lauantai 30. toukokuuta 2020

Kukkaisaa viikonloppua ja hortensiavinkki!

Viikonloppu alkoi monessa perheessä juhlan merkeissä. Täällä ei vielä päästä kirmaamaan kesälaitumille, mutta pientä kivaa extraa on meilläkin luvassa. Oli siis jälleen kukkakassin aika!
Mielikuvani näille kesäaamujen kukkakasseille oli kyllä hieman erilainen kuin käytännön toteutus. Kuvittelin käyskenteleväni torilla kaikessa rauhassa, hameenhelmat heiluen. Torit ovat toistaiseksi pysyneet kiinni, ja ruokakaupasta kukkia saadakseni jonotin ensin maski kasvoilla ja suojahansikkaat käsissä kaupan ulkopuolella, sitten pääsin valikoimaan suppeasta leikkokukkavalikoimasta ja lopulta kassalle jonotettiin kahden metrin turvavälein.  Siitä oli kesäromantiikka kaukana!
Nyt kun päässä on kaikenlaista myllerrystä, huomaan taas kaipaavani valkoisia kukkia. Ne rauhoittavat mieltä ja ympäristöä. Ja toisaaalta ulkona on juuri nyt niin paljon väriloistoa, että kotiin on kiva saada seesteisempää tunnelmaa. Onneksi näitä isoja leikkohortensioita on ollut saatavilla ympäri vuoden, mukavan edulliseen hintaan.
En tiedä oletteko välillä törmänneet hortensian ennenaikaiseen lakastumiseen? Itselleni kävi näin ensimmäisen kerran joskus Suomessa, kun olin ostanut upean vaaleanpunaisen (ja kalliin) leikkohortensian. Se oli nuupahtanut seuraavaan aamuun mennessä. Sain silloin kukkakauppiaalta vinkin, että hortensian varteen tehdään uusi imupinta (terävällä puukolla viistoon) jonka jälkeen hortensia laitetaan lämpimään, lähes kuumaan veteen. Täällä olen nyt testannut vinkkiä useampaan otteeseen, ja toden totta, se toimii! Täysin nuupahtanut kukka virkoaa uuteen loistoon! Ei tämä tietenkään viikkotolkulla toimi, mutta siis jos leikkohortensia näyttää tekevän ennenaikaista kuolemaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä tekohengitystä. Uusi imupinta ja raikas vesi saavat ihmeitä aikaan mille tahansa leikkokukalle.
Täällä on vielä reilut 2 viikkoa koulua jäljellä, mutta kesähelteet toivat jo lomafiiliksen mukanaan. Pimeä kesäilta (pimeys alkaa laskeutua puoli yhdeksän jälkeen), kosteankuuma keli ja mahdoton sirkutus takapihalla luovat eksoottista, lähes viidakkomaista tunnelmaa. Valkoiset kukat loistavat kauniisti hämärtyvässä illassa.

Oikein ihanaa kesän aloitusta, onnea koululaisille tiukasta kevätrutistuksesta ja hyvää lomaa lomalaisille!


SHARE:

4 kommenttia

 1. Kyllä kauniimpaa kukkaa saa etsiä. Hortensioissa vaan on sitä jotain. Upeat kuvat. Aurinkoista kesäviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ihanat hortensiat.
  Tykkään näistä isoista kukista.
  Yks suosikkini on pioni.
  Kesä on nyt tullut. Osa kesäkukista on istutettu.
  Hyvää sunnuntai päivää.

  VastaaPoista
 3. Kauniit hortensiat! Kiitos vinkistä kukkien elvytykseen - en vain koskaan muista, mikä kukka tarvitsee kylmää vettä ja mikä kuumaa.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig