torstai 11. heinäkuuta 2019

Kotikierros, osa 2

Tässä taas muutama kuva Amerikan-kodistamme. Nyt onkin hyvä hetki esitellä paikkoja, sillä tavararöykkiöt eivät ole vielä saapuneet valloittamaan huoneita. Elämme siis edelleen mukavan väljästi, kodissa on pari vuokrahuonekalua ja muutama uusi hankinta. On ainakin helppoa pitää nurkat siistinä.

Olen jo useampaan kertaan maininnut, että perennat ja muut puutarhatuotteet ovat täällä todella arvokkaita. Nyt olen onneksi löytänyt pari ruokakauppaa, joissa on kauniita ja edullisia leikkokukkia sekä pieni valikoima erilaisia ruukkukasveja. Esimerkiksi keittiön ikkunalla oleva orkidea rustiikkisessa saviruukussaan oli pakko kotiuttaa ihan jo säästösyistä!
Keittiön vieressä olevasta pienestä huoneesta tulee työhuoneemme. Tällä hetkellä siellä on hiljattain ostettu siro työpöytä ja ruokakaupasta mukaan tarttunut kilpipiilea. Ei tuolia, ei tietokonetta, ei papereita, eli kaikki vielä varsin alkutekijöissään. Päätyseinä on kaunista punatiiltä, se tuo huoneeseen kivan rouhean ja lämpöisen fiiliksen.
Säilytystilat ovat suomalaisesta vinkkelistä hieman haastavia. Täällä ei oikein harrasteta hyllyllisiä kaappeja. Sekä vaatehuoneessa että lastenhuoneissa on pelkästään henkarikaapit. Mutta muuten tämä master bedroomin eli vanhempien makkarin yhteydessä oleva vaatehuone on kyllä ihana: valoisa, tilava ja yhdeltä seinältä pelkkää peiliä.
Teini oli esittänyt ennen Amerikanvuotta yhden toiveen huoneensa suhteen: että sinne mahtuisi neidin haaveilema vaaterekki. Toive oli sen verran maltillinen, että lupasin sen myös toteuttaa. Pikkumies puolestaan toivoi taloa, jossa olisi portaat. Muistan itsekin lapsuuteni yksikerroksisessa talossa viettäneenä, että haaveilin usein portaallisesta talosta. Kerrostalo, se vasta olisi ollut oikea unelmien täyttymys! Muistan vieläkin, miten kateellinen olin Tiina-kirjojen päähenkilölle, joka sukkasillaan sujahti asunnosta toiseen. 
Kerroin aikaisemmassa postauksessa (täällä), että lapset saivat valita ennen muuttoa uudet pussilakanasetit. Teinin valinta oli Finlaysonin kauniin vehreä Bunaken. Tämä on kyllä ihana, olisi helposti sujahtanut myös omaan ostoskoriini.
Seuraavan kerran kotikuvissa vilahtelee toivottavasti jo omat tavarat. Nyt Amerikan-kirjeenvaihtaja kiittää ja kuittaa, ja siirtyy yöpuulle. Oikein kaunista uutta päivää sinne Suomeen, perässä tullaan!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia taas, nitä on aina mukava odotella! Upea orkidea, minä löysin myös edullisen vaaleanpunaisen :) Mukavaa loppuviikkoa!Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Terttu! Kotikuvia on kyllä luvassa myöhemminkin, kunhan saadaan vähän täytettä huoneisiin.

   Oikein ihanaa loppuviikkoa ja terkkuja orkidealle!:)

   Poista
 2. Onpa ihana kierros jälleen, näitä katselee meilellään �� Nyt tekisi mieli lainata tyttärelle käyttöön tuo ihana valokuvaköynnös idea, siihen voisi laittaa kaikki Suomirakkaiden kuvat hälventämään ikävää. Aurinkoa päivään! ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Tämä oli teinin oma idea, oli suunnitellut jo Suomessa ja ottanut varta vasten Polaroid-kuvia kavereista. On kyllä aikas ihana <3

   Poista
 3. Kivoja kuvia ja kauniilta teidän koti siellä näyttää.
  Aurinkoisia päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Kyllä tämä jo alkaa ihan omalta kodilta tuntua, äkkiä sitä ihminen sopeutuu. Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 4. Kiitos postauksesta, oli mielenkiintoinen. Allas keittiössä on ihanassa paikassa, ikkunan edessä. Kun lomailimme siskoni luona Amerikassa niin tykkäsin kovasti, kun ikkunan edessä sai tiskata vähäiset astiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ikkunan läheisyys on kyllä ihana. Keittiössä on myös toinen vesipiste, se on lieden lähettyvillä. Oikein kätevää ruoanlaiton kannalta. Keittiö on selkeästi suunniteltu toimivuuden kannalta ja isossa tilassa on pystytty ottamaan monta asiaa huomioon. Tämän jälkeen onkin taas totuttelemista Suomikeittiöömme. Toimiva sekin, mutta niin kovin pieni tähän verrattuna! :D

   Poista

Blog Design Created by pipdig