keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Aamuvarhaisella

Nyt kun koulut siirtyivät verkkoon, aamut rauhoittuivat huomattavasti. Vielä kuukausi sitten herätyskello pärähti soimaan kuudelta, sillä ennen aamukahdeksaa piti viimeistellä lasten lounasboksit sekä aloittaa aamuruuhkainen koulukuskailu. Tässä mielessä kotikoulu on tuntunut varsin mukavalta. (Siitä lopusta kotikoulupäivästä voikin sitten olla montaa mieltä...)
Varhaisiin aamuihin osuu erityisen kaunis valo, joka luo ihan omanlaista tunnelmaa. Aikaisemmin näitä ei ollut aikaa ihmetellä, nyt sitäkin enemmän. Sanomalehti viskaistaan täällä leffoista tuttuun tapaan etupihalle. Lehdenhakureissulla on hyvä hetki katsastaa kotipihan- ja kadun maisemia.
Täällä tuli alkuviikosta voimaan uusia rajoituksia. Koulut ovat nyt etänä ainakin 24.4. asti, mutta moni osavaltio on jo sulkenut koulurakennukset tältä keväältä. Kouluvuosi päättyy meillä juhannusviikolla ja nyt mennään eteenpäin 3-4 viikon pätkissä.
Osavaltioiden välistä liikennettä on rajoitettu ja julkisia kulkuneuvoja saa käyttää vain pakon edessä. Ulkoilu on enää sallittua samassa taloudessa asuvien kesken. Kovasti jännäsimme juuri tuota ulkoilupykälää, kun viimeisin "stay-at-home" -order maanantaina julistettiin. Mutta toistaiseksi muun muassa lenkkeily ja pyöräily on sallittua, kunhan muistaa 2 metrin etäisyyden ja muutenkin varovaisuuden.

Ohjeistus oli samantapainen jo aikaisemmin, mutta nyt määräysten rikkomisesta voidaan antaa ihan tuntuvia sakko- ja vankeusrangaistuksia. Räikeästä rikkeestä voi saada kovimmillaan 5000 dollarin sakon tai vuoden vankeutta. "Koronabileiden" järjestäjille näitä on jo ehditty määrätäkin.
Nyt nautimme ulkoilusta täysin rinnoin, kun se vielä on luvallista. Kelin niin salliessa olemme myös pitäneet oppi- ja ruokatunteja ulkona. Jäätelö silloin tällöin auringossa nautittuna piristää koululaisia kummasti!

Pysykää terveinä ja turvassa!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Todella kaunista!
    Tsemppiä sinne tähän muuttuneeseen arkeen ja rajoitteisiin! <3

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy vaan noudattaa kaikkien määräyksiä, niin tästäkin joskus päästään taas normaaliin elämään. Aikaa se vielä vie...

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig