keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Tervetuloa kylään!

Koronarajoitukset ovat estäneet kaikki kevään juhlat ja kyläilyt. Nyt kutsunkin teidät etäkahville meille! Samalla saatte pienen kotikierroksen.
Aamuaurinko paistaa keittiöön ihanasti.
Keittiö on L:n muotoinen ja suuri. Tästä on tullut koko perheen suosikkihuone.
Olemme nyt kahdesti siivonneet kodin lattiasta kattoon asuntonäyttöä varten (siksipä kehtasin teidätkin kutsua!). Perhe ei ihan ymmärtänyt puunaamista, saattoivat jopa vähän purnata, mutta kuuroille korvilleni. Perustelin asiaa kaikkien edulla. Mitä enemmän asunto herättää kiinnostusta ja mitä nopeammin se menee, sen harvemmin täytyy tehdä näyttösiivous ja avata ovea vieraille ihmisille. Perheen kuopus kuuluu riskiryhmään, joten siivoan näin korona-aikaan myös näyttöjen jälkeen...
Olohuone on valoisa ympäri vuoden. Seinällä on Jenniemilia Designin upea työ.
Ruokailutilasta aukeaa vehreä näkymä.
Koronakeväänä asuntonäytöt eivät ole mikään maailman mukavin juttu. Ymmärrän kyllä, että talon omistaja haluaa löytyy uudet vuokralaiset mahdollisimman nopeasti. Normaalisti väki vaihtuu täällä DC:n ympäristössä tiheään ja asuntojakin on tarjolla kivasti. Vaan nyt kaikki on mennyt uusiksi. Monet uudet työkomennukset ja opintolinjat eivät ala suunnitellusti. Väki ei siirry edes maan sisällä, ulkomaista puhumattakaan. Töitä tehdään etänä, koulut pysyvät suljettuina ja matkustusrajoitukset ja karanteenit tekevät asioista monin verroin hankalampaa.

Sinänsä talon omistaja on järjestänyt asiat meidän kannalta hienosti: näytöt on sovittu pidettäväksi vain joka toinen sunnuntai ja keskitetysti pari tuntia kerrallaan. Jokaiselle jaetaan ovella suojamaski ja hanskat.
Työhuoneen vanha tiiliseinä tuo kivasti särmää muuten vaaleaan kotiin.
Kun itse etsimme asuntoa vuosi sitten, näytöt olivat aina yksityisiä.  Ensin löysimme potentiaalisen asuntoilmoituksen, sitten soitimme välittäjällemme, joka järjesti näytön ja kohta olimme jo paikan päällä ihmettelemässä. Usein jopa muutaman tunnin varoajalla. Ulos tullessamme pihaan saattoi kaartaa seuraava välittäjä ja perhe. Täällä nimittäin talon avain on usein sijoitettu numerolukolla varustettuun boksiin, josta jokainen asuntoa näyttävä saa sen tietyllä numerokoodilla. Koodi puolestaan löytyy omistajalta tai alkuperäiseltä asuntoa välittävältä firmalta. Eli samaa asuntoa voi esitellä sekä Huoneistomaailman Hanna että Talonvälittäjä Tuure. Ei niinkuin Suomessa, jossa välitettävä asunto on tietyn toimiston "omaisuutta".
Yläkerrassa sijaitsee "master bedroom", jossa on amerikkalaiseen tapaan myös kylppäri ja vaatehuone.
Ekaluokkalaisen huoneessa on hyvin tilaa leikeille.
Teini on itse sisustanut valoisan huoneensa.
Olemme viihtyneet tässä kodissa loistavasti. Oli itse asiassa hämmentävää, miten nopeasti sitä sopeutui uuteen ympäristöön. Alusta alkaen oli tiedossa, että täällä vietetään vain rajallinen aika ja se on rajoittanut esimerkiksi hankintojen tekoa. Amerikankotimme on huomattavasti Suomen taloa tilavampi, joten ei ole ollut järkevää ostaa kookkaita mattoja tai lipastoja, joita emme saisi mahtumaan Suomeen. Mies on kyllä jo esittänyt epäilyjä tavaran määrästä, mutta herran jestas, onhan siellä nyt odottamassa tyhjä talo ja kesähuone ja kasvihuone ja lasitettu terassi. Ja kesämökin aittaankin mahtuu ja ja ja...!
Kellarikerroksessa on amerikkalaistaloille tyypillisesti avoin monitoimitila. Tv-tilan taakse jää samankokoinen alue leikeille, askartelulle ja jumppamiselle.
Kellarikerroksen vierashuoneen yhteydessä on oma kylpyhuone.
Aiomme nauttia  jäljellä olevasta ajasta ja asumisesta täällä täysin rinnoin. Lentoliput on varattu heinäkuulle, toivon mukaan joku kone vie silloin myös Suomen suuntaan. Lapset tosin ilmoittivat ettei ollenkaan haittaa, vaikka paluu siirtyisi kuukausilla eteenpäin!
Talon puutarha on vähän niin ja näin, mutta patio on mukavan suojaisa ja viihtyisä.

Kiva kun poikkesit kylään ja nähdään taas!


SHARE:

21 kommenttia

 1. Niin kaunista ja ihanan valoisaa. Siellä on asunnot tilavia.
  Erikoinen tuo välitystoiminta, mutta varmasti tehokas.
  Tervetuloa Suomeen, ehkä silloin jo saamme lämpimämmän kesän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, omakotitalot ovat suomalaisen näkökulmasta tosi tilavia. Ja vessoja on vähän jokaiselle. Tila on toki lapsiperheessä oikein tervetullutta. Paitsi siivouspäivänä!:D

   Ja kiitos tervetulotoivotuksista, keli näyttää siellä ainakin nyt oikein loistavalta!

   Ihanaa toukokuun jatkoa!

   Poista
 2. Kiitos kutsusta kahville kotiinne ja kotinne esittelystä :) Kaunis koti. Tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pääsit tulemaan!:) Ja kiitos, ruisleipää ja salmiakkia onkin jo kova ikävä!

   Poista
 3. Ompa ihanaa ja valoisaa. Kauniisti sisustettu.
  Tervetuloa Suomeen, kun aika koittaa. Mukavaa, kun saimme käydä kylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun kävi vieraita!:) Talo on kyllä ihanan valoisa, olemme viihtyneet oikein hyvin.

   Poista
 4. Viihtyisä koti, paljon kauniita yksityiskohtia, harmoninen kokonaisuus.
  Kiitos kutsusta!

  VastaaPoista
 5. Lämmin kiitos kun näin kotinne... Kaunista teillä🌸.
  Suomi kutsuu takaisin 🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kotimaa aina kutsuu <3 Oikein ihanaa kesän aloitusta sinne!

   Poista
 6. Olipa mukava päästä katsomaan Amerikan kotianne. Aivan ihanalta näyttää ja tilaa on vaikka kuinka. Yhtä mukavalta tuntuu kuitenkin sitten lukea miten asettaudutte ikiomaan kotiin kun takaisin tulette. Toivottavasti pääsette muuttamaan suunnittelemaanne aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa tosiaankin riittää, saattaa olla pieniä sopeutumisvaikeuksia omaan kotiin Suomessa. Ainakin siinä vaiheessa kun kontti tavaroineen kaartaa pihaan:D

   Mukavaa toukokuun loppua!

   Poista
 7. On ollut todella ihanaa seurata blogisi USAn vuotta. Talo on kauniilla ja hyvin hoidetulla alueella, joka vaikuttaa turvalliselta. Toivoin voivani viettää omat pyöreät synttärit Amerikassa kuten 10 vuotta sitten, mutta haaveeksi jää toistaiseksi. Toivotaan, että korona saadaan voitettua ja pääsee vielä matkustamaan suuntaan ja toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut tosi turvallista ja viihtyisää aluetta. Naapurit ovat ystävällisiä ja auttavaisia, ja olemme saaneet tutustua sydämellisiin ihmisiin. On tosiaan outoa, kun ei tiedä milloin seuraavan kerran pystyy vapaasti reissaamaan. Toivottavasti pääset juhlimaan pyöreitä jälkijunassa, kuulostaa kyllä aivan ihanalta idealta! <3

   Poista
 8. Aika erilainen kuin suomalaiset, ikkunat minulle olisi liian pienet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, talotyyli täällä on hyvin erilaista kuin Suomessa, sekä talojen sisä- että ulkopuolella.

   Poista
 9. Kerrassaan ihana talo!sisältä ja ulkoa.Missä hinnoissa vuokra?-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokrataso tässä pääkaupungin esikaupunkialueella on kyllä jonkin verran Helsingin hintoja korkeampi. Etäisyyden lisäksi hintatasoon vaikuttaa alueen turvallisuus ja koulut, eli mitä paremmat julkiset koulut, sitä korkeammat vuokrat / myyntihinnat.

   Poista
 10. Kaunis ja viihtyisä koti, ulkotiloineen kaikkineen.
  Kuvista välittyvältä tunnelmaltaan on kotoisa ja skandinaavisen kevyt.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig