torstai 31. maaliskuuta 2022

Kansa vaatii kevättä!

Puhtaanvalkea hanki loistaa auringossa ja vastasatanut lumi on puuterisen kevyttä. Taivas on kirkkaansininen, ja pakkasyön jälkeen huurteiset oksat kimmeltävät kuin ne olisi päällystetty pienillä timanteilla.

kasvihuone-talvimaisema

kasvihuone-kevattalvi

Siis mitäh?! Valkoista hankea, pakkasöitä, jäähileitä? Eikö kukaan ole kertonut luonnolle, että huhtikuu on alkamassa? Haluan lämpöä! Ja pihan täyteen piippoja! Mieluiten ihan juuri nyt heti.

kesähuone-pakkasaamu-kevattalvi
Pihaa kiertäessä (tai ensi viikon sääennustetta katsoessa) ei todellakaan tunnu, että huhtikuun alku on täällä. Sovitaanko nyt ihan yhteisesti, että ei enää mitään lumitansseja? Käännetään katseet kohti kevättä, saa sanoa vaikka parit loitsutkin. Toivotan avosylin vastaan veden lorinan ja kevään tuoksut. Vaikka kevään merkkejä kysyessäni joku vastasikin, että kevät tuoksuu mädäntyneille kasveille.

Punasaviruukut-lumessa

Kesähuoneen ikkunalla olevat tetenarsissit sentään tuovat keväisen tuulahduksen. Perunanarsisseja en ole uskaltanut jättää tiukempiin yöpakkasiin. Mutta tetet ovat sitkeitä kaunokaisia. Saattavat nuokkua pakkasen jäljiltä, mutta tokeentuvat nopeasti auringossa.

tetenarsissit-ulkona-vanha-ikkuna

Nyt hus kaikki kinokset ja lumisateet. Kansa vaatii kevättä!

SHARE:

1 kommentti

  1. Talvi ja hanget alkavat todella jo kyllästyttää. Aurinko sentään paistaa nyt ja lämpötilakin on hetkellisesti suunnilleen asteen plussan puolella. Se ei vaan taida hirveästi lumia sulattaa. Valtaosa vuorokaudesta ollaan kuitenkin pakkasen puolella ja aamuyöstä pakkaslukema kapuaa yli kymmenen asteen. No, ei tämäkään talvi voi ikuisuuksiin jatkua, täytyy vaan koittaa malttaa odotella. Aurinkoista viikonloppua! <3

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig