keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Huoltopäivä

Ei onneksi huoltokatkos, vaan huoltopäivä. Sellaisen pidän tomaateille kerran viikossa. Pyrin pitämään viikonpäivän aina samana, jotta varmasti muistan hoitaa hommat.

tomaatin-lehtien-karsiminen

Mitä huoltopäivään sitten kuuluu? Käyn silloin tomaatit läpi ja poistan lehtihankoihin kasvaneet varkaat. Tai ainakin kaikki ne, mitkä huomaan. Aina niitä sinne jää. Samalla tarkistan tukinarut ja fiksailen niitä tarvittaessa.

tomaatinlehtien-poistaminen

Tässä vaiheessa kasvukautta karsin myös alalehtiä, yleensä 2-3 lehteä per tomaatti kerrallaan. Välillä karsin näköjään myös terttuja, vaikka se ei ohjelmaan varsinaisesti kuulukaan. Tässä saksien alle joutui luumutomaatti 'Oxheart'. Taustalla kypsymässä juovikkaita 'Tigerella' tomaatteja. Ne ovat onneksi vielä kiinni emokasvissaan!

oxheart tomaatti

En ole vielä latvonut tomaatteja, mutta senkin aika alkaa olla käsillä. Latvominen varmistaa, että tomaatti ei enää käytä energiaa uuteen kasvuun, vaan keskittää voimansa jo olemassa olevien raakileiden kypsyttämiseen. 

olivade-tomaatti

Kuvan 'Olivade' on yksi lemppareitani. Tomaatit ovat mukavan kokoisia ja niitä tulee yleensä todella runsaasti. Ihan täydellinen tomaatti leivän päälle, napakka ja mehevä.

tomaatit-kasvihuone-mita-tehda-heinakuussa

Huoltopäivän jälkeen kasvihuoneessa on taas hetken selkeämpää ja helpompi hengittää. Vähän sama fiilis kuin olisi raivannut keittiössä tiskipöydän.

puurunkoinen-kasvihuone

Kuivuudesta huolimatta kasvihuoneen ympäristö tuntuu sekin räjähtäneen käsiin. Tosin kasvihuoneen luonnollisena varjostuksena toiminutta kirsikkapuuta vaivaa jokin tautipaholainen. Puu on jo pitkään tiputellut kuivia lehtiä pitkin tanteretta ja on muutenkin normaalia huonommassa hapessa. Ei auta kuin toivoa, että puu kestää kuivan kesän kiusat ja tokenee taas ensi kesäksi.

Mukavia huoltopäiviä ja alkanutta sadonkorjuuta!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig