perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäismagnolia

No ei tämä virallisesti pääsiäismagnolia ole, mutta sellaiseksi tämän ristin. Instagramin puolella ehdin jo aikaisemmin hehkuttaa, miten taas kerran kauppareissulla aloin hyperventiloida puun ohitettuani. En ole ikinä aikaisemmin nähnyt keltaista magnoliaa livenä.
Ensimmäinen näkemäni kaunokainen sijaitsi kirkon edessä. Tuosta oli kurvattava aluksi joka päivä, kunnes tuli korona ja koronarajoitukset. Kohta silmä bongasi näitä onneksi siellä sun täällä kävelyreitin varrella, joten pääsin ihastelemaan upean kukinnan eri vaiheita.
Paikallisten magnoliapuiden määrään nähden keltainen väri on melko harvinainen. Nopea aidan yli huudeltu naapurigallup osoitti, että keltainen väri oli yllätys myös monelle täällä asuvalle. Nuppuvaiheessa 'Yellow Bird' magnolian väri on herkullisen limenvihreä. Se muuttuu keltaiseksi heti, kun kukat alkavat avautua kunnolla. 
Sinistä taivasta vasten piirtyvä keltainen magnolia on upea näky. Täynnä valoa ja energiaa. Ja samaan aikaan myös ihanan keväinen ja heleä. Kyllä täällä nyt ollaan aivan rakastuneita! Tämä(kin) olisi yksi niistä puista joita löytyisi pihaltani, jos tällaisella kasvuvyöhykkeellä pääsisi perustamaan puutarhaa.
Myrskytuulet riepottelevat herkästi magnolian isoja kukkia. Ja puhureita täällä riittää. Mutta jotenkin nuo nurmella olevat terälehdet näyttävät niin kovin kauniilta nekin. Vaikka näiden haravoimisessa on kuulemma kova työ. Minä ummistin korvani tuollaiselta ja keväiset puutarhalasit silmilläni näin vain itseni kahlaamassa terälehtien keskellä, sävyyn sointuvissa kumppareissa. Oih ja voih!

Ihanaa pääsiäisen aikaa teille kaikille!


Lajikkeiden selvittäminen olikin vähän hankalampi juttu. Uskoisin, että ensimmäisissä kuvissa olevat keltaiset magnoliat ovat 'Yellow Bird' lajiketta. Loppupäässä mukana on myös 'Butterflies' tai 'Elizabeth'.
SHARE:

5 kommenttia

 1. Draga Maria,
  O incantare, un balsam pentru suflet este aceasta floare.
  Va doresc sarbatori luminate si frumoase, la fel cum este primavara.
  Imbratisari, Mia

  VastaaPoista
 2. Aivan taivaallisen hurmaavia!!!! <3
  Lempeää pääsiäisen aikaa teille ja nauttikaa kukkaparatiisista!

  VastaaPoista
 3. Onpa upea puu! Enpä ole minäkään keltaista nähnyt ikinä. Ihanaa pääsiäisenaikaa sinne rapakon taakse!

  VastaaPoista
 4. Onpa kertakaikkisen upeita. Kyllä kelpaisi omallekin pihalle tuollaiset. Pieniä aurinkoja :) Vau!

  VastaaPoista
 5. Missä on noin kaunista, puut kukkivat ja maisematpuhtaan raikkaat.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig