perjantai 19. syyskuuta 2014

Kiirettä pitää

Pikainen tervehdys täältä sadonkorjuukiireiden keskeltä! Ensi viikolle peloteltu kylmä jakso laittoi vähän vauhtia tähänkin puutarhuriin. Viime päivät on viipaloitu, säilötty, keitelty, haudutettu.

Kasvihuoneen suurin tomaattisato on nyt pakkasessa pastakastikepohjana. Vielä en laittanut kasvihuonetta talviteloille, aika paljon odotuksia (ja raakileita) on ladattu viikonlopun lämpöön.
Leppoisaa viikonloppua nämä hommat jo tehneille, täällä vielä jatketaan!

EDIT. Blogissa melkoisia teknisiä ongelmia, yritän selvitellä niitä viikonlopun aikana. Tässä sadonkorjuun lomassa, huoh.
EDIT. Ongelmat toivottavasti selätetty ja kuvien pitäisi taas näkyä normaalisti! Jei!!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Saiskos ohjeen siihen pastakastikepohjaan?

  VastaaPoista
 2. Ihania säilöntähetkiä! Se on semmonen onni, kun saa omaa satoa säilöä ja aikanaan tehdä niistä ruokaa <3

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää tuo teidän kasvihuone, oih :)

  VastaaPoista
 4. Auts, mikä ihana kuva!

  Minuakin kiinnnostaa tuo pastakastikeresepti. Itse lisään vain ketsuppia (mikä on kyllä tomaattejakin terveellisempää, sillä imeyty parhaiten) ja tomaattimurskaa, mutta uudet makuelämykset kiinnostavat.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli tomaatit koko kesän takapihalla, joten kylmän kesäkuun takia ne jäivät melkein kaikki vihreiksi. Taidettiin itse asiassa maistella Helga-papukaijan kanssa ensimmäiset kypsät kirsikkatomaatit vasta syyskuun alkupäivinä. Alkuviikosta säätiedotuksessa uhkailtiin niin kylmillä öillä, että päätin nostaa pari pienempää rehua sisätiloihin turvaan ja keräsin lopuista tomaatit vihreinä. Nyt sitten pohdin, pitäisikö odotella niiden punastumista vai kokata vaihtelun vuoksi jotakin vihreistä tomaateista. Mutta ensi kesäksi on kyllä saatava kasvihuone, että ehtii edes jotakin saada kypsäksi jo kesän aikana! :)

  VastaaPoista
 6. Sama sak, täälläkin tehdään pastakastikkeita urakalla viikonloppuna! Nyt tai ei koskaan :) Mut hyvä on sato ollut, ei reklamoitavaa! Lycka till tuon bloggerin kanssa...

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig