blogiyhteistyö: Lehtitarjoukset.com
Jos mietin täydellistä omaa hetkeä, siihen liittyy yleensä rento asento (sohvalla, riippumatossa tai kylvyssä) ja hyvä lehti. Olen puutarha- ja sisustuslehtien suurkuluttaja ja uppoudun helposti niiden kutsuvaan maailman. Inspiroidun kauniista kuvista, hauskoista ideoista ja  kekseliäistä ratkaisuista.

Sain palata yhden lempparilehteni pariin Lehtitarjoukset.com yhteistyön tiimoilta. Netin kattavin lehtitarjousvalikoima tarjoaa laajan valikoiman lehtiä, paljon tarjouksia ja erilaisia tilaajalahjoja vaivattomasti netistä tilaten. Pääsin nautiskelemaan tilausjakson verran Glorian Koti -lehteä.
Glorian Koti on mielestäni tyylikkäin suomalainen sisustuslehti. Siinä on aina pieni ripaus luksusta, mutta myös innostavaa tekemisen meininkiä. Ja jollakin ihmeen tavalla lehdet eivät vanhene, vaan aikaisemmin ilmestyneistä numeroista löytyy aina tuoreilta tuntuvia ideoita. Minullahan on taipumus säilöä suurin osa lehdistä. Joulunumerot, mökkinumerot, kevään puutarhanumerot. Niitä löytyy kaapista vino pino. Siinä vaiheessa kun lehtihylly alkaa notkua uhkaavasti, lehdet käytetään vielä mökin kautta. Vasta kaikkensa antaneena ne laitetaan kiertoon.
Mieheni mielestä sisustuslehdet pitäisi kieltää lailla. Hänelle nousee kylmä hiki otsalle joka kerta, kun lehti sylissäni katsahdan mieheeni ja aloitan lauseen: "Kuule, tulipa sellainen idea mieleen..." Yleensä tämä vaatii toimia siipalta, halusi hän tai ei.

Hyvän lehden selailu on sekä virkistävää että rentouttavaa. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että välillä se on myös turhauttavaa. Kun katselee teemanumeron täydeltä unelmakeittiön toisensa perään, alkaa väkisinkin vikistä omista kulahtaneista kulmista.
Hyviä suomalaisia sisustuslehtiä (ja persoonallisia koteja niiden sivuilla) on yllättävän paljon. Vaikka selailen paljon erilaisia verkkojulkaisuja, niin parhaiten rentoudun ja inspiroidun painetun median parissa. Olen niitä ihmisiä, jotka lukevat lehden ensin kertaalleen kannesta kanteen, mutta vasta sopivan hetken koittaessa. Hyvä sisustuslehti on vähän kuin käsintehty artesaanisuklaa. Sitä ei passaa hotkaista pikaisesti nälkäänsä, vaan se herkutellaan kaikessa rauhassa, jokaisesta hippusesta nauttien.
Katselin vanhoja valokuvia ja oli hauska huomata, miten uskollinen matkakumppani lehti on. Se näkyi kuvissa rannalla, lentokoneessa, päiväkahvilla, kylpyammeen reunalla. Sitä oli luettu junassa, laiturin nokassa, taudin kourissa sängyn pohjalla. Vieläkö teillä luetaan ihan perinteisiä aikakausilehtiä? Käännellään sivuja hiirenkorvalle?


* Blogiyhteistyö: 
Glorian Koti -lehti Lehtitarjoukset.com
SHARE:

9 kommenttia

 1. Olen myös innokas sisustuslehtien lukija ja yksi minulle tulee tilattunakin. Kotimaisista mieleisin minulle on Deko. Glorian koti olisi myös hyvä, mutta en tykkää kun nykyisin tehdään lehtiä niin että suurin osa sivuista on "pientä silppua" eli pikku kuvia ja niissä lyhyt teksti. Tämä tyyli ei tosin ole pelkästään Glorian koti-lehden tyyli vaan siihen syyllistyvät kuutkin (mm. tuo Dekokin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas tykkään tuosta "silpustakin", sillä niissä on usein esitelty tuotteita / uutuuksia, jotka herättävät kiinnostukseni. Mutta toki isot, koko sivun kuvat ovat ihan parhaita. Ja se on kumma juttu, miten samaan lehteen myöhemmin palatessa löytää joka kerta jotakin uutta, mitä ei huomannut ensimmäisellä lukukerralla.

   Oikein ihanaa joulun odotusta sinne!

   Poista
 2. Minä rakastan sisustuslehtiä ja myös säästän niitä vuosikausia! Vuosi sitten, muuttaessani pienempään asuntoon, laitoin kiertoon isot pinot. Tyttärentyttäreni vei isot kasat ja jakaa niitä eteenpäin ystävilleen. Ostan nykyisin, en tilaa! Glorian koti, Kotiaarre, ovat nykyisin mieluisimmat, ostan muitakin, mutta vain sisustuslehtiä :) Päätin jo yli 5 vuotta sitten, että ostan lehdet, niin saan aina kiinnostavimmat ja lopetin tilaamisen. Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään postissa tulee niin harvoin mitään kivaa, että tykkään kun sieltä kopsahtaa luukkuun myös sisustuslehtiä:) Toki ostan paljon myös irtonumeroita, varsinkin ruotsalaisia puutarha- ja sisustuslehtiä.

   Tuo lehtien kierrättäminen on ihan huippua!

   Poista
 3. Netin ja Pinterestin yms. maailma on nopeaa ideoiden pikakelausta.
  Sisustus- ja puutarhalehtiin syventyessä huomaa uppoutuvansa lukemaansa aivan eri tavalla ja ideat lähtevät lentoon.
  Hyvä lehti, sohvan nurkka ja kuppi kahvia, täydellinen mielen latautumishetki!
  Tunnelmallista joulunalus aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! Käytän netin "pikakelausta" lähinnä työjuttuihin, kun pitää hakea kohdennettuna jotakin tiettyä asiaa. Mutta rentoutuminen tapahtuu kyllä sitten lehden ääressä, juuri noin kuin kuvailit <3

   Ihanaa joulun odotusta myös sinne!

   Poista
 4. Kaunis lehti saa ajatukset laukkaamaan paljon paremmin kuin ruudulta katsottu kaunis kuva, jotka myös ovat inspiroivia. Lantliv on minun luottolehteni ja muita selailen satunnaisesti. Käsissä paperin tuntua ei voita mikään eikä se kuppi teetä siinä sivussa jonkun pikkuherkun kanssa tee nautinnosta ainakaan huonompaa. Lempeää joulun aikaa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että lehden kuviin tulee keskityttyä paremmin kuin ruudulla olevaan kuvaan. Ja sinne on helpompi myös palata. Ehkä vielä kun oma työ on niin paljon verkossa puuhaamista, edustaa lehti paremmin vapaa-aikaa ja rentoutumista.

   Ihanaa joulun aikaa Tuija sinulle! <3

   Poista
 5. Mä luen myös todella paljon lehtiä, sekä tilattuna että ostettuna, kaupasta sekä kirppiksiltäkin. Vaikka luen blogeja ja seuraan Pinterestiä päivittäin, mikään ei voita ihan fyysistä lehteä. Myöskin hilloan niitä pinoihin, jotka lopulta päätyvät joko kiertoon tai parhaat palat revittyinä talteen. Olen myös askarrellut yhdet joulukortit ihanista, lehdistä leikatuista joulukuvista, joten antavat kyllä kaikkensa. Huomaan myös, että niistä jää alitajuntaan inspiraatioita, jotka saattavat putkahtaa esiin vasta aikojen päästä.
  Mäkin tykkään niistä pikkukuvista, joista saa aina hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig