maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ihana iisoppi

Kylvin viime kesänä laatikon pohjalla jo pidempään pyörineen iisoppipussin siemenet. Kasvarin kyljessä oli iisopin mentävä kolo, jonne koko pussin ripottelin. En oikein tiennyt mitä odottaa, muistin vain lukeneeni sen olevan kaunis ja monivuotinen. Ja sitä se toden totta on! Kukkii pitkään, kestää hyvin maljakossa ja siinä on ihanaa cottage garden -henkeä. Yrttinä sitä en osaa käyttää, mutta muuten olen kovin tykästynyt tähän helppoon ja kauniseen kasviin.
Käyttämäni pussi sattui olemaan monivärinen siemensekoitus (vaaleanpunaisia, sinisiä ja valkoisia kukkia). Vasta ensimmäisen talven jälkeen huomasin siemenpussissa maininnan talvisuojauksesta. Mutta ainakin meillä 2-kasvuvyöhykkeellä pärjäsi loistavasti ihan itsekseen.  Ainoastaan valkoiset kukat ovat väistyneet vahvempien tieltä.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Onpa tosiaan ihana ja runsas kasvi.Entuudestaan mulle tuntematon, mutta nyt voisin harkita tuota uuteen kukkapenkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa yhtään sanoa miten innokas on leviämään, kun itselläni se on viljelylaatikossa ja yhdeltä reunalta rajattu tuollaisella risuaidanteella. Mutta en ainakaan vielä ole joutunut nyppimään sitä vääristä paikoista!

      Poista

Blog Design Created by pipdig