sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kukkakassi ja viikonlopun rutiinit

Olen aina pitänyt rutiineista. Ne tuovat struktuuria elämään ja ovat olleet erityisen toimivia lasten kanssa. Elämä täällä on sekin saanut jo paljon rutiineja. Käymme tietyssä lähikaupassa ruokaostoksilla, lapset auttavat tietyissä siivoustöissä, karkkipäivä osuu viikonloppuun, aamulla saa katsoa lastenohjelmia vasta aamupalan jälkeen.
Viikonlopun rutiinit ovat erityisen ihania. Syödään runsaampi aamupala kaikessa rauhassa. Käydään aamukävelyllä. Aloitellaan päivää ilman kiirettä ja aikatauluja. Myös kukkien ostosta on tullut osa viikonloppurutiineja. Löysin ruokakaupan, josta saa leikkokukkanippuja edullisesti ja monipuolisesti. Aamupäivällä suuntaan korikassi keikkuen kohti kauppaa, iloisen odottavaisella mielellä. Mitähän kukkia kaupasta tänään löytyy? 
Kukat kestävät hyvinä viikon verran. Osa pidempäänkin. Juuri sopivasti seuraavaan viikonloppuun, jolloin on taas päästävä ostoksille. Yksi kimpuista päätyy aina keittiöön, toinen olohuoneeseen, kolmas eteisen lipaston päälle tervehtimään tulijoita. Välillä ilmavat harsokukat ilahduttavat yöpöydällä.
Vaihdan kukille tuoreen veden päivittäin, samalla leikkaan uudet imupinnat. Täällä on niin kuumaa ja kosteaa, että seisova vesi alkaa nopeasti haista pahalle. 
Minusta on ihana tulla kotiin, kun näen ensimmäiseksi tuoreita kukkia eteisessä. Siinä on jotakin tavattoman ylellistä, vaikka kyseessä on parin euron markettikukat. Kun en tänä kesänä pääse poimimaan kukkia omasta puutarhasta, on ollut mahtavaa löytää iloisen värikäs kukkaketo lähikaupasta.

Suloista sunnuntaita ja kukkien täyttämää heinäkuuta!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Aivan ihana tuo sisäänkäynti ja kukkaruukut siinä edustalla. Upeita kimppuja! Minä myös ostan kukkia noin viikottain, minusta ne luovat kodikkuutta. Ihanaa viikonloppua! Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terttu! Ja leikkokukat tuovat kyllä eloa ja iloa kotiin läpi vuoden <3 Oikein hyvää uuden viikon aloitusta sinne!

   Poista
 2. Minäkin kiinnitin huomion sisäänkäynnin ruukkuihin, upeat. Leikot tuovat kotiin ripauksen ylellisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että ruukut kiinnittivät huomiota. Ne nimittäin kuuluvat tähän taloon. Löysin ne hylättyinä rikkaruohoja täynnä. On vain ollut ongelmallista löytää kesäkukkia ruukkuihin, sillä kesäkukkien myyntisesonki on selvästi jo ohi. Lisäksi tuossa sisäänkäynnin kohdalla lämpötila nousee päivittäin yli +40 asteen. Siinä oli ensin komea ahkeraliisa-amppeli päivän, jonka jälkeen jouduin antamaan sille tekohengitystä useamman päivän... Vielä kun löytäisin pelargoniamppelin myös toiseen ruukkuun, se näyttää viihtyvän lämmössä paremmin kuin muut kasvit.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, sisäänkäynti on kyllä amerikkalaiseen tapaan näyttävä:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig