keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Yrttirieskat

Helppotekoiset rieskat ovat arjen pelastus, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Aamu- tai iltapalalle saa lämmintä leipää nopeasti. Rieskataikinaan voi upotella kaikenlaista, esimerkiksi perunamuusin tai kaurapuuron jämät. Hävikit hyötykäyttöön! 

Lisäsin iltapalaleipäsiin myös yrttiöljyä. Pyöräytin sen nopeasti sauvasekoittimella yksinäisistä yrttioksista, valkosipulista ja oliiviöljystä. 

YRTTIRIESKAT

noin 3 dl valmista perunamuusia
1 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 dl hienonnettuja yrttejä oman maun mukaan (tässä oli rosmariinia ja persiljaa)
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

1. Sekoita jäähtyneen perunamuusin joukkoon  jauhot ja muna. 
2. Tee yrttiöljy, eli sekoita hienonnetut yrtit, valkosipulin kynsi, oliiviöljy ja suola morttelissa tai tehosekoittimessa. Kaada yrttiöljy rieskataikinan joukkoon, sekoita tasaiseksi.
3. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia nokareita, taputtele nokareet jauhoisin käsin mataliksi. Pistele haarukalla rieskoihin reikiä. 
4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes rieskoissa on kaunis paistoväri. 

SHARE:

5 kommenttia

  1. Rakastan erilaisia rieskoja! Näitä on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rieskat on jotenkin sellaista ihanan kodikasta lohturuokaa. Ihan täydellisiä kylmään talvipäivään!

      Poista
  2. Rieskat ovat ihania ja näitä kokeilen ilman muuta myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rieskat taitavat olla vähän kuin karjalanpiirakat. Melkein kaikki pitävät niistä:)

      Poista
  3. Rieskat ovat todella hyviä :)

    Suvi

    https://suvittarenblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig