lauantai 12. lokakuuta 2019

Kukkaisaa viikonloppua!


Täällä vasta aloitellaan lauantaita, mukavan letkeissä tunnelmissa. Eilen saimme vieraita sekä yökyläkaverin tyttärelle, joten koti on siisti, jääkaappi täynnä ruokaa ja kukkamaljakotkin on täytetty. Takana on pari rankanpuoleista viikkoa (koulu- ja terveysasioiden vuoksi), joten nyt on ollut aivan mahtavaa kuunnella tyttöjen iloista höpöttelyä ja naurunpyrskähdyksiä. Pään tuulettaminen tuli todella tarpeeseen, erityisesti esikoiselle. Itsekin nukuin tänään huomattavasti normaalia pidempään, kun illalla sai käydä sänkyyn keveämmällä mielellä.

Tänään ohjelmassa on Halloween-koristelua ja lisää vieraita. Huomenna pääsemme puolestaan itse kyläilemään, ensin brunssille ja myöhemmin illalliselle. Sosiaalinen elämä täällä Amerikassa on varsin vilkasta. Ja toisin kuin Suomessa, se vilkastuu näin syksyn tullen. Kesällä kaikki pakenevat kuumasta kaupungista ja täällä asuvat ulkomaalaiset palaavat yleensä kotimaihinsa. Paikallisten mielestä syyskuussa alkaa parhaat terassikelit, sillä silloin ei enää ole liian kuumaa. Mentäessä kohti syksyn juhlakautta (Halloween, Thanksgiving jne.) vierailutahti tuntuu vain kiihtyvän. On synttäreitä, playdate:jä, brunsseja, iltadrinksuja, korttelijuhlia. Aika usein hyvin spontaanejakin kokoontumisia, lyhyellä varoitusajalla. Siinä on vielä jäyhällä suomalaisella opettelemista.
Viikonlopun kukkakassiin tarttui tällä kertaa kirkkaankeltaisia krysanteemeja, valkoista hortensiaa, raikkaan tuoksuista eukalyptusta, pirteitä gerberoja keittiön pöydälle sekä violettisävyisiä inkaliljoja. 

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sekä hyvää syyslomaa kaikille lomalaisille!

SHARE:

2 kommenttia

 1. Ihana kukkakassi! Onko siellä syyslomat? Täällä alkaa etelän syysloma sateisissa ja myrskyisissä merkeissä, sanottiin säätiedoissa! Olis todella mukavaa, tuollaiset yllätys ja nopealla aikarajoituksella järjestettävät juhlat :D Täällä on tympeetä, kun pitää suunnitella ja kutsua, sekä hirveesti valmistella, kun kutsuu vieraita. Maalla syntyneenä oli mukavaa, kun naapuriin voi vaan pistäytyä iltaa istumaan ja juttelemaan esim kahvikupposen ääressä ja vaikka käsityön kanssa. Näin oli minun lapsuudessani. Mukavaa viikonloppua <3 Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei vietetä syyslomaa, mutta pitkin syksyä on yksittäisiä vapaapäiviä siellä täällä, lähinnä valtiollisten vapaapäivien yhteydessä. Ja kyllä, muistan itsekin lapsuudesta miten meillä maalla naapuriin poikettiin tuon tuosta kaffelle. Nykyään kaikki pitää aina sopia kovin hyvissä ajoin. Toivottavasti paikallisten tapa ja spontaanisuus tarttuu myös meihin tämän vuoden aikana:)

   Ihanaa viikonlopun jatkoa! <3

   Poista

Blog Design Created by pipdig