torstai 27. kesäkuuta 2019

Iso ilo pienistä asioista

Aivan kuten Suomessa, myös täällä kaunein valo loistaa aikaisin aamulla tai illansuussa. Päivisin aurinko porottaa polttavasti, tälläkin viikolla lämpötilat ovat 32-36 asteen välillä. Siinä on taas totuttelemista Pohjolan talvikauden jälkeen.
Olen jo monesti (ainakin Instan puolella) todennut, että pihamme ei varsinaisesti ole puutarha, vaan enemmänkin sellainen villiintynyt pöheikkö. Paria asia rakastan kuitenkin jo nyt. Etupihan kuningasmagnolia ja sen valtavat valkoiset kukat ovat tietenkin ihan omaa luokkaansa. 
Sydäntä sykäyttää myös tämä portti takapihalle. Periamerikkalaiseen tapaan takapihat ovat korkeiden aitojen suojissa. Niin korkeiden, että näiden yli ei todellakaan näe naapurin puolelle. Jos asuisimme täällä kauemmin, muovaisin takapihasta ihanan keitaan. Raamit olisivat kyllä kunnossa: korkeita puita, sopivasti varjoa, sisäänkäynti hauskasti kaartaen. Juuri sillä tavalla, että kaikki ei lävähdä näköpiiriin kerralla, vaan maisema avautuisi pikku hiljaa.
Nyt tyydyn ihastelemaan aikaisten aamujen valoa ja iltojen varjojen leikkiä. Kontin saavuttua teen kyllä pikku siistimistä. Esimerkiksi harjalle, haravalle  ja kunnon oksasaksille olisi täällä käyttöä!
Omien ulkokalusteiden yhä puuttuessa olen nauttinut aamukahvit terassin pikkupöydän ääressä muun perheen vielä nukkuessa. Se hyvä puoli korkeista lämpötiloista on, että tällainen vilukissakin tarkenee ulkona jo aamuvarhaisella.
Erityisen suurta iloa tällä viikolla on tuottanut multapussin avaaminen. Se tuoksu ja tuntu! En tiedä lähtevätkö basilikansiemenet edes kasvuun näillä helteillä, mutta kyllä vaan oli mahtavaa törkätä kädet (törkeän kalliiseen) multapussiin. Purkit on tarkistettava ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla. Hassua ajatella, että Suomessa olen ollut purkkien, purnukoiden, ison keittiöpuutarhan ja kasvihuoneen ympäröimänä. Ja nyt saan vähintäänkin yhtä isoa iloa näistä muutamasta purkista. Niin se ihmismieli mukautuu.

Täällä jatketaan virastoissa juoksemista ja perusasoiden selvittelyä. 

Mahtavaa loppuviikkoa sinne!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihanan vihreä piha ja nämä isot suojaisat puut, ovat kauniita! Aurinkoista loppuviikkoa! Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaisat puut kyllä tuovat kaivattua varjoa. Tosin niiden ympäristöä pitäisi päästä vähän raivaamaan, sillä nyt tuonne aivan puiden siimekseen ei oikein uskalla mennä. Mitään kamalia myrkkyeläimiä ei täällä pitäisi olla, mutta kaikenlaista öttiäistä kuitenkin. Ja tontilla kasvaa myös liaanimyrkkysumakkia, joka aiheuttaa nopeasti pahoja iho-oireita. Köynnökset pitäisi päästä repimään pois, nyt kun ne jo joten kuten tunnistan tuolta "viidakosta". Toistaiseksi siis nautitaan varjosta tässä terassilla:)

   Poista
 2. Voi, miten ihana salainen puutarha! <3
  Minullakin alkoi mielikuvitus juoksemaan, mitä kaikkea saisi tuonne takapihalle kehiteltyä, jos asuisitte siellä pysyvästi.
  On muuten mahtavaa, miten nuo kovat lämpötilat eivät välity kuvista ollenkaan. Tuo rehevyys ja suurten puiden tuoma varjo tekee takapihasta varmasti oikean keitaan.

  Ihania päiviä sinne ja tsemppiä asioiden järkkäilyyn!
  Näyttää jo nyt siltä, että kotiudutte varmasti kaikki sinne hyvin täksi vuodeksi.
  On hauskaa seurata näin etänä kotiutumistanne ja havaintojanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään juuri naapurissa isoja puutarhan muutostöitä, koko pihaa laitetaan uusiksi. Joka aamu pihaan kaartaa kasa puutarhafirman työntekijöitä. Vähän on ollut tuskaisaa olla itse tumput suorina:D Olen kokenut vastustamatonta halua käydä pyytämässä hinta-arviota puiden karsimisesta ja istutusalueiden kaivamisesta (täälläkin meillä on tiukkaa savimaata, aivan kuten Suomessa). Mutta maltettava on, kun talon omistaja ei ole mitään puutarhaihmisiä. Seurailen siis näitä basilikaruukkujani:D

   Ihanaa kesäkuun loppua sinne! Yllättävän vähän tässä on ehtinyt omaa puutarhaa kaipaamaan. Instasta onneksi näkee hyvin, mikä milloinkin kukkii. On tämä some vaan hieno juttu! <3

   Poista
 3. Ihana lukea näitä sun postauksia ja kuulla kuinka mukavasti teillä on lähtenyt elämä siellä sujumaan. Kaikkea hyvää sinne teille ja ihanaan pihapiiriinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos viestistä, ihana kuulla! Olenkin pohtinut, millaiset asiat teitä mahtaisi kiinnostaa, nyt kun puutarhainspiraatiota ei pysty tarjoamaan entiseen tahtiin. Kiva tietää, että ihan arkiset ihmettelyt ja pohdinnat kiinnostavat myös:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig