keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Hiipuvaa kauneutta

Olen koko kevään hehkuttanut alueen kukkivia koristepuita. Ensin maiseman täytti valtavien magnolioiden huikea kukinta. Sitten vuorossa olivat koristekirsikat. Kiitos lukuisten lajikkeiden, kirsikankukintaa oli saatu venytettyä useammalle viikolle.
Niin upeaa kuin kukinta olikin, niin myös terälehtien täyttämässä maisemassa on oma viehätyksensä. Ehkä vähän sellainen surumielinen viehätys, mutta kyllä tuollainen maahan leijaillut vaaleanpunainen kuorrutus saa kaiken näyttämään jotenkin satumaiselta.

Kotikulmien kirsikanpuista kukkivat viimeisinä nämä upeat, kerrotut japaninkirsikat. Naapuri epäili lajikkeen olevan 'Kanzan'. Kukinta oli aivan huikean runsas ja väri lähes pinkki. Samaan ajanjaksoon osunut myrskytuuli tosin riepotteli puita rajusti. Maisema täyttyi nopeasti maahan varisseista terälehdistä.

Jotenkin tämän pähkähullun maailmanmenon keskellä on ollut lohdullista huomata, että kevät etenee omaa tahtiaan. Huhti-toukokuun vaihde on ollut täällä poikkeuksellisen viileä, mutta jokaisen lakastumisen jälkeen on koittanut uusien kaunokaisten kukinta ja uutta ihasteltavaa. Olkoon tämä suuntana itsellekin. Elämä voi heitellä, mutta mutta uusia alkuja löytyy aina.

Kaunista viikon jatkoa!


SHARE:

4 kommenttia

 1. Suloisen vaaleanpunaista! Ehkäpä ihanuus piilee siinä, että puut kukkivat vain rajallisen ajan 😊. Ja tosiaankin: uusia alkuja tulee varmasti!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat maassakin. Miten raskii, edes kävellä noitten päällä.
  Kylmää on täälläkin. Aurinko lämmitti mukavasti suojaisessa paikassa, mutta viileys palasi, kun aurinko siirtyi talon taakse.
  Mukavaa päivää sinne.

  VastaaPoista
 3. Voi miten hurmaavia kuvia <3 Iloa viikonloppuusi :)

  VastaaPoista
 4. Vau mitenkä kauniita kukkivia puita. Ihanan värinen koko maa. Näkisinpä joskus luonnossa ton kauneuden.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig