sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Sunnuntai-illan ratoksi

Meillä on pyörinyt varastossa maalitönikkä tyttären huonerempan jäljiltä. Ilmeisesti poskionteloissa seilaava tavara on päässyt pehmittämään aivojani, sillä tartuin tänään maalisutiin, melkeinpä innokkaasti. Hyvin nopeasti muistin, että maalaaminen ei sitten niin ollenkaan ole minun juttuni. 

En ikinä malta odottaa maalin kuivumista. Sormenjälkien ja hiusten lisäksi maalatussa pinnassa on yleensä useampi hyttynen. Jossakin vaiheessa en enää tiedä, mistä olen jo maalannut kolmesti. Siispä sudin varmuuden vuoksi lisää ja epätasaisuudet näkyvät yhä selvemmin. Osa pinnoista tulee maalattua kahdesti, osa ehkä noin seitsemän kertaa.
Mutta kaikesta huolimatta olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Kunhan kaikki sen seitsemän maalikerrosta kuivuvat, tuolit pääsevät keittiön pöydän ääreen.

Värinä pikkuneidin ihan itse valitsema Capri (Tikkurilan Y370).
SHARE:

34 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Nyt mietin mitä muuta voisin tuolla värillä sutia, maalia kun jäljellä vieläkin. Niin, siis vaikka se puuha onkin ihan jostakin:)

   Poista
 2. Eihän se haittaa miten maalaa jos se on hauskaa ja lopputulos näyttää tarpeeksi hyvältä (tai ainakin omalta). :D Hi-hiukan pisti huvittaan, hyvällä tavalla. Kiitos illan piristyksestä (toivottavasti oli tarkoitus piristää). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun ei ollut hauskaa!:D Tai miehellä oli, kun kuunteli ärräpäitäni. Lopputulos kyllä näyttää juurikin omalta!:D

   Poista
 3. No hyvä että muillakin... Me maalattiin yläkerran komeroita ennen keittiöoperaatiota ja niistä ovista löytyi pari pitkää hiusta. Sen jälkeen mun panosta maalaushommissa ei tarvittu. Tosi kauniit tuolit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oikein kumpikaan tykkää tuosta maalaamisesta. Nämä miniprojektit ovatkin aina erittäin tervetullut reality check meikäläisen "ostetaan huonokuntoinen pitsihuvila ja tehdään siitä ajan kanssa oman näköisemme" kotkotuksille. Onneksi mies ei ikinä suostuisi moiseen. Eikä appiukko. Ja minäkin työnnän maalausvehkeet taas tuonne varaston perälle...

   Poista
 4. Aikas herkullinen väri! Taatusti kiva väripilkku keittiöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi malttaa odottaa ihan oikeasti, ennen kuin saan tuolit käyttöön keittiöön. Muuten siellä on sormenjälkien lisäksi myös pakaran painaumat:)

   Poista
 5. Mahtava värisävy! Myös minun maalaamisessa samanlaisia piirteitä.. Ai mikä suojaaminen ja mietitty maalausjärjestys?

  VastaaPoista
 6. Aivan upea sävy tuoleissa ja varma piristys keittiöön! Ihanat! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat tuolit ja niin kiva väri pinnassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilhelmiina! Katsotaan miten maalauspinta kestää kovassa käytössä...

   Poista
 8. Ihana väri <3 Samanlaista sohelointia mun maalaaminen, mutta eihän se niin tarkkaa oo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan ole! Itse alan aina jossakin vaiheessa nysväämään ja suunta onkin sitten siitä alaspäin:D

   Poista
 9. Olen tässä kesän aikana maalannut useampaan kertaan ja todennut sen, että ei ole minun juttu. Aloitan kyllä innokkaasti, mutta kohta olen ite maalissa tai purkki kaatuu tai sohin maalattuun pintaan jollain tai tai...
  Pirtsakat tuolit! Kiva väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalontoveri, ihanaa!:D Joo, meillä ei teksti sovi lasten korville kun äiskä maalaa...

   Poista
 10. Ihana väri! Muistan kans yhden maalaustyön pihalla, kun en tajunnut koivun siemeniä leijailevan jokapuolella. Huhheijaa. Se työ ei ole vieläkään valmis. Sinun tuolisi näyttävät kyllä hyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mainitsit asiasta, niin löytyy tuolta kyllä yksi koivunsiemenpöytäkin...:D

   Poista
 11. Hyvältähän nuo näyttää! Ja värikin on mitä mainioin! Mulla oli tänä kesänä pihakalustemaalausurakka, mutta täytyy kyllä sanoa, että kunnon maali helpotti sitä kummasti! Suosittelen lämpimästi Unicaa, sopii myös sisäkalusteisiin :) Onhan se toki liuotinohenteinen, mutta kun varaa suteja riittävästi, niin niitä voi säilyttää kuivumista odotellessa tovin tiiviissä muovipussissa ja heittää sitten pois. Pari kerrosta maalia riittää, joskus jopa yksi!
  - Marika -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli loistava vinkki! Pihakalustemaalausurakka on edessä täälläkin. Tosin en ole ihan varma minä vuonna se ehditään toteuttaa...

   Poista
  2. Kyllähän tuo projekti aikaa ottaa, etenkin, jos sää ei suosi. Mutta maali on päällemaalattavaa jo vuorokaudessa, ja istumistakin kokeiltiin reilu vrk maalauksen jälkeen :D 3 litran tölkki riitti hämmentävän pitkään, tuntui, ettei urakka lopu ollenkaan! Tervetuloa tutustumaan jälkeen, kun ohi tallailet ;)

   Poista
 12. Täydellinen väri! Uskaltaisimpa vetää samalla värillä meidän sivustavedettävän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttären seinässä tämä näyttää jotenkin tummemmalta ja voimakkaammalta sävyltä. Mutta näin pienessä mittakaavassa aivan täydellinen. Nyt vain sohvaa sutimaan!

   Poista
 13. Ihanat! Mä jaksan kyllä odottaa kuivumista, mutta jestas se sotkun määrä. En ymmärrä miten edes voi maalata ilman että maalaa hiuksensa (jalkojen, lattian, käsivarsien ja naaman lisäksi). Pitää laittaa tuo Unica korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta! Mun on aina pakko maalata tilassa, jossa "pienet" roiskeet ei haittaa. Kuten vaikkapa autokatoksessa. Jos autot on ajettu naapurin pihaan:)

   Poista
 14. Upea väri! Mulla sujuu maalailut samalla tavalla ja mainitsemiesi roskien lisäksi joukosta löytyy maalisutin karvoja koska kaapista löytynyt suti on taatusti se halpakaupan halvin malli =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse opin tuon(kin) sutihomman kantapään kautta. Kun paksusti suditusta pinnasta yrittää nyppiä niitä karvoja irti, jälki ei ole kaunista:D Nyt olen satsannut vähän parempiin suteihin, eli kai tässä oikeaan suuntaan ollaan menossa!

   Poista
 15. Minunkin täytyy tulla sanomaan, että ihana väri. Jotenkin lämmin sininen.

  VastaaPoista
 16. Superihana väri! Mullakin alkaa pian rautasängyn maalausprojekti, enkä mikään maalari ole, joten saas nähdä...

  VastaaPoista
 17. Voi, maalaaminen on ihanaa. Maalaisin mielelläni maailmani. ;)Saa nii-in uutta raikasta ilmettä.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig