keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Julkinen salaisuus


Kirsikkapuiden kukinta alkaa pikku hiljaa hiipua, mutta pakko vielä jakaa kuvia tästä kotikulmilta. Olen Instagramin Storyn puolella ennenkin hehkuttanut paikallisen Kenwood-asuinalueen kauneutta. Ja suuria taloja. Tämä on siis se paikka, mistä koukkasin monet kauppareissut vain päästäkseni ihailemaan kaunista naapurustoa. Alue ei ole ollenkaan  överiöky, vaikka yksi varakkaimpia asuinalueita onkin. Totta kai talot ovat kookkaita, pihat isoja ja autot hienoja. Mutta siitä huolimatta kokonaisuus on tyylikäs ja kutsuva, ja todella kaunis näin puutarhaihmisen silmin katsottuna.  Ei ollenkaan luontaantyöntävän äveriäs tai pröystäilevä.

Mutta siis palataanpa otsikon julkiseen salaisuuteen. Kerroin aikaisemmin tässä postauksessa Washington DC:n upeista kirsikkapuista ja jokakeväisistä kirsikankukkajuhlista. Mutta jo vuosia (vuosikymmeniä) paikalliset ovat suunnanneet ihastelemaan huippukukintaa Kenwoodiin. Kukintahuipusta ei huudella etukäteen ja aluetta ei mainosteta, joten täällä saa käyskennellä mukavan väljästi. Alue pitää tietää.

Ainoa ongelma on parkkeeraus, sillä kukinta-aikaan alueen liikennettä ohjataan poliisin toimesta ja kadut ovat pääasiallisesti suljettu autoilta. Tänne kannattaa suunnata mahdollisuuksien salliessa kävellen, pyörällä tai jättää auto läheisen marketalueen parkkipaikalle. Mutta huomatkaa, kirsikankukkien aikaan jopa poliisikyltit ovat vaaleanpunaiset!
Keväinen Kenwood pitää kirsikankukkien lisäksi sisällään muun muassa magnolioita. Paljon magnolioita.


Ja siis mainitsinko jo valtavan kokoiset magnoliapuut?
Puutarhaihasteltavaa riittää joka suuntaan katsottaessa. Vai mitä mieltä olette tämän talon jouluruusulehdosta?
Tai tämän talon takapihalta pilkottavasta puutarha/vierastalosta?
Alla olevaa taloa lapset kutsuvat seeprataloksi. Valo siivilöityy sen puutarhaan aina superkauniisti.

Kun asuinaluetta alettiin suunnitella 1920-luvulla, alueelle istutettiin ensin yli 1500 kirsikkapuuta ja vasta sitten aloitettiin talojen rakentaminen! Alueen löytänyt ja sitä kehittänyt Kennedy-Chamberlin Development Company oli niin varma alueen erinomaisuudesta ja vetovoimaisuudesta, että kaikki tehtiin kirsikanpuut edellä. Onneksi niin, sillä nykyään paikka on rakastettu kevätkohde. 
Kenwoodin asuinalue sijaitsee noin 10 km päässä Washington DC:n keskustasta, Montgomery Countyn puolella. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jos tänne päin reissatessa alla on auto ja jalassa hyvät lenkkikengät! Ja viiden pisteen vinkkinä, täällä kirsikanpuiden kukinta tulee Washington DC:n Tidal Basinin kukintaa jäljessä. Jos siis kevätreissulla missaa keskustan kirsikankukkahuipun, saattaa saman kauneuden vielä hyvin löytää täältä.

Kevätterveisiä ja oikein kivaa vappuviikkoa!


SHARE:

8 kommenttia

 1. Todella kauniita. Näihin kuviin ei kyllästy. Pitäiskö kokeilla, jos meilläkin menestyisi kirsikkapuu.

  VastaaPoista
 2. Kaunista kaunista, sanaton olen.

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan Amerikassa käynyt ja aina ajatellut,että siellä joko likaisia slummeja tai mauttomia öky blingbling taloja.Kuinka väärässä olenkaan ollut!
  Siellä aivan superkaunista!Huolitelluine pihoineen ja kauniine taloineen.Kiitos näistä ohanista kuvista.-sanna-

  VastaaPoista
 4. Aivan hurmaavaa kukkalumoa!
  Hattaraisia kirsikkapilviä ja nuo magnoliat vievät sydämen!
  Helleborus-meri omalla pihalla olisi paratiisi! <3
  Kevään valoa ja iloa sinne kauneuteen!

  VastaaPoista
 5. Vau apua, miten ihana paikka! <3
  Olen tehnyt tänne Päijät-Hämeeseen yhteen uuteen alueeseen pihasuunnitelman, jossa oli vähän samanlainen tausta-ajatus. Siellä oli kunnan toimesta määrätty istutettavaksi kirsikkapuita joka tontille ja myös kunnan kaistaleille katupuiksi istutetaan kirsikkapuita. Alue on vielä keskeneräinen, mutta vuosikymmen myöhemmin siellä voi olla jotain himpun tuollaista luvassa.
  Näistä kuvistasi ja alueen rakentamisen järjestyksestä voisi moni suomalainen kaavoittaja ottaa mallia.
  Kyllä menisi tontit kaupaksi!!!

  VastaaPoista
 6. Vau, on kyllä mahtavaa - ja etenkin noiden puiden koko! Amerikassa kaikki on suurempaa. ;)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig