lauantai 20. syyskuuta 2014

Kun sydän lyönnin välistä jätti... Ja tomaattikastike.

Joku saattoi eilen huomatakin, että blogistani hävisi melkein kaikki kuvat. Vuoden ajalta. Voin sanoa, että karmeuden paljastuttua sydän jätti lyönnin välistä. Ei auttanut, vaikka miten hakkasin konetta. Epätoivon syövereissä olin jo heittämässä hanskat tiskiin. Antaa olla, johan tässä tuli useampi vuosi bloggailtua.

Nooh, synkimmän pilven väistyttyä kuvat löytyivät "lukittujen ovien" takaa. Kun vielä onnistuin saamaan Indiedaysin It-Hannun kiinni takinliepeestä, juuri kun toinen oli siirtymässä viikonlopun viettoon, uskalsin taas hengittää lähes normaalisti. Iltamyöhällä rumasta rupikonnasta kuoriutui taas oma kotoisa blogini. Voi sitä iloa ja riemua, teki mieli ryömiä lankoja pitkin halaamaan Hannua! Ensiluokkaista palvelua, iltamyöhällä. Kiitos!


Ja nyt siihen tomaattikastikkeeseen, jota edellisen postauksen yhteydessä kyseltiin. Tein omasta mielestäni ihan äärettömän hyvää pasta / pizzakastiketta kirsikkatomaateista. Pitkään hauduttamalla tästä tuli melkeinpä kermamaisen sakeaa ja pehmoista, ensimmäinen erä meinasi kadota pastan kaverina kokonaan. Kynsin hampain sain pienen satsin myös pakkaseen. Suosittelen kokeilemaan, slurps!
TOMAATTIKASTIKE TUOREISTA TOMAATEISTA

1 kg tomaatteja
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulikynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1-2 hyppysellistä sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1-2 tl suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa

1. Kalttaa tomaatit halutessasi. Itse käytin kirsikkatomaatteja, laitoin ne pannulle kuorineen.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistokasarissa, lisää sipulit ja hauduta niitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon (kaltatut) tomaatit sekä hyppysellinen sokeria. Anna muhia kannen alla noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Lisää valkoviinietikka, anna hautua vielä noin 15 min.
5. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreella basilikalla.
6. Surauta kastike halutessasi blenderillä, jos et tykkää sattumista.

Käytä pastakastikkeen pohjana (itse lisäsin jauhelihaa, parmesaania ja basilikaa) tai vaikka pizzassa. Loput voi pakastaa.

* Itse käytin ylikypsiä kirsikkatomaatteja, joten en kaltannut niitä. Isot tomaatit kannattaa kaltata, eli tehdä tomaatteihin ristiviillot terävällä veitsellä, kastaa ne kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi ja sitten kuoria kylmässä vedessä jäähdytetyt tomaatit.
* Sokeria kannattaa lisätä tomaattien makeuden mukaan. Omassa satsissani oli paljon todella makeita Sungold-tomaatteja, eli sokeria tarvittiin vähemmän.
* Mitä kauemmin kastiketta keittelee, sitä sakeampaa (ja sitä vähemmän...) sitä tulee. Mutta niin hyvää!

SHARE:

8 kommenttia

  1. Aikamoisia kauhunhetkiä olet kokenut, hui! Onneksi kuvat löytyivät ja bloggailu jatkuu. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Just googlailin ohjeita, miten saisin kasvarin tomaatit käytettyä kastikkeeksi. Onneksi tulin katsomaan myös bloggerin puolelle. Tätä kokeillaan!

    VastaaPoista
  3. Huhhahhei, kyllä siinä muutama lyönti varmasti meinaa jäädä välistä jos jotain tärkeää on hukassa. itselle ainakin kuvat ja blogi niin tärkeitä, ettei millään teknisen vian takia heitä kadottaa tohtisi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä: Tämä on hyvä ja vielä paremmaksi tekee, että ei tarvitse kaltata, kun käyttää kirsikkatomaatteja sekä voi tehdä kerralla paljon ja sitten pakastaa.

    VastaaPoista
  5. Onneksi pääsit loppujen lopuksi säikähdyksellä!
    Ohje kuulostaa hyvältä, meillä ei vain valitettavasti ole juurikaan tomaatteja, ehkä ensi vuonna.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen oloinen ohje, kiitos! :) Jätin sinulle Kuukauden kuva-haasteen blogiini, osallistu jos ehdit. ;)

    VastaaPoista
  7. Nam, ihanan näköistä! Nyt on niin pienet tomaattiviljelmät ettei niistä vielä keitellä mitään, mutta ehkä ensi syksynä kaivan reseptisi esiin :)

    VastaaPoista
  8. i have added some squash as well to same type of tomato paste. just to add some volume

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig