maanantai 8. heinäkuuta 2013

Think Outside the Box

Tytär kävi mummon kanssa Tallinnassa. Minä sain tuliaisiksi vihreän maatuskan. 
Vihreän, koska se oli tarkoitettu kasvariin. 
Ja maatuskan, koska sen sisällä kuuluu säilyttää siemeniä.
 Eipä olisi ikinä tullut itselleni mieleen!
  Ei voi kuin ihailla lasten ajatusmaailman luovuutta ja joustavuutta.
 Onneksi keräsin viime kesänä korianterinsiemeniä, niin maatuska pääsi heti käyttöön.
Sinne se istuu mainiosti kasvarin sekametelisoppaan.
(Taustan kasvilaatikot ammottavat tyhjyyttään ja sammalleimut kukkivat, koska kuvat on otettu jo 5.6, heti tyttären reissun jälkeen)


SHARE:

16 kommenttia

 1. Voi veljet miten hyvä idea! Lasten ajatushautumoa vain kasaan, niin tiedä kuinka hienoa ideoita syntyisikään. Mä laitoin just luottokirppikselleni viestin, että ostan vanhan maatuskan tylsästi lastenhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt ihan samaa, tuota lasten ajatushautumoa!:) Maatuskoissa on jotakin ihanan hellyttävää. Vai alkaako se jo olla nostalgiaa tässä iässä..?

   Poista
 2. Voi kyllä tuolla kasvarissa on sitten kaunista! Kyllä silmä lepää!
  Mun suosikki yrtti on korianteri, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen kovasti tykästynyt korianteriin, en tajua miten keksin kylvää sitä ensi kertaa vasta viime kesänä. Se antaa moneen ruokaan juuri sen viimeisen silauksen, nam!

   Poista
 3. Ihana idea käyttää maatuskaa rasiana, lapset osaavat ajatella boxin ulkopuolelta :) Aivan ihastuttava tuo kasvihuoneesi ja maatuskat sopivat sinne täydellisesti.

  VastaaPoista
 4. Lapset osaavat kyllä tuoda hyödyllisiä tuliaisia, minä sain kerran kolikkokukkaron, tytär tietää, että äireellä on kolikoita joka taskussa, käsilaukun pohjalla, eteisen avainkorissa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset taitavat olla aikamoisia arjen tarkkailijoita. Monen puolison olisikin ehkä syytä kääntyä lastensa puoleen siipan juhlapäivien lähestyessä!

   Poista
 5. Ihana idea ja toimiva myös! :) Minä sain kerran Venäjän tuliaisina maatuskan, joka oli tarkoitettu koruille. Se ei kyllä ollut perinteinen puinen vaan metallinen saranoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa jo ihan luksus-maatuskalta!:) Korvikset olisikin muuten kätevää säilöä noihin pienimpiin, hmm... Tyttärellä on monta maatuskaa, pitääkin lähteä lainaamaan...

   Poista
 6. Ihanan värinen maatuska hiukan erilainen, sopii kyllä teille hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär kysyi kautta rantain lempivärejäni ennen matkalle lähtöä. Vihreä ei ollut listassa, mutta onneksi piti oman päänsä. Tuo kun sopii kasvariin ihan täydellisesti!

   Poista
 7. Kyllä on tyttäresi keksinyt hyvän idean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempansa ovat aika kaavoihin kangistuneita, siksi onkin niin ihana huomata, että nuori polvi porskuttaa omilla aivoillaan avarampia vesiä:D

   Poista
 8. Onpa hieno tuliainen: kaunis ja käytännöllinen! :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig