torstai 20. kesäkuuta 2019

Kotipihalta

Juhannusterveisiä uudelta kotipihalta! Instagramin puolella (tili löytyy täältä) ehdinkin jo hehkuttaa, että uudella kotipihallamme kasvaa magnoliapuu. Sen kukinta on aivan loppusuoralla, mutta onneksi ehdimme vielä hetken nauttia jättiläismäisistä kukista ja ihanasta tuoksusta. 
Amerikan-kotimme yhteydessä on mukavankokoinen piha. Ja paino sanalla piha, ei puutarha. Tämä on tällainen hieman villiintynyt kotiviidakko, jossa puut ovat j ä t t i l ä i s m ä i s i ä . Kuusivuotias on alakuvassa mittatikkuna. Vehreyttä siis riittää, kukkia ei. Onneksi lehdetkin ovat kauniita ja isot puut tuovat kyllä kaivattua varjoa helteiseen esikaupunkialueeseen. Lämpötilat ovat tällä viikolla olleet +30 molemmin puolin. Paikallisten mielestä alkukesä on ollut poikkeuksellisen viileä. Vähän kauhulla odotan heinäkuuta..!
Kokosin pihan kasveista pienen garden flatlay -kollaasin. Meillähän on tuolla Versoilevan Instagramissa meneillään hauska #versoilevaflatlay-haaste. Siinä on tarkoitus seurata kesän kukka- ja kasviloistoa yhteisillä flatlay-kuvilla. Flat lay siis tarkoittaa kuvaa, joka on kuvattu ylhäältäpäin. 

Joko sinä olet osallistunut haasteeseen? Jaa kuvasi Instagramissa ja tägää se #versoilevaflatlay, niin me puolestamme jaamme niitä Versoilevan kanavissa kaikkien iloksi. Kredittien kera tietenkin!
En tunnista kuvan kasveista kaikkia, mutta kotipihalta nämä napsin mukaan. Erityisesti tuo hauskan mallinen, lähes limen vihreä lehti kiinnostaa. Pitääkin nykäistä naapuria hihasta ja selvittää kasvin nimi.
Suippo ja kiiltävä lehti kuuluu etupihan magnoliapuuhun. Tuo alakuvan nahkealehtinen kasvi löytyy sekin etupihalta, sillä siellä kasvaa orjanlaakeri. Pikkuriikkisiä orjanlaakerinalkuja löytyy ympäri pihaa. Kuten myös murattia. Aivan valtavasti.
Kunhan saamme kontin ja muutamat mukaan pakatut puutarhatyökalut perille, aloitan pihan pienimuotoisen raivaamisen, jotta lasten on mukavampi leikkiä siellä. Varmistelin jo naapureilta, että täältä ei pitäisi löytyä myrkyllisiä hämähäkkejä, käärmeitä tai muita inhokkeja. Laitan nyt kuitenkin varmuuden vuoksi hanskat ja saappaat...


Oikein ihanaa juhannusta sinne Suomeen! 

Nauttikaa saunasta ja yöttömästä yöstä meidänkin puolesta!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Onpa isoja puita! Tuo limenvihreä lehti näyttäisi tulppaanipuun lehdeltä. Oikein ihanaa juhannusta myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toden totta, se se taitaakin olla! Näitä on pihassa pari pienempää ja sitten tuo toisen kuvan jättiläispuu on juurikin sama yksilö. Se oli jo ehtinyt kukkia aikaisemmin, niin en tunnistanut. Suuri kiitos tunnistamisesta!

   Poista
 2. Ihanaa juhannuksenaikaa sinne, koko perheelle! Terveisin Tepa

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä kuvaterveisistä! Järjettömän kokoisia puita! ��
  Nauttikaa helteistä ��
  Heppulix

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig