keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Heinäkuun helteissä

Takana on ihana, juhlien täyttämä miniloma Helsingissä. Maisemanvaihdos teki hyvää koko perheelle ja oli virkistävää puuhailla kaikkea muuta kuin kotoa tuttuja asioita. Pienessä kaupunkikaksiossamme ei tarvinnut stressata tekemättömiä kotitöitä tai jokailtaista kastelua. Virkistäytyminen hoitui vene- ja uimaretkillä. Päivisin parkkeerasimme esikoisen kanssa lähipuistoon ison puun varjoon ja kaivoimme kirjat esiin.

kasvihuone-heinakuu

Rakastan lämpöä enkä suostu vieläkään huokailemaan, että kulunut kesä on liian kuuma. Sen sijaan sateen puuttuminen harmittaa. Sääennusteiden sateet ovat kiertäneet meidät jo pitkään. Pihamme on runsaan kasvillisuuden vuoksi aika suojaisa, mutta nyt kuivuus ja kuumuus on alkanut kurittaa varsinkin etupihaa. Perennat nuokkuvat penkeissään ja nurmikko on alkanut muuttua kellertäväksi.

kasvihuone-varjostusverho

Tomaatit sen sijaan rakastavat lämpöä, onhan kasvihuone ainoa paikka, jota kastelen säännöllisesti. Ystävällinen naapuri on hoitanut hommaa, kun olemme olleet tien päällä. Erilaiset basilikatkin rehottavat, vaikka niiden latvoja on ollut hieman laiskanpuoleinen.

kasvihuone-kastelu

erilaiset-basilikat

Kasvihuoneen vieressä on suurehko kirsikkapuu, joka on viime vuosina varjostanut ansaria jo vähän liikaakin. Tänä vuonna olen ollut superkiitollinen puun tuomasta suojasta, istahdan itsekin usein puun alla olevaan korituoliin.

korituoli-puun-alla

Tällainen nuupahtanut ja samalla kuitenkin ylikasvanut puutarha ei ole mitenkään suosikkejani. Olen enemmän selkeän alkukesän ihminen, kun kaikki on vielä jotenkuten hallittavissa. Tällä hetkellä puutarhamotivaatio on hieman kateissa, mutta olen vakuuttunut sen palautuvan kauan kaivatun sateen myötä. Se virkistää varmasti meitä molempia.

puurunkoinen-kasvihuone

Leppoisaa viikon jatkoa!

Muistakaa juoda runsaasti vettä ja viilentää sisuskaluja jäätelöllä!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Draga Maria,
  Superba gradina, atat de naturala, atat de multa umbra amestecata cu raze de soare! Prefer un usor hatis voit decat un gazon cu linii drepte pe toata intinderea.
  Imi place sera ta. Apoi, sigur ca e nevoie de ploaia binefacatoare pentru natura dar mi-e dor de scurtele ploi de vara!
  Cele mai bune ganduri,
  Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear Mia! We are experiencing an unusually hot and dry summer in Finland this year. We would love to have some rain as well already. Have a lovely July!

   Poista
 2. Niin suloinen kasvihuone ja aivan mahtavalta kuulostava loma Helsingissä! Minäkin olen vasta tänä kesänä tajunnut, miten tärkeää on, että tontilla on edes jokunen iso puu. Yrttiruukkusi näyttävät niiin sööteiltä. Minulla myös yrttiruukkupuutarha porraspäässä. :)

  VastaaPoista
 3. Onko tuo varjostusverho joku normiverho vai erityinen,siihen tarkoitukseen? Ihana tuo sun kasvihuone ja koko puutarha.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig