lauantai 27. heinäkuuta 2013

Apua kaivataan!

Tarinassa olisi juonenkäänteitä kuin Kauniiden ja rohkeiden yhdessä tuotantokaudessa. Mutta lyhykäisyydessään meillä on siis terassilla K-raudan myymä Gazebo Cello 3x3 m, beigen värisenä. On kehikko, on sivuverhot ja on hyttysverkot, mutta katto puuttuu. Kuvittelin marssivani kauppaan ja ostavani uuden katon. Ei kai näitä kertakäyttötuotteiksi olla tehty?
Hah, olin kyllä tuhottoman väärässä! Yksi päivä, monta kauppaa ja vielä useampi puhelinsoitto myöhemmin selvisi pari asiaa. Paikallinen K-rauta myy ko. tuotteen varakattoa väärän (!!) kokoisena. Soitto naapurikaupunkeihin ei tuonut helpotusta. Kattoa joko ei enää ole, tai se ei ole tuotevalikoimiin kuulunutkaan. Olemme myös kartoittaneet lähialueen muiden myymät muut kattomallit, mutta tarjolla on joko ei-oota tai sitten väärää kokoa.
Nyt siis kaipailenkin vinkkiä korvaavasta tuotteesta, joka sopisi juuri tuohon Cellon 3x3 Gazeboon. Jos olet ollut saman ongelman edessä ja saanut ratkaistua sen, olisin ikionnellinen tiedosta. Tai jos nurkissasi sattuu pyörimään ylimääräinen Cellon katto, ostaisin sen ilomielin!
SHARE:

32 kommenttia

 1. Meillä oli sama ongelma pari vuotta sitten, katto meni syksytuulien mukana. Etsinnöistä huolimatta en löytänyt siihen uutta katosta, joten ne taitavat oikeasti olla vain sitä kertakäyttötavaraa. Luovutin sitten lopulta, pidin sitä pari kesää ilman kattoa ja tänä keväänä sain äitienpäivälahjaksi uuden paviljongin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunishan tuo kehikko on ilman kattoakin, mutta suojaa surkeasti paahteelta:) Pari siimaa on vielä vetämässä uuden katon suhteen, maanantaina selviää kuinka käy. Mutta onhan tuo tosi surkeaa, että jos muut osat ovat toimivia, niin pitää kuitenkin ostaa kokonaan uusi tuote!

   Poista
 2. Että just toi rassaa, kertakäyttöisyys. Meillä oli hyvä trampoliini, muttei sitä reunan pehmustetta. Vuosien saatossa aurinko sen haperrutti rikki. Yhtenä kesänä näin niitä myytävän, tarve ei ollut vielä silloin, pari vuotta sitten olisi ollut. Onneksi ei koko trampoliinia enää haluta käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just niin! Ja ostotilanteessa pitäisi jo osata arvioida, mitä varaosaa tullaan tarvitsemaan. Yksi myyjä toisesta ketjusta totesi, että "kyllähän noita kattoja tosi paljon kysytään, kun ollaanhan mekin myyty niitä vuosien varrella jo aika paljon. Että toivottavasti nuo "toimiston pojat" jossain vaiheessa päättävät tilata niitä myyntiin." Että näin.

   Poista
 3. Ehkä voisit teettää siihen säätä kestävän kangaskaton ompelijalla? Kehikon perusteella malli on melko yksinkertainen toteuttaa mittojen mukaan. Näin voisit myös itse vaikuttaa materiaalivalintaan ja saada oikeasti hyvän katon. Esim. veneily-/purjehdusmateriaalit on suunniteltu kestämään vuosikausia sääolojen armoilla, ja jos saumat teipataan, ei niistäkään vuoda vettä. Toki tällä tavoin hintaa saattaisi kertyä hieman enemmän, mutta uskoisin sen maksavan itsensä takaisin ajan myötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäkin vaihtoehtoa mietittiin. Mutta tuo hinta ja se, että katosta tarvittaisiin NYT tuli vastaan. Katos kun on tuossa meillä vain väliaikainen ratkaisu. Emme olisi varmaan muuten päätyneet juuri tuohon malliin ja väriin, mutta saimme kehikon ystäviltä käytettynä tooodella edullisesti. Sekä he että me luulimme vielä siinä vaiheessa, että uusi katto on hakemista vaille valmis. Olihan asia varmistettu paikallisesta K-raudasta (joka siis myy niitä väärän kokoisia kattoja...) Mutta muuten tuo olisi varmasti erittäin järkevä ratkaisu, eikä ollenkaan kallis pitkässä juoksussa.

   Poista
 4. Onpas muuten oikeasti tosi pöhköä, jos käytännössä ainoaa kuluvaa osaa ei saa uusittua. Ei tullut tuo mieleenkään, kun tänä kesänä paviljonkia hankittiin. Toivottavasti nyt myyjätkin heräävät tähän asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kyseisen mallin varakattoa tiedustellessani minulta aina kysyttiin, mitä vuosimallia se on. Yksi myyjä sitten sanoi, että mitat saattaivat hieman vaihdella eri vuoden malleissa. Kuulostaa aika törkeältä!

   Ystävillä on eri valmistajan samankokoinen katos, jonka varakaton mittailimme sopivan tuohon meidänkin malliin. Mutta tuo (heidän viime kesänä ostamansa katos) olikin nyt lopetettu, eikä varaosia ole enää saatavilla. Suurin osa suositteli ostamaan kokonaan uuden katoksen, "kun tämä nyt on tarjouksessakin! Vain 299€!". Ja minä kun luulin ostavani kuudenkympin lisävarusteen...

   Poista
 5. Valmistajan kannalta tosi kätevää, saa myytyä enemmän tuotteita. Varaosia on usein myynnissä sinä vuonna, kuin on tuotekkin tai seuraavana. Sitten muutetaan tuotetta vähän ja varaosat eivät enää sovikkaan. Niin tuttua monesta asiasta. Pitäisi osata ostaa juuri se oikea varaosa, kun ostaa tuotteenkin.

  VastaaPoista
 6. Meillä keväällä oli naapurilla sama pulma, mutta en tiedä mistä sitten loppujen lopuksi katon löysivät...:)

  VastaaPoista
 7. Miten olisi katto köynnöksistä? Se toki muuttaa ilmeen, mutta varjostaa. Pari linjalankaa kattoon, niin siitä saa peittävän. Olen nähnyt erilaisia kehikkoja ilman kattoa köynnöksillä ja ne ovat olleet nättejä. Olen nähnyt niitä erilaisilla kärhöillä, villiviinillä ja sekoituksilla... Ompeluttaminen lienee myös vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tarkoitus rakentaa pergola tuon seinämän jatkoksi (jossa jo sopivasti kasvaa säleikkövilliviiniä ja valkoista alppikärhöä), mutta rakentamista ei ehditä toteuttaa tänä kesänä.

   Tässähän on ollut aikaisemmin iso varjo, mutta tämän kesän tuulissa on katkennut jo kaksi (!) varjoa varresta poikki, joten oli pakko keksiä joku muu ratkaisu. Nopea ratkaisu, niin luulin:D

   Poista
 8. Auts, voi ei. Ehdotan samaa, että kehität jonkin oman ratkaisun, purjekankaasta tms. Tuntuu muuten aika mahdottomalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain eilen tietää, että varakattoja tulee taas ENSI kesänä. Ja pitäisi jopa ihan sopia tähän malliin!;) Tänä vuonna aurinkosuoja on siis hoidettava leveälierisillä hatuilla, ei kun kaupoille siis...

   Poista
 9. Köynnökset tuliminullakin ensimmäiseksi mieleen. Niistä ei tosin saa sateensuojaa, jos sitä kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aurinkosuoja meillä se tärkein olisi, mutta olisihan se sadesuojakin ruokailun kannalta aika kiva. Ollaan meinaan ihan "muutaman" kerran jouduttu kesken kaiken siirtämään ruokailu sisätiloihin, kun isokaan aurinkovarjo ei koko porukkaa sateelta suojaa.

   Poista
 10. Oletko etsinyt Plantagenista tai Jyskistä ? P.ssa olen ainakin nähnyt niitä. Meilläkin repesi katos viime vuonna. Sen saisi ommeltua, mutta emme ole viitsineet pystyttää koko katosta tänä kesänä. Taisi siinä jokin rautaputkikin vääntyä. Tuo Hobby h.n katos oli niin heiveröistä tekoa. Nostin vähän paikaltaan niin katoksen rautatanko heti vääntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantagen on vielä tarkistamatta, kiitos vinkistä! Kaikki muut onkin sitten melko lailla käyty läpi...

   Poista
 11. Voi turkasen pippuri, nyt hajosi meidänkin katoskangas, syksyllä jo huomasin että aurinko on polttanut ihan lahoksi katos kankaan.Kaikki sivu-ja hyttysverhot pesty ja säilötty ihan ok.Katto repesi ihan käsiin kun yritin laittaa paikallee. MISTÄPÄ UUSI KATTO?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan! Onko katos tätä samaa sarjaa kuin meillä, K-raudoissa myynnissä oleva Gazebo Cello? Jos on, niin suosittelen soittamaan K-rautaan, sillä nyt keväällä varakatoksia on taas saatavilla. Tosin riippuu paljon myyjän palvelualttiudesta ja katoksen vuosimallista... Itse jouduin soittamaan todella moneen paikkaan ennen kuin tärppäsi, vain yksi myyjä vaivautui ottamaan asiasta ihan kunnolla selvää ja palaamaan asiaan. Loppujen lopuksi saimme uuden katon, mutta sinnikkyyttä ja todella monta puhelinsoittoa se vaati! Tsemppiä uuden katon etsintään!

   Poista
 12. Sama ongelma jo vuosia. Bauhaus myi aikanaan hyvälaatuista 3x3 paviljonkia vedenpitävällä kankaalla (siis sisäpinnassa pvc-pinnoite), ehdimme ostaa yhden varakankaan auringon haurastuttaman tilalle. Saksan Amazonista löytyy monta (hakusanoilla ersatzdach wasserdicht) mutta eivät toimita näitä Suomeen :(. Pelkästään kankaan metrihinta tekee itseompelusta tai teettämisestä kallista. Etsintä jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kankaan metrihintaan tuo meilläkin tyssäsi, itse en edes osaa ommella. Kaiken lisäksi hankimme koko systeemin väliaikaiseksi ratkaisuksi, joten en ollut valmis uhraamaan siitä ihan hirveästi rahaa. Mutta onneksi se uusi katto vihdoin löytyi! Tsemppiä siis etsintään teillekin!

   Poista
 13. Sama ongelma löytyy myös Tampereelta. Ostimme Planatagenista 3mx3m paviljonkin jo vuonna 2009. Otin katon talveksi pois mutta katto kesti vain vuoden. Sain uuden katon takuuna plantagenista vuonna 2010 koska pääörkki sattui olemaana naapurini. Kattoja oli silloin tarjolla. Uusi katto rikkoutui tietenkin myös alle parissa vuodessa. Viime vuonna paviljonki seisoi ilman kankaita. Nyt kun kävin katsomassa Plantagenista niin löytyi 70e katto jossa ylimääräinen tuuletushuppu. En ostanut koska edellinen maksoi 30e. Hyvät ihmiset:

  Älkää ostako tälläisiä katoksia / paviljonkeja !

  Ongelmani ei ole ratkaistu, olen ilman kattoa edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, tämä taitaa olla melkoisen laaja ongelma. Jota tuskin kukaan kauppa haluaa ratkaista. Parempi tietenkin heille, että ihmiset ostavat aina koko paviljongin, eikä mitään varaosia:/

   Poista
  2. Meille ostettiin paviljonki 2014 keväällä ja katto repesi loppukesästä.Keväällä 2015 saatiin uudet verkot ja katto joka repesi 2016 elokuussa.Kun sitten otin risasen katon alas testasin kankaan lujuutta joka oli kuin aikakausilehden paperia.Katto ostettiin Kodin Terrasta ja Kiinalaista roskatuotetta kaunis vähänaikaa joka kuitenkin loppui lyhyesti.Ensimmäisenä vuotena ruuvut ruostuivat ja olivat rumannäköisiä.Katto ja verhot otettiin syksyllä sisätilaan niinkuin kuului.

   Poista
 14. Paljonkos maksoi varakatto? Täytyy lähteä paikalliseen rautiaan kyselemään onko heillä kiinnostusta kysyä cellolta varaosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt millään muista varakaton hintaa, mutta kyllä se useamman kympin oli. N.60€? Itse kysäisin jossakin vaiheessa asiaa myös Cellon Facebook-sivuilta (https://www.facebook.com/Celloinfo) ja sieltä kyllä vastattiin muutaman päivän kuluessa. Jos olet kirjautunut Facebookiin, suosittelen kokeilemaan myös tuota reittiä!

   Poista
 15. Lisäänpä tähän uutta tietoa sen verran että
  -3x3 katoksia saa noin 40€ (vaikkapa Prisma/Kodin Terra), materiaali kangas, ei vedenpitävä.
  -Biltema yllättäen myy 70 eur 3x3m paviljonkia putkirunkoineen, vihreä kangas jossa vielä ne kulmien pystysuikaleetkin (saa kunnolla kiinni alapäistään runkotolppaan); tässä kankaassa on alapinnassa PVC-kerros eli on oikeasti vedenpitävä.
  -Saksan Amazonista löytyy värejä, kankaita (PVC-pinnoitettuja ainakin180 g/m2 ja 230 g/m2) ja toimittajia Suomeenkin. Halvimmasta päästä noin 55€ ja toimituskulut 15€.
  (yksi ostettu Biltemasta ja toinen, sininen tulossa (Amazon.de/dokado GmbH))

  VastaaPoista
 16. Moi,
  Omat kattavat etsintäni saivat onnellisen päätöksen tänään, kun löysin Hillerstorp-merkkisen Paviljongtak-tuotteen Plantagenista. Tuotetta en netistä löytänyt, en edes Hillerstorpin omilta sivuilta, mutta Tammiston Plantagenissa oli. Hinta oli 70e. Alapinta muovitettu, joten ei toivottavasti pussiudu, ja pienet metallivahvistetut reiät sivussa päästämään sadevettä pois. Korkeimmassa kohdassa on "hattu" tuuliventtiilinä. Toivon ettei ala repeytyä kuten edellinen, kun tuuli sitä tempoi. Kiinnitykseen tarramauhoja näyttää olevan riittävästi ja riittävän pitkiä, meidän puukehikkoinen paviljonki vaatii pidemmät. Ihan kaikki eivät yltä kiinni (kulmat) , mutta pitkin sivustaa niitä on riittävästi.

  VastaaPoista
 17. Minnehän mun teksti katosi! 😳
  Eli meillä oli tuo katos tai on vieläkin (myynnissä tosin) ja siitä hajosi ekana kesänä katto, reklamoin ja sain uuden, seuraavana vuonna sama juttu ja taas uusi katos, se on edelleen paketissa! Myyn pois!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig