keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Behind the scenes

Blogeja ja Instakuvia katsellessani inspiroidun kauniista kuvista, simppeleistä yksityiskohdista, valoista, väreistä, harmonisuudesta. En kaipaa kuvia pyykkivuorista, vatsamakkaroista, tiskikasoista tai vastaavista, sillä niitä löytyy myös omasta arjesta. Minusta on silti tavattoman hauskaa lukea, kun joku jakaa "behind the scenes" -kuvia. 

Esimerkiksi vaikkapa täydellinen olohuonenäkymä: jokainen sohvatyyny on aseteltu huolellisesti, viltti on muka-rennosti heitetty mukaan, on kukkia, kynttilöitä, höyryävä kahvikuppi tai sormenjäljistä vapaa viinilasi. Ja seuraavassa kuvassa näkyy todellisuus: pölynimuri juuri rajattuna kuvan ulkopuolelle, epämääräinen kasa lehtiä, lasten leluja, miehen tenniskassi. Näin ainakin usein meillä.

Kuvasin taannoin herkullisen kesäsalaatin Versoilevan artikkeliin. Olin tavattoman tyytyväinen salaattikuviin, vaikka tilanne oli tietysti täysin lavastettu. Ei kesäkeittiötä, ei yhdessä kokkailua, ei illanistujaisia. Jälkikäteen sain tietää, että tytär oli napsinut puhelinkuvia työskentelystäni. Joten tässä teille yhden ruokakuvauksen behind the scenes -matskua!
Ulkokaluston puuttuessa kannoin olohuoneen vuokrasohvapöydän puun alle. Pöytäliinojen puuttuessa käytin valkoisia keittiöpyyhkeitä. Salaattikulhon puuttuessa käytin isoa ruokalautasta. Mustat salaatinottimet löysin paikallisen H&M Homen alennusmyynnistä.
Eli tarvittaessa sitä kyllä pärjää minimikalustuksella, niin kuvissa kuin oikeassakin elämässä. Alkuperäinen salaattipostaus ja helppo kesäresepti löytyvät aikaisemmin julkaistusta Versoilevan artikkelista täältä.


Kauniita hetkiä, iloista arkea ja loistavaa lomaa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Hahaa, tytär otti hyvät kuvat! Salaatti näyttää taivaallisen hyvältä. Kuvista saa tosiaan aina olla rajaamassa epämieluisia asioita ulkopuolelle. Mutta sinulla on taito rajata kuvista todella kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli itsekin hauska katsella:D Yleensä sen verran kiire, ettei ehdi tällaisia napsimaan. Mutta pidemmän päälle toki ne tiukasti rajatut kuvat ovat ainakin omaan silmään miellyttävämpiä:)

   Poista
 2. Juuri juteltiin serkkuni kanssa tästä, että miten vääristyneen kuvan sitä saa nykyään ihmisten elämästä jos vain seuraa some-elämää eikä tapaa koskaan livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Mutta toisaalta olen myös sitä mieltä, että vastuu on aina myös lukijalla / katselijalla. Nykyaikana täytyy olla some-lukutaitoa. On suoranaista hölmöyttä, jos muodostaa mielikuvat ainoastaan näkemänsä perusteella, oli kyse sitten uutisoinnista, blogeista, mistä tahansa kuvavirrasta. Mutta onneksi ainakin tuo nuorempi polvi osaa jo suhtautua kuviin varauksella eivätkä niele kaikkea purematta:D

   Poista
 3. On tosi terapeuttista,kun kuvissa on niin helppo rajata ikävät asiat ulkopuolelle. Oikeassa elämässä se on paljon työläämpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Hetkessä saa täydellisen kukkapenkin tms. :) Ja tuo oli aivan loistavasti sanottu, että oikeassa elämässä ikävän rajaaminen on paljon työläämpää:D Tulee heti montakin esimerkkiä mieleen...

   Poista
 4. Täältä löytyikin todella ihana blogi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, kiva kuulla! :) Ja hienoa, että aloitit oman blogin! Varoituksen sana, tämä on kyllä vähän koukuttavaa hommaa:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig