tiistai 25. helmikuuta 2014

Vastauksia kysymyksiinne

No niin, nyt vihdoin näitä lupaamiani kasvivastauksia tämän postauksen kyselyihin. 

Violetti korkea kukka tässä penkissä on idänkurjenpolvi. Se on nopeakasvuinen ja tekee tuuheita mättäitä. Etualan vaaleampi kukka puolestaan on vaaleanpunainen peittokurjenpolvi. Peittokurjenpolvi leviää todella nopeasti ja kukkii pitkään. Ja niin kuin kurjenpolvet yleensä, sekin on varsin helppohoitoinen.
Helppoutensa, tiheän kasvuston ja nopean leviämisen vuoksi peittokurjenpolvea alkaakin löytyä puutarhastamme jo lähes joka penkistä. Tässä idänkurjenpolvi ja peittokurjenpolvi ovat limekukkaisen jättipoimulehden kavereina. Joukosta pilkistää tulppaanin lehtiä, jotka saavat kukintansa jälkeen kuihtua rauhassa ja lähes huomaamattomasti näiden kukkamättäiden keskellä.
Peittokurjenpolvea löytyy myös etupihalta, jossa se vuorottelee kukkapenkin reunassa kuunliljojen kanssa. Taustalla oleva valkoinen pensas on koivuangervoa, kauempana näkyy pienikukkainen ja tiheäkasvuinen seppelvarpu.
 Tässä sama "rinne"penkki kauempaa. Penkissä on myös kaksi rautatienomenapuuta.
Lisäksi vaaleanpunaista peittokurjenpolvea pilkistää keittiöpuutarhastamme, kasvihuoneen sivustan kivipenkistä.
Omenapuun alla on valkoisia ahkeraliisoja, yksivuotisia kesäkukkia. Ne kukkivat pitkään, ovat matalia ja leviävät kesän aikana mukavasti. Omenapuu on pääterassimme läheisyydessä, siksi olen halunnut siihen tuollaisen koko kesän kukkivan "maton". Ahkeraliisat olen ostanut taimina, koska tuo esikasvatusta vaativien kesäkukkien siemenkasvatus ei ole oikein meikäläisen heiniä... 
Ja sitten vielä takaisin pääpenkissämme näkyviin muihin kasveihin. Kurjenpolvien ja jättipoimulehtien lisäksi penkissä on mm. varjoliljoja (korkeat vaaleanpunaiset tuossa keskellä, rungollisen pikkusyreenin oikealla puolella). Varjoliljojen vieressä on violettia loistosalviaa (kapeat pystyt kukinnot), niiden takana avautuneena muutama vaaleanpunainen pioni (muistaakseni Sarah Bernhardt). Ja pionien takana sitten pallohortensiaa ja syyshortensiaa. Aidalla kiipeilee sininen alppikärhö. 
Varhain toukokuussa tämä penkki on tietenkin aivan erinäköinen, kun esille puskevat ensin tulppaanit ja muut sipulikukat. Mutta siitä ehkä lisää joku toinen kerta...
Jos olen nimennyt kasveja väärin, huomauttakaa ihmeessä! Puutarhamme kasvikortisto kun on lähinnä korvieni välissä, ei mikään maailman järjestelmällisin paikka!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Tosin tässä on vain osa totuutta, taidokkaasti rajattuna:D Kaikki kulmat eivät todellakaan vielä kestä valokuvaamista!

   Poista
 2. Kauniita penkkejä! Kurjenpolvet ovat uusin ihastukseni. Niitä kaipaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin löytyy näin äkkiä ulkomuistista laskettuna 7 eri kurjenpolvea, mutta vielä on montaa joita haluaisin kokeilla:)

   Poista
 3. Upeaa!! Kiitos tästä tietoiskusta. Kesäkuume vain kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä oli sellaista suloisenkatkeraa kaivella näitä kesäkuvia:)

   Poista
 4. Onpa komiaa! Kohta se kuopsuttelu taas alkaa, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Todellakin, todellakin, todellakin:D Mä niin kaipaan sitä fiilistä, kun pääsee työntämään taas sormet multaan ja puutarhassa on joka päivä uutta ihmeteltävää. Vannoutuneesta kesäihmisestä on puutarhainnostuksen myötä tullut ihan totaalisen keväthörhö!

   Poista
 5. Kaunista, kyllä näitä kelpaa katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Jotenkin sitä aina talven aikana unohtaa miten kiva omakin piha on:)

   Poista
 6. Hyvinge saattaa olla rautatieomenapuun oikea nimi :)

  VastaaPoista
 7. Ei voi kuin huokailla. On kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Tosin taidokkaasti rajattua, mutta kyllä sitä itsellekin tuli melkoinen ikävä alkukesän vehreyttä ja runsautta.

   Poista
 8. Voi kesä, niin kaunista.Kiitos noista nimistä, pitääpä ostaa tuota idänkurjenpolvea, se voi menestyä jopa mulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Itse en ole mikään kultasormi kukkien kanssa, hommat sujuvat huomattavasti paremmin tuolla kasvimaan puolella. Jos se menestyy täällä, onnistumisprosentti muualla on todella korkea:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig