maanantai 13. huhtikuuta 2020

Koronapääsiäinen

Takana on todella erilainen pääsiäinen, mutta niin se olisi tänä vuonna ollut joka tapauksessa, koronaa tai ei. Mökkimaisemat ja sukulaiset vaihtuivat eristäytyneeseen elämään suurkaupungin kupeessa. Pääsiäislampaan sijaan nautittiin lime-kookos-katkarapuja.

Etukäteen vähän murehdin, mahtaako pääsiäisloma edes tuntua lomalta kaiken kotikoulun ja sosiaalisen eristäytymisen keskellä. Mutta tuntuihan se! Alunperin täällä piti olla reilun viikon mittainen yhdistetty pääsiäis-kevätloma, sillä meidän kulmilla ei vietetty minkään sortin talvilomaa. Koronan ja koulusulkujen takia lomasta kuitenkin nipistettiin päiviä pois ja nyt olemme nauttineet normaaleista pääsiäispyhistä.
Mitä koronapääsiäinen sitten piti sisällään? Olemme ihastelleet naapuruston kauniita kevätpihoja. Lasten kanssa on etsitty nalleja ja sateenkaaria, sekä pääsiäispupun piilottamia munia. On ulkoiltu ja nukuttu, molempia todella paljon.
Kelit ovat pääsiäisen aikana vaihdelleet hyytävästä viimasta helteeseen ja kaatosateesta auringonporotukseen.
Olemme ihastelleet kullankeltaista pääsiäisaurinkoa ja nauttineet valostuneista illoista. Pääsiäisenä pidettiin myös jokaviikkoinen Happy Hour naapureiden kesken. Eli tiettyyn aikaan halukkaat kokoontuvat omille etupihoilleen, omat juomat mukanaan. Siellä sitten sujuvasti huudellaan toisillemme tonttirajojen yli.
Pääsiäisenä on tietenkin herkuteltu niin, että jopa kotihousujen vyötärönauhat kiristävät. On nautittu aamupaloja ja iltapäiväkahveja kotipihalla. Loman parasta antia on ollut aikatauluton elämä.
Paikallisten mukaan pääsiäisbrunssi on juhlapyhien tärkein ateria. Se sopi täydellisesti tällaiselle aamuihmiselle. Samalle ajalle osuva juutalaisten Passover oli myös meille juhlaa, sillä silloin syödään pääasiassa viljattomia tuotteita. Kaupat olivat täynnä gluteenittomia kosher-leivonnaisia, joten olemme herkutelleet kotileivonnaisia ja valmisherkkuja suloisesti sekaisin.
Akut ladattuina alamme pikku hiljaa valmistautua uuteen etäkouluviikkoon ja osavaltion uusiin koronarajoituksiin. Nyt mennään päivä kerrallaan, eikä käytetä aikaa eikä energiaa murehtimiseen.

Pysykää terveinä ja hyvillä mielin!SHARE:

4 kommenttia

 1. Voi noita teidän maisemia! Niin kaunista, vihreää ja kukkaisaa. Minä ihan hermostun, kun meillä on ollut koko talvi tätä harmaata eikä vieläkään ruoho viherrä! On tainnut olla jokaisella hiukan erilaisempi pääsiäinen. Noista koshertuotteista tuli niin ikävä perhettä Israelissa. Kaikki olemme karanteenissa eikä lentoja ole. Näemmekö ehkä vasta syksyllä, kuka tietää.

  VastaaPoista
 2. Lenkillä käytiin.syötiin ja vähä herkuteltiinkin. Oli kylmä tuuli. Eilen, toinen pääsiäispäivä, satoi lunta ja ti aamuna pihalla n viiden sentin kerros lunta.

  VastaaPoista
 3. Pääsiäisenä oli aikaa puutöille eli halottiin pari päivää puita. Sitten alkokin lumisade ja nyt tälläkin hetkellä maa on ihan valkonen. Itse olen tykännyt tästä vähälumisesta talvesta ja pimeyskään ei ole haitannut. Lintujen viserryksestä päätellen kevät on kumminkin täällä jo kunnolla :) Onneksi on omalla tontilla paljon tekemistä, kun ei nyt oikein voi muualla käydä kun kaupassa ja töissä.

  VastaaPoista
 4. Ihana pääsiäinen!
  Kevään valoa ja tuoksuja sinne!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig